Beleidsbanners in OS X

Lees meer over het maken van beleidsbanners en hoe u weergave- en plaatsingsproblemen oplost.

Een beleidsbanner is een banner die u op het inlogscherm kunt laten weergeven, waarbij de gebruiker moet aangeven dat hij de tekst heeft gelezen voordat hij verder kan gaan.

Een banner maken

U kunt een inlogbericht instellen dat op het inlogscherm van de Mac wordt weergegeven. U kunt ook een beleidsbanner instellen, als u een langer bericht wilt laten weergeven dat eerst moet worden geaccepteerd voordat de gebruiker kan inloggen. Dit kan nuttig zijn in situaties waarin gebruikers akkoord moeten gaan met bepaalde voorwaarden voordat ze een computer kunnen gebruiken, bijvoorbeeld ‘Beleidsrichtlijnen voor acceptabel gebruik’.

Volg deze stappen om een beleidsbanner te maken:

1. Maak een eenvoudig tekstbestand (.txt) of een rich text-bestand (.rtf) met de naam PolicyBanner, en zet hier uw banner in.
  2. Kopieer het bestand PolicyBanner naar de map /Bibliotheek/Security.

De eerstvolgende keer dat u de computer opstart, wordt de banner die u hebt gemaakt, weergegeven op de plaats waar anders het inlogscherm zou worden weergegeven.

Als de banner niet wordt weergegeven

Als uw banner niet wordt weergegeven, controleert u het volgende:

Controleer FileVault

Als volledige schijfcodering met FileVault ingeschakeld is op uw computer, wordt de beleidsbanner weergegeven nadat de eerste gebruiker heeft ingelogd en voordat het bureaublad wordt weergegeven. De eerste aanmelding dient om de opstartschijf te ontgrendelen.

Controleer de bevoegdheden

In sommige gevallen moet u de bevoegdheden voor het bestand PolicyBanner aanpassen.

Stel de bevoegdheden voor het .txt- of .rtf-bestand PolicyBanner zo in dat Everyone (Other) de bevoegdheid ‘Lezen’ heeft.

sudo chmod o+r /Library/Security/PolicyBanner.txt
sudo chmod o+r /Library/Security/PolicyBanner.rtf

Stel voor een .rtf-bestand de bevoegdheden zo in dat Everyone (Other) de bevoegdheid ‘Lezen en uitvoeren’ heeft.

sudo chmod -R o+rx /Library/Security/PolicyBanner.rtfd

Controleer de autorisatie

Als u OS X v10.8.3 t/m v10.8.5 gebruikt en het venster met de beleidsbanner niet wordt weergegeven, controleert u of in het bestand /etc/authorization de twee regels voorkomen die hieronder vet zijn weergegeven:

<string>loginwindow:login</string>

<string>builtin:login-begin</string>

<string>builtin:reset-password,privileged</string>

<string>PKINITMechanism:auth,privileged</string>

<string>builtin:login-success</string>

<string>loginwindow:success</string>

Als deze twee regels ontbreken, voegt u ze toe in het bestand /etc/authorization op dezelfde plaats als hierboven getoond. Het bestand /etc/authorization wordt in OS X v10.9 en hoger niet meer gebruikt. U hoeft deze wijzigingen dus alleen aan te brengen als u OS X v10.8.3 t/m v10.8.5 gebruikt.

Als het venster met de beleidsbanner na de upgrade naar OS X El Capitan 10.11.4 niet correct wordt weergegeven

Na de upgrade naar OS X El Capitan 10.11.4 wordt uw beleidsbanner mogelijk niet meer correct weergegeven. Dit gebeurt als de weergavegrootte van het document PolicyBanner.rtf niet correct is ingesteld. Dit lost u als volgt op:

1. Open het document in Teksteditor.
  2. Stel het venster in op de gewenste afmetingen. Pas de afmetingen bijvoorbeeld aan aan die van een ingesloten afbeelding.
  3. Bewaar het document (Archief > Bewaar).
  4. Sluit het venster.

Als u het venster sluit zonder het bestand eerst handmatig te bewaren, worden de wijzigingen van de breedte en hoogte van de weergave niet doorgevoerd.

Kopieer het bijgewerkte bestand PolicyBanner naar de map /Bibliotheek/Security.

Meer informatie

Als u op meerdere computers dezelfde beleidsbanner wilt gebruiken, kunt u de beheersfuncties van Apple Remote Desktop of andere beheersoftware gebruiken om het bestand dat u hebt gemaakt, te distribueren naar al uw Mac-computers.