Hulp bij Apple digitale AV-adapters voor de iPhone, iPad en iPod touch

Met een digitale AV- of VGA-adapter kun je je iOS-apparaat aansluiten op een beeldscherm, zoals een tv, projector of monitor.

Informatie over de adapter die je nodig hebt

Als je informatie op de iPhone, iPad of iPod touch synchroon wilt weergeven op een secundair beeldscherm, heb je de juiste adapter nodig. Gebruik een VGA-, digitale AV- of HDMI-adapter met dezelfde connector als je apparaat: USB-C, Lightning of 30-pens. Als je draadloos verbinding wilt maken, gebruik je AirPlay.

Hulp bij het gebruik van een adapter

Ontdek wat je moet doen als je een van deze problemen hebt.

Er wordt wel video, maar geen audio weergegeven

Controleer of je een digitale AV-adapter gebruikt (deze heeft een HDMI-poort). Een VGA-adapter brengt geen audiosignalen over. Als je met een VGA-adapter audio wilt luisteren, moet je deze aansluiten op de headsetaansluiting op de tv, monitor, projector of de stereo.

In een app wordt geen video weergegeven of audio afgespeeld

Mogelijk is de app niet compatibel met de adapter. Controleer de compatibiliteit op de informatiepagina van de app in de App Store of neem contact op met de ontwikkelaar.

In een waarschuwing wordt gemeld dat een met HDCP compatibel apparaat is vereist

Mogelijk is de inhoud niet compatibel met de adapter. Voor films, televisieprogramma's en bepaalde apps voor het streamen van video is HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection) vereist. Als je probeert deze films, programma's en streaming video's af te spelen met een digitale niet-HDCP-verbinding, zoals de Apple VGA-adapter, wordt je in een melding gevraagd om een met HDCP compatibel apparaat.

Als je hulp nodig hebt bij andere problemen

1. Ontkoppel de adapter van de iPhone, iPad of iPod touch en van de tv, het beeldscherm of de projector en koppel deze daarna weer aan.

2. Controleer of de VGA- of HDMI-kabel werkt, omdat het probleem ook aan de kabel kan liggen.

3. Verwijder VGA- of HDMI-verlengkabels of -omzetters. Accessoires die VGA- of HDMI-signalen converteren naar verschillende video-indelingen (DVI, Composite, Component) zijn niet compatibel.

4. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van iOS of iPadOS hebt.

Neem contact op met Apple Support voor hulp bij het configureren van de service voor je:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.