S/MIME gebruiken om versleutelde berichten te versturen en ontvangen in de Mail-app in iOS

iOS ondersteunt S/MIME zodat je versleutelde e-mailberichten kunt versturen.

Installeer een S/MIME-certificaat voor je e-mailaccount om versleutelde berichten te versturen. Je kunt S/MIME-certificaten verkrijgen van een certificaatautoriteit (CA) of, als je een Exchange-account gebruikt, van je organisatie. Je hebt ook het certificaat van de ontvanger (de publieke sleutel) nodig.

Berichtencryptie inschakelen

Wanneer je S/MIME voor je account configureert, kun je 'Versleutel standaard' kiezen voor nieuwe berichten:

1. Open de Instellingen-app.

2. Kies 'Mail' > 'Accounts'.

3. Selecteer de account waarvan je de berichten standaard wilt versleutelen.

4. Kies 'Account' > 'Geavanceerd' > 'Versleutel standaard' en schakel 'Versleutel standaard' vervolgens in.

Wanneer je een bericht beantwoordt of doorstuurt, komt de encryptiestatus van het bericht overeen met de status van het inkomende bericht, en niet met wat je in de systeeminstellingen als standaard hebt ingesteld. Je kunt ook het blauwe hangslotsymbool No alt supplied for Image No alt supplied for Image in het adresveld gebruiken om de encryptiestatus van een uitgaand bericht te wijzigen.

Versleutelde berichten versturen

Als de ontvanger een gebruiker in dezelfde Exchange-omgeving is, kan iOS het juiste certificaat opzoeken om het bericht te versleutelen. iOS haalt certificaten op uit de GAL. Je ziet het hangslotsymbool No alt supplied for Image in het adresveld wanneer je een bericht opstelt en de ontvanger het bericht kan ontsleutelen. Als je geen Exchange-account gebruikt of als de ontvanger niet in dezelfde organisatie zit, moet je ondertekende e-mails uitwisselen voordat je een versleuteld bericht verstuurt.

De handtekening van een ontvanger handmatig vertrouwen

Als de handtekening van de beoogde ontvanger niet vertrouwd is, gebruik je de volgende stappen om het certificaat van de ontvanger op het apparaat te installeren:

1. Tik in een ondertekend bericht van de beoogde ontvanger op het adres van de afzender. Niet-vertrouwde handtekeningen hebben een rood vraagteken  rechts naast het adres van de afzender. Mail geeft geldige handtekeningen aan met een blauw vinkje  rechts naast het adres van de afzender.

2. Als het certificaat van de afzender is afgegeven door een onbekende certificaatautoriteit, kun je het certificaat voor dit e-mailadres handmatig installeren. Tik op 'Bekijk certificaat'.

3. Tik op 'Installeer' om het ondertekeningscertificaat van de afzender te installeren en te vertrouwen.

4. De kleur van de knop 'Installeer' verandert in rood en het opschrift verandert in 'Verwijder'. Tik op 'Gereed' in de rechterbovenhoek om het installatieproces van het certificaat te voltooien.

5. iOS koppelt dit digitale certificaat aan het e-mailadres van de ontvanger, waardoor versleutelde berichten mogelijk zijn.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.