De beveiligingsinhoud van iTunes 10

In dit artikel wordt de beveiligingsinhoud van iTunes 10 beschreven.

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van iTunes 10 beschreven die kan worden gedownload en geïnstalleerd via de voorkeuren voor Software-update of via Apple Downloads.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple-productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg ‘Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel’ voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg ‘Apple-beveiligingsupdates’ voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

iTunes 10

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1780, CVE-2010-1782, CVE-2010-1783, CVE-2010-1784, CVE-2010-1785, CVE-2010-1786, CVE-2010-1787, CVE-2010-1788, CVE-2010-1789, CVE-2010-1790, CVE-2010-1791, CVE-2010-1792, CVE-2010-1793

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of hoger

Impact: meerdere kwetsbaarheden in Webkit

Beschrijving: WebKit voor Windows is bijgewerkt en bevat nu de beveiligingsoplossingen die zijn voorzien in Safari 5.0.1. Meer informatie is beschikbaar op http://support.apple.com/kb/HT4276?viewlocale=nl_NL.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1807

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een probleem met de invoervalidatie bij de verwerking van drijvende-kommagegevenstypen door Webkit. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterde validatie van drijvende-kommawaarden. Voor Mac OS X-systemen wordt dit probleem verholpen in Safari 5.0.2 en Safari 4.1.2. Met dank aan Luke Wagner van Mozilla voor het melden van dit probleem.

• WebKit

CVE-ID: CVE-2010-1806

Beschikbaar voor: Windows 7, Vista, XP SP2 of hoger

Impact: een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er is een ‘use after free’-probleem bij de verwerking van elementen met run-in styling. Een bezoek aan een kwaadwillig vervaardigde website kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code. Dit probleem wordt verholpen door een verbeterde verwerking van objectpointers. Voor Mac OS X-systemen wordt dit probleem verholpen in Safari 5.0.2 en Safari 4.1.2. Met dank aan wushi van team509 in samenwerking met het Zero Day Initiative van Tippingpoint voor het melden van dit probleem.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.