Informatie over de Lion Server v10.7.2-update

Deze software werkt Lion Server v10.7 en v10.7.1 bij naar v10.7.2. en wordt aanbevolen voor alle gebruikers van Lion Server.

Belangrijk: Lees dit voordat je de installatie uitvoert.

• Onderbreek het installatieproces niet. Als tijdens de installatie een stroomstoring of andere onderbreking optreedt, gebruik je het standalone installatieprogramma (zie hieronder) van Apple Support Downloads om de update uit te voeren.

Installatie

U kunt uw computer op drie manieren bijwerken naar Lion Server v10.7.2:

• Software-update gebruiken

• Installeren vanaf een standalone installatieprogramma

• Installeer op een externe server via Serverbeheerder of de

softwareupdate

opdrachtregelprogramma

Installatie met Software-update

Kies Software-update in het Apple-menu (). Voor sommige updates zijn andere updates vereist. U moet Software-update dus mogelijk meer dan één keer uitvoeren om alle beschikbare updates op te halen. Als Software-update de melding ‘De software is up-to-date’ weergeeft, kunt u er zich van verzekeren dat alle beschikbare updates zijn geïnstalleerd.

Standalone installatieprogramma

Als je de update wilt downloaden en handmatig wilt installeren, is er een installatieprogramma beschikbaar in Apple Support Downloads Deze optie is handig wanneer je meerdere computers moet bijwerken maar de update slechts één keer wilt downloaden.

Externe installatie

Als je de update op een externe server moet installeren, kun je dit doen aan de hand van de toepassing Serverbeheer of de

softwareupdate

opdrachtregel.

Wat biedt deze update?

Deze update bevat de onderstaande verbeteringen en verbeteringen die worden verstrekt bij de Lion Server v10.7.1-update.

Adreslijstvoorzieningen

• Er is een probleem opgelost waarbij Lion-clients niet kunnen koppelen aan de Open Directory van Lion Server via SSL.

• Er is een probleem opgelost bij het herstellen van een Open Directory-archief dat werd gemaakt op Mac OS X Server v10.6 of 10.5.

Bestandsdeling

• Gebruikers hebben toegang tot WebDAV-delingspunten, zelfs als ze geen thuismap hebben op de server.

iChat-voorziening

• Er zijn problemen met ondersteuning voor IPv6 opgelost.

Mail-voorziening

• IPv6-gebruikers hebben toegang tot webmail.

Podcast

• De betrouwbaarheid van de podcastbibliotheek is verbeterd.

PostgreSQL

• De betrouwbaarheid van de Time Machine-reservekopieën van de PostgreSQL-database is verbeterd.

Profielbeheer

• Er is ondersteuning toegevoegd voor nieuwe functies van Mobile Device Management en configuratieprofielen in iOS 5.

• Er is een probleem opgelost waarbij de knop Importeer plaatsaanduidingen in Safari niet werkte.

• Er is een probleem opgelost bij het uploaden van bepaalde voorkeurenbestanden als aangepaste instellingen.

Belangrijk: alle beheerde clients dienen de update OS X Lion-herstel toe te passen om problemen te vermijden bij het gebruik van Profielbeheer om een computer op afstand te vergrendelen waarop een EFI-firmwarewachtwoord is ingesteld.

Het programma Server

• Nu kunnen ook gegevens van sommige voorzieningen worden bewaard op een ander volume.

• Nu kunnen bepaalde logbestanden van voorzieningen worden bekeken in het programma Server.

• Nu kunnen meerdere websites worden geconfigureerd met verschillende hostnamen voor hetzelfde IP-adres.

• Het aanmaken van thuismappen op SMB-delingspunten is toegestaan.

• De stabiliteit van het programma Server is verbeterd.

• De betrouwbaarheid van grafieken in het paneel Statistieken is verbeterd.

• Het programma Server reageert juist op wijzigingen in de adreslijstconfiguratie die worden aangebracht door andere tool, zoals Server Admin of de opdracht slapconfig.

• Er is een probleem opgelost bij het selecteren van meerdere groepen om te bewerken.

• Er is een probleem opgelost bij het bewaren van een configuratieprofiel in het paneel VPN.

Installatie, configuratie, upgrade en migratie

Verbeteringen aan de installatie, configuratie, upgrade en migratie zijn beschikbaar als u Lion Server v10.7.2 installeert of de upgrade ernaar uitvoert. De installatie van Lion Server v10.7.2 is beschikbaar vanaf de Mac App Store en Lion-herstel nadat de update beschikbaar is in Apple Software-update.

• U kunt nu een nieuwe Lion-server configureren met een Bluetooth-toetsenbord.

• U kunt nu een nieuwe Lion-server configureren via Schermdeling of Apple Remote Desktop. Voor instructies raadpleegt u het artikel Lion Server: een externe server configureren.

• Als u Lion Server installeert op een leeg volume, wordt het pakket van de serversoftware standaard geselecteerd.

• De upgrade of de migratie van servers die meerdere websites hosten is verbeterd.

• De configuratiebestanden van de voorziening Software-update worden correct overgezet bij de upgrade of migratie vanaf Mac OS X Server v10.6 of v10.5.

• De Wiki-agenda wordt correct opgestart na de upgrade of migratie vanaf Mac OS X Server v10.6 of v10.5.

• U kunt een database van Mail Server, die wordt bewaard op een Xsan-volume, migreren van Mac OS X Server v10.6 naar Lion Server. Voor gedetailleerde instructies bij de migratie raadpleegt u dit artikel.

• Aangepaste configuraties van Mail Server worden correct overgezet tijdens de upgrade of migratie van Mac OS X Server v10.6.

• Aangepaste configuraties van php.ini-instellingen worden correct overgezet tijdens de upgrade of migratie van Mac OS X Server v10.6.

• Bijgevoegde bestanden worden juist overgezet wanneer een wiki van een Lion Server naar een andere Lion Server wordt gemigreerd.

Extra verbeteringen

• De beveiliging van Mac OS X Server is verbeterd. Voor meer informatie over de beveiligingsinhoud van Lion Server v10.7.2 raadpleegt u dit artikel.

• Lion Server v10.7.2 bevat ook alle andere verbeteringen van de OS X Lion v10.7.2-update (client).