Over Beveiligingsupdate 2010-006

In dit document wordt Beveiligingsupdate 2010-006 beschreven, die u kunt downloaden en installeren via de voorkeuren voor Software-update of via Apple Downloads.

In dit document wordt Beveiligingsupdate 2010-006 beschreven, die u kunt downloaden en installeren via de voorkeuren voor Software-update of via Apple Downloads.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg ‘Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel’ voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg ‘Apple-beveiligingsupdates’ voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

Beveiligingsupdate 2010-006

• AFP

CVE-ID: CVE-2010-1820

Beschikbaar voor: Mac OS X v10.6.4, Mac OS X Server v10.6.4

Impact: een externe aanvaller heeft mogelijk toegang tot via AFP gedeelde mappen zonder een geldig wachtwoord

Beschrijving: er treedt een probleem op met de foutafhandeling in de AFP-server. Een externe aanvaller die een gebruikersnaam op een doelsysteem kent, kan de validatie van het wachtwoord omzeilen en toegang tot via AFP gedeelde mappen verkrijgen. Bestandsdeling is standaard niet ingeschakeld. Dit probleem is niet van invloed op systemen ouder dan Mac OS X v10.6. Met dank aan Pike School in Massachusetts voor het melden van dit probleem.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.