Mijn fotostream en limieten voor gedeelde albums

iCloud beperkt het aantal foto's dat binnen een bepaald uur, op een bepaalde dag of binnen een maand kan worden geüpload naar Mijn fotostream of gedeelde albums om onbedoeld of overmatig gebruik te voorkomen.

Beperkingen van het uploaden naar Mijn fotostream

De onderstaande beperkingen van Mijn fotostream zijn gebaseerd op verwachte uploads. Hier volgen de beperkingen van het uploaden naar Mijn fotostream:

• Uploads naar Mijn fotostream per uur: 1000 foto's
  • Uploads naar Mijn fotostream per dag: 10.000 foto's
  • Uploads naar Mijn fotostream per maand: 25.000 foto's

Als u een van deze beperkingen overschrijdt, worden de uploads naar Mijn fotostream tijdelijk gepauzeerd en ziet u mogelijk een waarschuwing op het apparaat. De uploads worden automatisch hervat wanneer u de beperking niet meer overschrijdt, zoals het volgende uur of de volgende dag.

Limieten voor 'Voorgesteld om te delen'

'Voorgesteld om te delen' is beperkt tot 5000 items met een maximumgrootte van 1 GB om te delen.

Limieten voor gedeelde albums

Dit zijn de limieten per uur en per dag voor gedeelde albums:

• Maximum aantal foto's en video's van een enkele bijdrager voor alle gedeelde albums, per uur: 1000
  • Maximum aantal foto's en video's van een enkele bijdrager voor alle gedeelde albums, per dag: 10.000

Deze beperkingen van een gedeelde fotostream staan los van de bovenstaande beperkingen van het uploaden. U kunt op dezelfde dag bijvoorbeeld 10.000 foto's uploaden naar Mijn fotostream en dan die 10.000 foto's of 10.000 andere foto's delen.

Enkele extra beperkingen voor gedeelde albums:

• Maximaal aantal gedeelde albums van dezelfde persoon: 200
  • Maximaal aantal gedeelde albums waarop een gebruiker zich kan abonneren: 200
  • Maximaal aantal abonnees per gedeeld album: 100 (het aantal abonnees van elk gedeeld album)
  • Maximaal gecombineerd aantal foto's en video's van alle deelnemers per willekeurig gedeeld album: 5000
  • Maximaal aantal opmerkingen per foto of video in een gedeeld album: 200 (een opmerking kan zowel een Vind ik leuk als een tekstinvoer zijn)
  • Maximaal aantal tekens per opmerking: 1024
  • Maximaal aantal personen dat iemand mag uitnodigen voor een gedeeld album per dag: 200

Meer informatie

Meer informatie over Mijn fotostream en gedeelde albums.

Foto's die zijn geüpload naar Mijn fotostream of gedeelde albums tellen niet mee voor uw iCloud-opslag. iCloud bewaart de foto's die u uploadt naar Mijn fotostream gedurende 30 dagen, zodat u voldoende tijd hebt om verbinding te maken met iCloud en de foto's te downloaden. Lees hier hoe u foto's in Mijn fotostream of een gedeeld album bewaart op een apparaat.

Deze bestandstypen worden ondersteund:

• Afbeeldingen voor Mijn fotostream: JPEG, TIFF, PNG en de meeste RAW-structuren.
  • Video- en bestandsindelingen voor gedeelde albums: MP4- en QuickTime-bestandstypen en H.264- en MPEG-4-videobestandsindelingen. Video's mogen maximaal vijftien minuten lang zijn.

Houd bij het importeren van foto's rekening met het volgende:

• Wanneer u foto's naar een iPad of iPhone importeert met de Camera Connection Kit, worden de foto's rechtstreeks bewaard op het tabblad 'Foto's'. Als Mijn fotostream is ingeschakeld en u bent verbonden met een draadloos netwerk, kunt u een van de bovenstaande beperkingen bereiken. U kunt dit voorkomen door Mijn fotostream uit te schakelen wanneer u foto's naar een iPad of iPhone importeert met de Camera Connection Kit.
  • Wanneer u een groot aantal foto's importeert in iPhoto of Aperture, kan een van de bovenstaande beperkingen worden bereikt als u 'Upload automatisch' hebt geselecteerd in de voorkeuren voor Mijn fotostream. Zowel iPhoto als Aperture pauzeren het uploaden naar Mijn fotostream wanneer de beperking is bereikt. Het uploaden wordt een uur, dag of maand later automatisch hervat, afhankelijk van welke beperking is bereikt.
  • Als u iCloud-foto's op een apparaat met iOS 8.3 of in OS X Yosemite v10.10.3 hebt ingeschakeld, zal Mijn fotostream de meest recente foto’s uploaden om deze met apparaten zonder iCloud-foto's te delen. De foto’s in Mijn fotostream worden automatisch toegevoegd aan het album 'Alle foto’s' op apparaten waarop iCloud-foto's is ingeschakeld.

Vanwege de beperkte opslagruimte worden op de Apple TV mogelijk alleen de meest recente foto's weergegeven.