Beheerde client: het bericht van de schermbeveiliging Computernaam bij het inlogvenster aanpassen

In OS X v10.6 of hoger kunt u de schermbeveiliging Computernaam bij het inlogvenster gebruiken om een eigen bericht weer te geven.

Voer de volgende stappen uit om de schermbeveiliging Computernaam te beheren en in te schakelen opdat deze op het inlogvenster verschijnt.

Tip: als u gaat naar /Systeem/Bibliotheek/Screen Savers/ ziet u mogelijk andere schermbeveiligingen zoals ‘FloatingMessage.saver’. Deze schermbeveiliging is niet ontworpen om op het inlogvenster te worden gebruikt. Gebruik in plaats daarvan ‘Computer Name.saver’.

Profielbeheer gebruiken

1. Selecteer in Profielbeheer het apparaat of de apparaatgroep die u wilt beheren.
  2. Klik op het tabblad Instellingen.
  3. Klik op de knop Wijzig om het profiel te wijzigen.
  4. Selecteer bij het onderdeel OS X de payload voor het inlogvenster.
  5. Klik op de knop Configureer als u geen instellingen voor deze payload hebt geconfigureerd.
  6. Klik op het tabblad Opties.
  7. Selecteer het aankruisvak naast de optie ‘Activeer schermbev. na: X minuten’.
  8. Selecteer het aankruisvak naast ‘Gebruik schermbeveiligingsmodule op pad:’ en voer het volgende pad in:

/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer Name.saver

9. Klik op OK om de bewerkingsweergave te sluiten.
  10. Klik op Bewaar om de wijziging te bewaren.

Voer op het systeem het volgende Terminal-commando uit om het bericht, dat door de schermbeveiliging Computernaam wordt weergegeven, aan te passen:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"

Vervang ‘Math Lab’ door uw eigen bericht.

Workgroup Manager gebruiken

1. Selecteer in Workgroup Manager de computer of computergroep die u wilt beheren.
  2. Klik op Voorkeuren in de bovenste knoppenbalk.
  3. Klik op het tabblad Overzicht.
  4. Klik op de knop Log in.
  5. Klik op het tabblad Opties.
  6. Kies ervoor om de instellingen ‘Altijd’ te beheren.
  7. Selecteer het aankruisvak naast ‘Activeer schermbev. na: X minuten’.
  8. Voer het volgende pad in om de module van de schermbeveiliging Computernaam te gebruiken:

/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer Name.saver

9. Klik op Pas nu toe om de wijzigingen te bewaren.

Voer op het systeem het volgende Terminal-commando uit om het bericht, dat door de schermbeveiliging Computernaam wordt weergegeven, aan te passen:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"

Vervang ‘Math Lab’ door uw eigen bericht.

Lokaal configureren

U kunt de volgende drie commando’s uitvoeren in OS X v10.6 of hoger om respectievelijk de periode van inactiviteit in te stellen op 5 minuten, de module van de schermbeveiliging Computernaam op te geven en de berichten weergegeven als ‘Math Lab’ aan te passen (vervang Math Lab door de gewenste tekst):

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowIdleTime 300

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowModulePath "/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer Name.saver"

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"