VoiceOver in- of uitschakelen op de Apple TV

VoiceOver is een leesfunctie waarmee het eenvoudiger wordt voor personen met een visuele beperking om Apple TV te gebruiken.

Aan de slag

VoiceOver is beschikbaar op de volgende Apple TV-modellen:

• Apple TV 4K
  • Apple TV HD
  • Apple TV (3e generatie) met softwareversie 4.2 of hoger

Apple TV configureren met VoiceOver

1. Sluit de HDMI-kabel van de tv of ontvanger aan op de Apple TV.
  2. Controleer of de tv is ingesteld op de juiste invoer voor de Apple TV.
  3. Sluit het netsnoer van de Apple TV aan.
    • Op de Apple TV 4K of Apple TV HD wacht u enkele seconden en drukt u vervolgens drie keer op de knop linksboven op uw afstandsbediening (de menuknop). U hoort dan 'VoiceOver aan'.
    • Op een Apple TV (3e generatie) wacht u een minuut. Op de Apple TV wordt u gevraagd op de knop rechtsonder op de afstandsbediening te drukken (de afspeel-/pauzeknop) om VoiceOver in te schakelen.
  4. Kies de taal.

VoiceOver in- of uitschakelen

Als uw Apple TV al is geconfigureerd, kunt u VoiceOver in- of uitschakelen met behulp van de afstandsbediening die bij uw Apple TV is meegeleverd. Bepaal hieronder welk model Apple TV u hebt en volg de stappen.

Op de Apple TV 4K of Apple TV HD

U kunt Siri* gebruiken om VoiceOver in of uit te schakelen. Houd de Siri-knop ingedrukt op de Siri Remote en zeg 'Schakel VoiceOver in' of 'Schakel VoiceOver uit'.

Als u bij de configuratie van de Apple TV VoiceOver hebt ingeschakeld, kunt u de activeringsknop gebruiken om VoiceOver in of uit te schakelen. Druk drie keer op de menuknop van uw afstandsbediening om VoiceOver in of uit te schakelen.

U kunt ook naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'VoiceOver' gaan en VoiceOver in- of uitschakelen.

Als u de activeringsknop wilt inschakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Activeringsknop' en selecteert u vervolgens 'VoiceOver'.

*De beschikbaarheid van Siri verschilt per taal en land of regio. Apple TV 4K en Apple TV HD worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening 'Siri Remote'. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'. Siri werkt met beide afstandsbedieningen zolang de Apple TV 4K of Apple TV HD in een taal en land of regio met ondersteuning voor Siri is geconfigureerd.

Op Apple TV (3e generatie)

1. Druk herhaaldelijk op de knop linksonder (de menuknop) tot u een stopgeluid hoort om terug te gaan naar het hoofdmenu.
  2. Druk eenmaal op de knop omlaag.
  3. Druk herhaaldelijk op de knop naar rechts tot u een stopgeluid hoort om 'Instellingen' te markeren. Als u de weergave van het hoofdmenu hebt gewijzigd, wordt 'Instellingen' hier mogelijk niet weergegeven. Gebruik de pijlknoppen op de afstandsbediening om 'Instellingen' te markeren.
  4. Druk tweemaal op de selectieknop.
  5. Druk herhaaldelijk op de knop omlaag tot u een stopgeluid hoort.
  6. Druk viermaal op de knop omhoog. 'Toegankelijkheid' is nu gemarkeerd.
  7. Druk tweemaal op de selectieknop. VoiceOver wordt nu ingeschakeld en begint de inhoud op het scherm van de Apple TV te lezen.