Uw agenda up-to-date houden met iCloud

Met iCloud hebt u uw agenda's in uw zak, om uw pols en op uw bureau. Als u een afspraak toevoegt, een activiteit verwijdert of uw vergadering bijwerkt, voert iCloud de wijzigingen overal door.

Agenda laat automatisch alle accounts zien waarbij u met uw Apple ID bent ingelogd. U kunt ook agenda's of agenda-abonnementen toevoegen vanuit uw e-mailaccount, sociale media enzovoort, en deze blijven up-to-date op al uw apparaten. Met iCloud kunt u activiteiten en afspraken beheren, zodat u overal en altijd op tijd bent.

Zorg ervoor dat u gebruikmaakt van de nieuwste versie van iOS of macOS, dat u bent aangemeld bij iCloud met dezelfde Apple ID op al uw apparaten, en dat u Agenda's hebt ingeschakeld in uw iCloud-instellingen

Een standaardagenda instellen

Wanneer u een nieuwe activiteit aanmaakt, voegt iCloud deze toe aan uw standaardagenda. Om het instellen van afspraken te vereenvoudigen, doet u er goed aan om van de agenda die u het vaakst gebruikt (waarschijnlijk de agenda voor werk of thuis) uw standaardagenda te maken. U kunt de standaardagenda instellen op uw apparaat of op iCloud.com.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Agenda'.
  2. Tik op 'Standaardagenda'.
  3. Selecteer de agenda die u als standaardagenda wilt gebruiken.

Ziet u de agenda die u wilt gebruiken niet? Meer informatie over meerdere agenda's instellen op de iPhone

Op een Mac

1. Open Agenda (of iCal).
  2. Klik in de menubalk op 'Agenda' en selecteer 'Voorkeuren'.
  3. Kies op het tabblad 'Algemeen' een standaardagenda in het menu 'Standaardagenda'.

Ziet u de agenda die u wilt gebruiken niet? Meer informatie over meerdere agenda's instellen op de Mac

Op iCloud.com

1. Ga naar 'Agenda'.
  2. Klik op de tandwielknop  en klik vervolgens op 'Voorkeuren'.
  3. Selecteer bij 'Standaardinstellingen' de agenda die u als standaardagenda wilt gebruiken.
  4. Klik op 'Bewaar'.

Activiteiten beheren

Het gebruik van uw agenda is eenvoudig, zowel voor het beheren van planningen op uw Mac als voor het instellen van afspraken onderweg. En alle wijzigingen die u aanbrengt, zijn meteen zichtbaar op al uw Apple apparaten.

Een activiteit toevoegen

1. Open Agenda.
  2. Selecteer de datum van de activiteit.
  3. Tik op de plusknop  en voer de gegevens van uw afspraak in.

Een activiteit wijzigen

1. Open Agenda.
  2. Selecteer de activiteit die u wilt wijzigen.
  3. Tik op 'Wijzig'.

Een activiteit verwijderen

1. Open Agenda.
  2. Selecteer de activiteit die u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Verwijder activiteit'.

U kunt alleen activiteiten verwijderen die u zelf hebt aangemaakt. Als in uw agenda een activiteit staat waarvoor iemand anders u heeft uitgenodigd, kunt u tikken op 'Sla af' en vervolgens de activiteit verwijderen. Als u een activiteit wilt verwijderen uit een agenda waarop u geabonneerd bent, moet u mogelijk naar de bron van het abonnement (bijvoorbeeld een activiteit afslaan op Facebook) om te zorgen dat deze wordt verwijderd uit uw iCloud-agenda. Meer informatie over spam verwijderen uit de Agenda op uw iPhone.

Uw tijdzone wijzigen

Op uw apparaat worden de tijden van activiteiten en afspraken automatisch aangepast aan de tijdzone waarin u zich bevindt. Dus als u van Amsterdam naar Londen reist, wordt een melding die was ingesteld op 13:00 uur, nu weergegeven om 12:00 uur. Als u niet wilt dat de tijdzone automatisch wordt aangepast, kunt u dit wijzigen in de Agenda-instellingen op uw apparaat.

Op een iPhone, iPad en iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Agenda'.
  2. Tik op 'Tijdzoneprioriteit'.
  3. Schakel 'Tijdzoneprioriteit' in.
  4. Tik op 'Tijdzone' en zoek de gewenste tijdzone.

Op een Mac

1. Open de app Agenda.
  2. Klik in de menubalk op 'Agenda' en selecteer 'Voorkeuren'.
  3. Ga naar het tabblad 'Geavanceerd'.
  4. Schakel het aankruisvak 'Schakel ondersteuning voor tijdzones in' in.