Een iPhone, iPad en iPod touch configureren

Lees hier hoe je een iPhone, iPad of iPod touch configureert.

Als je overstapt naar een nieuwe telefoon

Volg de volgende stappen als je je informatie vanaf een ander apparaat wilt overzetten naar je nieuwe iPhone, iPad of iPod touch:

Zorg ervoor dat je een reservekopie van je vorige iOS-apparaat hebt gemaakt, zodat je de inhoud naar het nieuwe apparaat kunt overzetten.

Als je je eerste iPhone configureert

Lees wat je moet doen als je je nieuwe iPhone al hebt geconfigureerd maar opnieuw wilt beginnen. Anders volg je deze stappen om je nieuwe iPhone te configureren.

Schakel het apparaat in

U ziet 'Hallo' in allerlei talen. Druk op de thuisknop om je apparaat te ontgrendelen en de configuratie te starten.

Als je blind of slechtziend bent, kun je op het Hallo-scherm VoiceOver of Zoomen inschakelen.

Vraag om hulp als je apparaat niet kan worden ingeschakeld of als het is geblokkeerd of een toegangscode is vereist.

Selecteer je taal en land of regio

Kies je taal wanneer je hierom wordt gevraagd. Tik vervolgens op je land of regio. Dit beïnvloedt de weergave van informatie op het apparaat zoals de datum, tijd, contacten en meer.

Je apparaat activeren

Je moet verbinding maken met een wifinetwerk, een mobiel netwerk of iTunes om je apparaat te activeren en verder te gaan met de configuratie daarvan.

Tik op het wifinetwerk dat je wilt gebruiken of selecteer een andere optie. Als je een iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular) configureert, moet je mogelijk eerst je simkaart plaatsen.

Bepaal vervolgens of je locatievoorzieningen wilt inschakelen. Deze functie heb je nodig voor programma's zoals Kaarten en Zoek mijn vrienden.

Vraag hulp als je geen verbinding kunt maken met wifi of als je de iPhone niet kunt activeren.

Touch ID configureren en een toegangscode aanmaken

Op sommige apparaten kun je Touch ID configureren. Met deze functie kun je het apparaat ontgrendelen en aankopen doen met je vingerafdruk.

Stel vervolgens een zescijferige toegangscode in om je gegevens te helpen beveiligen. Je hebt een toegangscode nodig om functies zoals Touch ID en Apple Pay te gebruiken. Tik op 'Toegangscodeopties' als je een viercijferige toegangscode, een aangepaste toegangscode of geen toegangscode wilt instellen.

Informatie en gegevens terugzetten of overzetten

Als je een iCloud- of iTunes-reservekopie of een Android-apparaat hebt, kun je je gegevens terugzetten of overzetten van het oude naar het nieuwe apparaat.

Als je geen reservekopie of ander apparaat hebt, selecteer je 'Configureer als nieuwe iPhone'.

Log in met je Apple ID en configureer iCloud Drive

Voer je Apple ID en wachtwoord in of tik op 'Heb je nog geen Apple ID of ben je deze vergeten?'. Hier kun je je Apple ID of wachtwoord terughalen, een Apple ID aanmaken of deze later configureren.

Als je meerdere Apple ID's gebruikt, tik je op 'Gebruik verschillende Apple ID's voor iCloud en iTunes'.

Aanvaard vervolgens de algemene voorwaarden van iOS. Als je met je Apple ID bent ingelogd, volg je deze stappen om iCloud Drive, Apple Pay en iCloud-sleutelhanger te configureren.

Siri configureren

Kies of je Siri wilt gebruiken. Op sommige apparaten wordt je gevraagd enkele zinnen te zeggen zodat Siri je stem leert kennen.

Het klikken van de thuisknop aanpassen

Als je een iPhone 7 of iPhone 7 Plus hebt, kun je instellen hoe de thuisknop reageert als je daarop drukt. Tik op een optie en druk vervolgens op de thuisknop om het uit te proberen. Om de optie in te stellen die je het best bevalt, tik je op 'Volgende'.

Als je dit scherm wilt overslaan of als je de thuisknop later wilt instellen, tik je op 'Pas later aan in Instellingen'.

Instellingen kiezen voor analytische gegevens van apps en de beeldschermresolutie

Bedenk of je informatie met de ontwikkelaars van apps wilt delen.

Als je een iPhone 6 of hoger hebt, kies je vervolgens tussen twee beeldschermresoluties: 'Standaard' toont meer op het scherm en 'Ingezoomd' gebruikt grotere tekst en regelaars. Tik op 'Volgende' om door te gaan.

De configuratie voltooien

Tik op 'Aan de slag' om het apparaat te gaan gebruiken. Maak een veilige kopie van de gegevens door een reservekopie te maken en lees meer over de functies in de gebruikershandleiding van de iPhoneiPad of iPod touch.

Als je een nieuwe iPhone-gebruiker bent, lees je hier meer over hoe je de iPhone configureert en gebruikt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.