Beleidsbanners instellen in macOS

Lees hier hoe u aangepaste banners kunt weergeven bij het inlogvenster van uw Mac.

een beleidsbanner zoals weergegeven op een iMac

Een beleidsbanner is een banner die wordt weergegeven op het inlogvenster, waarmee een gebruiker akkoord moet gaan om verder te gaan.

Meer informatie over beleidsbanners

U kunt een inlogbericht instellen dat wordt weergegeven op het inlogscherm van uw Mac. U kunt ook een beleidsbanner instellen die een langer bericht weergeeft, waarmee een gebruiker akkoord moet gaan om verder te gaan. Dit kan handig zijn in situaties waarin gebruikers akkoord moeten gaan met voorwaarden of deze moeten bevestigen voordat ze de computer kunnen gebruiken, zoals in het geval van een beleid inzake acceptabel gebruik.

Een banner aanmaken

1. Maak een document aan met platte tekst (.txt) of opgemaakte tekst (.rtf), met daarin uw banner.
  2. Klik op 'Archief' > 'Bewaar' en voer 'PolicyBanner' in als documentnaam.
  3. Kopieer het bestand PolicyBanner naar de map /Library/Security.

De volgende keer dat u deze computer opstart, wordt de banner weergegeven wanneer u normaal het inlogscherm zou zien.

Als u uw banner niet ziet

Als uw banner niet wordt weergegeven, controleert u de volgende zaken.

FileVault controleren

Als u volledige schijfencryptie van FileVault gebruikt op uw computer, wordt de beleidsbanner weergegeven wanneer de eerste gebruiker inlogt, voordat het bureaublad wordt weergegeven. Bij de eerste keer inloggen wordt de opstartschijf ontgrendeld.

Uw bevoegdheden controleren

In sommige gevallen moet u wellicht de bevoegdheden voor het PolicyBanner-bestand aanpassen.

Stel voor het PolicyBanner-bestand de bevoegdheden voor .txt- of .rtf-bestanden zo in dat 'Everyone (Other)' leesrechten heeft:

sudo chmod o+r /Library/Security/PolicyBanner.txt
sudo chmod o+r /Library/Security/PolicyBanner.rtf

Voor .rtfd-bestanden past u de bevoegdheden aan zodat 'Everyone (Other)' zowel lees- als execute-rechten heeft:

sudo chmod -R o+rx /Library/Security/PolicyBanner.rtfd

Het prebootvolume bijwerken

Als de beleidsbanner nog steeds niet verschijnt, werkt u het prebootvolume bij:

diskutil apfs updatePreboot /