Over SMC-firmware-updates

Lees hier meer over SMC-firmware-updates.

SMC-firmware-updates verwijzen naar het bijwerken van de firmware van de System Management Controller (SMC) voor Intel-computers. De SMC is een microcontroller op het systeembord dat de stroomfuncties voor een computer bestuurt. De SMC bestuurt verscheidene functies, waaronder:

• Het stroom- en temperatuurbeheer, het sluimerlampje (LED) en de batterij.
  • De besturing van de ventilatoren, met ondersteuning voor de Sudden Motion Sensor, omgevingslichtsensor (ALS) en de aan/uit-schakelaar.

Tip: druk deze instructies af of noteer ze voordat u de update installeert.

Opmerking: sommige USB- en FireWire-apparaten voorkomen mogelijk een juiste installatie van firmware-updates. Koppel alle onnodige apparaten los en gebruik alleen een Apple-toetsenbord en -muis om de update te installeren.

Controleer of een update beschikbaar is voor de computer.

1. Raadpleeg EFI- en SMC-firmware-updates voor Intel-Macs om te bepalen of een update beschikbaar is voor de computer.  U kunt ook Apple () > Software-update kiezen om te kijken of een EFI-update beschikbaar is voor de computer.

Installeer het programma voor de firmware-update.

1. Stop open programma’s en download de beschikbare SMC-firmware-update voor de computer vanaf Apple Downloads.
  2. Het downloadprogramma plaatst de schijfkopie met een installatieprogramma in de map Downloads of de opgegeven locatie in het tabblad Algemeen onder Safari > Voorkeuren. Als u de schijfkopie via Safari hebt gedownload, wordt u in Safari gemeld dat de schijfkopie een programma bevat. Klik op OK om door te gaan.

Gebruik het programma voor de firmware-update om de SMC-firmware-update te installeren.

1. Als ‘Open veilige bestanden na downloaden’ bij de voorkeuren in Safari is ingeschakeld, wordt het bestand van de schijfkopie automatisch geactiveerd. Als die voorkeur in Safari niet is ingeschakeld, dubbelklikt u op de schijfkopie om deze te activeren.
  2. Dubbelklik op het bestand SMC Update.pkg.
  3. Klik op Ga door wanneer het welkomstscherm verschijnt.
  4. Klik op Ga door nadat het informatiescherm u meer details over de update geeft.
  5. Klik op Ga door als een Softwarelicentieovereenkomst verschijnt.  Accepteer de voorwaarden door op Akkoord te klikken.
  6. Het scherm ‘Standaardinstallatie’ verschijnt.  Dit installeert de SMC-firmware-update in een tijdelijke map op de harde schijf.  Dit bestand wordt automatisch verwijderd wanneer de update is voltooid.  Klik op Installeer.
  7. Voer uw beheerderswachtwoord in en klik op OK.
  8. Klik op Ga door met installatie wanneer een dialoogvenster verschijnt om u te melden dat de computer opnieuw moet worden opgestart om de installatie te voltooien.
  9. Klik op Herstart om door te gaan met de SMC-firmware-update wanneer het dialoogvenster Installatie voltooid verschijnt.
  10. Het scherm wordt zwart en kan gedurende enkele seconden zo blijven.  U hoort een lange toon.  De computer start opnieuw op met een grijs scherm en een Apple-logo. Onder in het scherm ziet u een voortgangsbalk die aangeeft dat de SMC-firmware-update wordt uitgevoerd.
  11. De ventilatoren van de computer draaien aan volle snelheid tijdens de update maar werken terug aan normale snelheid zodra de update is voltooid. Belangrijk: onderbreek het updateproces niet. Opmerking: als geen voortgangsindicator verschijnt en de ventilatoren van de computer draaien niet aan volle snelheid, wordt de update wellicht niet geïnstalleerd op de computer. Kies Software-update in het menu Apple () en probeer de update opnieuw uit te voeren, of download en pas de update handmatig toe.
  12. De computer start opnieuw op na de voltooiing van de firmware-update.

Opmerking: deze update vereist een Macintosh-geformatteerde schijf of partitie.