Uw Apple ID-saldo bekijken

U kunt op een iPhone, iPad of iPod touch of in iTunes op een Mac of pc uw beschikbare Apple ID-saldo controleren.

U kunt uw Apple ID-saldo verhogen via de betaalmethode die u hebt opgegeven of doorApp Store- en iTunes-cadeaubonnen in te wisselen.

Na het verhogen van het saldo, kunt u uw Apple ID-tegoed gebruiken om aankopen te doen in de App Store, iTunes Store of Apple Books, en om iCloud-opslag te kopen. Het tegoed wordt gebruikt voor elke aankoop die u doet, totdat het tegoed is opgebruikt.

Een Apple ID-saldo is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Controleer of het opbouwen van Apple ID-tegoed door het saldo te verhogen of cadeaubonnen in te wisselen (of beide) beschikbaar is in uw land of regio.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en vervolgens op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID. Meer informatie over het aanmaken van een Apple ID als u er nog geen hebt.
  3. Als u een saldo hebt, wordt dit weergegeven boven 'Verhoog Apple ID-saldo'.
    Het scherm 'Accountinstellingen' op een iPhone X. Het Apple ID-saldo bedraagt $ 17,06.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Klik boven in het iTunes-venster op 'Store'.
  3. Als u een saldo hebt, wordt dit weergegeven onder het zoekveld.

Meer informatie

• Als u 'Delen met gezin' gebruikt, is het geld dat u toevoegt aan uw Apple ID-saldo alleen beschikbaar voor uzelf. Uw Apple ID-saldo wordt niet met andere gezinsleden gedeeld.
  • Uw saldo is beschikbaar in de iTunes Store, App Store en in Apple Books. Als u denkt dat het saldo niet klopt, controleer dan uw aankoopgeschiedenis om te zien of er soms aankopen mee zijn betaald. Als u alsnog van mening bent dat het saldo niet klopt, logt u uit op al uw apparaten bij de iTunes Store en App Store en logt u vervolgens weer in.
  • Lees hier hoe App Store- en iTunes Store-aankopen in rekening worden gebracht.

Hulp krijgen

Voordat u uw Apple ID kunt verwijderen of het land of de regio van uw Apple ID kunt wijzigen, moet u eerst uw gehele Apple ID-saldo opgebruiken. U zult mogelijk ook moeten wachten tot in behandeling zijnde terugbetalingen zijn verwerkt. Als uw saldo lager is dan de prijs van één item, neemt u contact op met Apple Support.

U kunt App Store- en iTunes-cadeaubonnen of ongebruikt tegoed niet inwisselen voor contant geld, tenzij de wet dit voorschrijft. Als de wetgeving van uw land of regio voorziet in de mogelijkheid van terugbetaling van ingewisseld tegoed, kunt u terugbetaling aanvragen: neem contact op met Apple Support en selecteer vervolgens een supportcategorie en onderwerp. Vermeld de volgende informatie in uw aanvraag:

• Uw Apple ID.
  • Het terug te betalen bedrag.
  • Uw huidige verzendadres.

Er kunnen bijkomende gegevens worden gevraagd voor controledoeleinden.