OS X Lion: apps uit de Mac App Store in Launchpad verwijderen

Met Launchpad kunt u gemakkelijk apps verwijderen die u in de Mac App Store hebt aangeschaft.

Standaard toont Launchpad u alle apps die op de Mac zijn geïnstalleerd.

Een app uit de Mac App Store in Launchpad verwijderen

Volg deze stappen terwijl u bent ingelogd bij een beheerdersaccount:

1. Open Launchpad.
  2. Houd een pictogram ingedrukt totdat u ziet dat alle pictogrammen trillen.
  3. Klik op de knop ‘x’ in de linkerbovenhoek van het symbool van de app uit de Mac App Store die u wilt verwijderen.
    • Opmerking: als u de knop ‘x’ niet ziet, komt de app niet uit de Mac App Store of bent u ingelogd als een standaardgebruiker.
  4. Klik op ‘Verwijder’ in het volgende venster om te bevestigen dat u de app wilt verwijderen.

Tip: als u een verwijderde app opnieuw wilt installeren, opent u de Mac App Store, klikt u op het symbool Aankopen en klikt u op de knop ‘Installeer’ van de app.