Spam melden en blokkeren in iCloud Mail

Lees hier hoe iCloud Mail ongewenste reclame (ook wel bekend als ongewenste bulkmail of spam) filtert, hoe u ongewenste reclame verwijdert en hoe u de hoeveelheid ontvangen ongewenste reclame tot een minimum kunt beperken.

iCloud Mail gebruikt trendanalyses, dynamische lijsten en andere technologieën om ongewenste reclame automatisch te detecteren en blokkeren voordat die uw postbus 'Inkomend' kan bereiken. Het is helaas niet mogelijk om alle ongewenste reclame te weren uit uw postbus 'Inkomend', maar hier volgen enkele tips waarmee u de hoeveelheid ongewenste reclame kunt beperken.

Open een bericht niet als u denkt dat het ongewenste reclame is

Verwijder alle berichten die eruitzien als ongewenste reclame zonder ze eerst te openen. Lees hoe u e-mails verwijdert op een iPhone, iPad of iPod touch en hoe u e-mails verwijdert op een Mac. U kunt ongewenste reclame ook beheren op iCloud.com.

Wanneer u een e-mail opent die eruitziet als ongewenste reclame, kunnen spammers daaruit afleiden dat het bericht is ontvangen en geopend in een actieve e-mailaccount.

Pas uw instellingen voor privacybescherming in Mail aan

Spammers gebruiken de functie voor het laden van afbeeldingen in e-mails om te bepalen of uw e-mailaccount actief is. Ga als volgt te werk om te zorgen dat afbeeldingen niet automatisch worden geladen:

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mail' > 'Privacybescherming'.
  2. Schakel 'Bescherm activiteiten in Mail' in.

Meer informatie over privacybescherming in Mail op een iPhone.

Op een Mac

1. Kies 'Mail' > 'Voorkeuren' en klik op 'Privacy'.
  2. Schakel 'Bescherm activiteiten in Mail' in.

Meer informatie over privacybescherming in Mail op een Mac.

Op iCloud.com

1. Ga naar iCloud.com/mail.
  2. Klik op de knop 'Instellingen'  in de navigatiekolom.
  3. Kies 'Voorkeuren'.
  4. Klik op 'Algemeen' en schakel 'Laad extern materiaal in berichten' uit.
  5. Klik op 'Gereed'.

Gebruik eventueel een iCloud-e-mailalias

U kunt een e-mailalias voor iCloud gebruiken om te zorgen dat er geen ongewenste reclame naar uw primaire iCloud-e-mailadres wordt gestuurd. U kunt bijvoorbeeld uw primaire iCloud-e-mailadres gebruiken om e-mails uit te wisselen met vrienden en familie, en een e-mailalias gebruiken voor online registraties, de aankoop van producten en abonnementen op mailinglijsten. Zo kunt u eenvoudiger controleren van welke bron ongewenste berichten afkomstig zijn.

Lees hoe u een e-mailalias aanmaakt en gebruikt op iCloud.com en hoe u 'Verberg mijn e-mail­adres' in iCloud+ gebruikt op uw apparaten.

Ongewenste reclame melden

Om ervoor te zorgen dat toekomstige berichten van dezelfde afzender als ongewenste reclame worden gemarkeerd, kunt u berichten in de Mail-app melden als ongewenste reclame.

• Op een iPhone, iPad of iPod touch veegt u naar links op het bericht, tikt u op 'Meer' en tikt u vervolgens op 'Verplaats naar reclame'.
  • Op een Mac selecteert u het bericht en klikt u in de knoppenbalk van Mail op de knop 'Reclame'. U kunt het bericht ook gewoon verslepen naar de map ‘Ongewenste reclame’ in de navigatiekolom.
  • Op iCloud.com selecteert u het bericht, klikt u vervolgens op de vlag en kiest u 'Verplaats naar 'Reclame'. U kunt het bericht ook gewoon verslepen naar de map ‘Ongewenste reclame’ in de navigatiekolom.

Betrouwbare e-mails markeren als 'Geen reclame'

Wanneer ongewenste reclame wordt gefilterd, kan het gebeuren dat een betrouwbare e-mail niet in uw postbus 'Inkomend' terechtkomt.

Als u ontdekt dat een betrouwbaar e-mailbericht per ongeluk is gefilterd, kunt u het markeren als 'Geen reclame', zodat toekomstige berichten van dezelfde afzender gewoon in uw postbus 'Inkomend' terechtkomen:

• Op een iPhone, iPad of iPod touch opent u het bericht in de map 'Reclame', tikt u op de knop 'Verplaats naar map'  onderaan het scherm en tikt u vervolgens op 'Inkomend' om het bericht te verplaatsen.
  • Op een Mac selecteert u het bericht in de map 'Ongewenste reclame' en klikt u in de knoppenbalk op de knop 'Geen reclame'. U kunt het bericht ook gewoon verslepen naar de postbus 'Inkomend' in de navigatiekolom.
  • Op iCloud.com klikt u op de map 'Reclame' in de navigatiekolom. Selecteer het bericht en klik vervolgens op 'Geen reclame' bovenaan het berichtvenster. U kunt het bericht ook gewoon verslepen naar de postbus 'Inkomend' in de navigatiekolom.
  • In andere e-mailclients verplaatst u het bericht van de map 'Ongewenste reclame' naar de postbus 'Inkomend'.

Als u merkt dat meerdere e-mailberichten met vertraging worden ontvangen, worden teruggestuurd of niet worden afgeleverd, neemt u rechtstreeks contact op met iCloud Support. E-mailberichten in de map 'Ongewenste reclame' worden na 30 dagen automatisch verwijderd.