Video of audio aan boeken toevoegen in iBooks Author

Lees hier meer over het gebruik van video en audio in iBooks Author, de ondersteunde structuren en videocodering.

Audio en video in Media-widgets gebruiken

Audio of video kan op twee manieren als een Media-widget aan een boek worden toegevoegd:

• Sleep video van de mediakiezer of de Finder naar het boek.
  • Voeg een Media-widget van Widgets in de knoppenbalk toe en sleep de media naar de widget.

Met iBooks Author 2.0 en hoger kunt u audio- of videobestanden importeren die worden ondersteund door QuickTime, behalve bestanden met DRM-codering (Digital Rights Management). iBooks Author optimaliseert uw mediabestanden zodat ze op alle apparaten optimaal presteren. Bestanden die al voldoende gecomprimeerd zijn, worden niet nogmaals geoptimaliseerd.

Als u een betalende boekenaccount hebt en ervoor kiest DRM-beveiliging te gebruiken voor een boek, worden video en audio van Media-widgets en Keynote-widgets met DRM beveiligd wanneer het boek in de Book Store in Apple Books beschikbaar is.

Audio en video in Keynote-widgets gebruiken

Wanneer u audio en video in een Keynote-widget gebruikt, verwerkt iBooks Author de bestanden in de Keynote-presentatie op dezelfde manier als wanneer de audio- en videobestanden rechtstreeks naar een boek of een Media-widget worden gesleept.

Als u ervoor kiest DRM-beveiliging te gebruiken voor een boek, worden video en audio in Media-widgets en Keynote-widgets met DRM beveiligd wanneer het boek in de Book Store beschikbaar is.

Audio en video in HTML-widgets gebruiken

iBooks Author optimaliseert geen video- of audiobestanden in HTML-widgets. U moet video en audio voor HTML-widgets handmatig voorbereiden.

• Gebruik voor video een van de volgende structuren in een mp4-bestand:
    • H.264-video: tot 720p, 60 frames per seconde, High Profile level 4.2 met AAC-LC-audio tot 160 kbps, 48 kHz, stereo-audio. Video gedeeld naar bestand vanaf iMovie 10 met de optie HD 720p gebruikt deze instellingen.
    • MPEG-4-video: tot 2,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 frames per seconde, Simple Profile met AAC-LC-audio tot 160 kbps per kanaal, 48 kHz, stereo-audio.
  • Voor audio gebruikt u AAC (8 tot 320 Kbps, 48 kHz stereo) met de bestandsextensie .m4a.
  • U kunt geen media gebruiken met de bestandsextensies .m4v of .m4p.

Video en audio in HTML-widgets zijn niet met DRM beveiligd.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.