iCloud-agenda-abonnementen gebruiken

Agenda-abonnementen zijn erg handig als u op de hoogte wilt blijven van feestdagen, sportevenementen, social media en nog veel meer. En dankzij iCloud ziet u al uw agenda-abonnementen op al uw apparaten.

Mac, iPad en iPhone met iCloud-agenda

Aan de slag

• Werk uw iPhone, iPad en iPod touch bij naar de nieuwste versie van iOS en uw Mac naar de nieuwste versie van macOS.
  • U moet op al uw apparaten met dezelfde Apple ID ingelogd zijn bij iCloud.
  • U ziet een agenda-abonnement pas terug op al uw apparaten nadat u zich op de Mac op die agenda hebt geabonneerd. Als u zich op een iOS-apparaat op de agenda abonneert, wordt deze door iCloud niet bijgewerkt naar uw andere apparaten.

Een nieuw iCloud-agenda-abonnement instellen op uw Mac

1. Selecteer in Agenda de optie 'Bestand' > 'Nieuw agenda-abonnement'.
  2. Geef het internetadres van de agenda op en klik op 'Abonneer'.
  3. Geef een naam op voor de agenda en kies een kleur waaraan u deze kunt herkennen.
  4. Kies 'iCloud' in het menu 'Locatie' en klik op 'OK'.
    Instelling van Nederlandse feestdagen in een iCloud-agenda

Een bestaand agenda-abonnement toevoegen in iCloud

Als u op uw Mac al een agenda-abonnement hebt dat u op uw iPhone, iPad of iPod touch wilt kunnen zien, kunt u dit toevoegen aan iCloud.

1. Open Agenda.
  2. Klik op de knop 'Agenda's' linksboven in het venster om de agendalijst weer te geven.
  3. Selecteer de agenda waarop u bent geabonneerd in de lijst.
    iCloud-agenda met selectie van agenda waarop gebruiker is geabonneerd
  4. Kies in de menubalk 'Wijzig'' > 'Toon info'.
  5. Kies 'iCloud' in het menu 'Locatie' en klik op 'OK'.

Wordt het agenda-abonnement niet weergegeven?

Een abonnement op een agenda beëindigen

• In macOS: Open de Agenda-app. Klik met de rechtermuisknop op de agenda waarvoor u zich wilt afmelden* en selecteer 'Zeg abonnement op'.
  • In iOS: Open de Agenda-app. Tik op 'Agenda's' >  > 'Verwijder agenda'.

* U kunt zich niet afmelden voor de agenda 'Nederlandse feestdagen'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.