VoiceOver in- of uitschakelen op de Apple TV

VoiceOver is een leesfunctie waarmee het eenvoudiger wordt voor personen met een visuele beperking om Apple TV te gebruiken.

Aan de slag

VoiceOver is beschikbaar op de volgende Apple TV-modellen:

• Apple TV 4K
  • Apple TV (4e generatie)
  • Apple TV (2e of 3e generatie) met softwareversie 4.2 of hoger

VoiceOver inschakelen bij de configuratie van uw Apple TV

1. Sluit de HDMI-kabel van de tv of ontvanger aan op de Apple TV.
  2. Controleer of de tv is ingesteld op de juiste invoer voor de Apple TV.
  3. Sluit het lichtnetsnoer van de Apple TV aan.
    • Op de Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie): Wacht enkele seconden en druk dan drie keer op de knop (Menu) linksboven op uw afstandsbediening. U hoort dan 'VoiceOver aan'.
    • Op een Apple TV (2e of 3e generatie) wacht u een minuut. Op de Apple TV wordt u gevraagd op de knop rechts onder op de afstandsbediening te drukken (de afspeel-/pauzeknop) om VoiceOver in te schakelen.
  4. Kies de taal.

Meer manieren om VoiceOver in of uit te schakelen

Als uw Apple TV al is geconfigureerd, kunt u VoiceOver in- of uitschakelen met behulp van de afstandsbediening die bij uw Apple TV is geleverd. Bepaal hieronder welk model Apple TV u hebt en volg de stappen.

Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie)

U kunt Siri* gebruiken om VoiceOver in of uit te schakelen. Houd de Siri-knop ingedrukt op de Siri Remote en zeg 'VoiceOver inschakelen' of 'VoiceOver uitschakelen'.

Als u bij de configuratie van de Apple TV VoiceOver hebt ingeschakeld, kunt u de activeringsknop gebruiken om VoiceOver in of uit te schakelen. Klik op uw Remote drie keer op de menuknop om VoiceOver in of uit te schakelen.

U kunt ook naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'VoiceOver' gaan en VoiceOver in- of uitschakelen.

Als u de activeringsknop wilt inschakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Activeringsknop' en selecteert u vervolgens 'VoiceOver'.

*Siri-beschikbaarheid verschilt per taal en land of regio. Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening 'Siri Remote'. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'. Siri werkt met beide afstandsbedieningen zolang de Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) in een taal en land of regio met ondersteuning voor Siri is geconfigureerd.

Apple TV (3e generatie)

1. Druk herhaaldelijk op de knop linksonder (menuknop) tot u een stopgeluid hoort om terug te gaan naar het hoofdmenu.
  2. Druk eenmaal op de knop omlaag.
  3. Druk herhaaldelijk op de knop naar rechts tot u een stopgeluid hoort om Instellingen te markeren. Als u de weergave van het hoofdmenu hebt gewijzigd, wordt Instellingen hier mogelijk niet weergegeven. Gebruik de pijlknoppen op de afstandsbediening om Instellingen te markeren.
  4. Druk tweemaal op de selectieknop.
  5. Druk herhaaldelijk op de knop omlaag tot u een stopgeluid hoort.
  6. Druk viermaal op de knop omhoog. Toegankelijkheid is nu gemarkeerd.
  7. Druk tweemaal op de selectieknop. VoiceOver wordt nu ingeschakeld en begint de inhoud op het scherm van de Apple TV te lezen.

Apple TV (2e generatie)

1. Houd de menuknop vijf seconden ingedrukt om terug te gaan naar het hoofdmenu.
  2. Druk eenmaal op de menuknop. Het symbool linksboven is nu gemarkeerd.
  3. Druk herhaaldelijk op de knop naar rechts tot u een stopgeluid hoort.
  4. Druk eenmaal op de knop omlaag. Instellingen is nu gemarkeerd. Als u de weergave van het hoofdmenu hebt gewijzigd, wordt Instellingen hier mogelijk niet weergegeven. Gebruik de pijlknoppen op de afstandsbediening om Instellingen te markeren.
  5. Druk herhaaldelijk op de knop omhoog tot u het stopgeluid hoort. U bent nu bij het eerste menu-onderdeel in het menu 'Algemeen'.
  6. Druk op de selectieknop.
  7. Druk herhaaldelijk op de knop omlaag tot u het stopgeluid hoort.
  8. Druk viermaal op de knop omhoog. Toegankelijkheid is nu gemarkeerd.
  9. Druk tweemaal op de selectieknop. VoiceOver wordt nu ingeschakeld en begint de inhoud op het scherm van de Apple TV te lezen.