Een iPhone, iPad en iPod touch configureren

Lees hier hoe u een iPhone, iPad of iPod touch configureert.

Als u overstapt naar een nieuwe telefoon

Volg de volgende stappen als u uw informatie vanaf een ander apparaat wilt overzetten naar uw nieuwe iPhone, iPad of iPod touch:

Zorg ervoor dat u een reservekopie van uw vorige iOS-apparaat hebt gemaakt, zodat u de inhoud naar het nieuwe apparaat kunt overzetten.

Als u uw eerste iPhone configureert

Lees wat u moet doen als u uw nieuwe iPhone al hebt geconfigureerd maar opnieuw wilt beginnen. Anders volgt u deze stappen om de nieuwe iPhone te configureren.

Schakel het apparaat in

U ziet 'Hallo' in allerlei talen. Druk op de thuisknop om uw apparaat te ontgrendelen en de configuratie te starten.

Als u blind of slechtziend bent, kunt u op het Hallo-scherm VoiceOver of Zoomen inschakelen.

Vraag om hulp als uw apparaat niet kan worden ingeschakeld of als het is geblokkeerd of een toegangscode is vereist.

Selecteer uw taal en land of regio

Kies uw taal wanneer u hierom wordt gevraagd. Tik vervolgens op uw land of regio. Dit beïnvloedt de weergave van informatie op het apparaat zoals de datum, tijd, contacten en meer.

Uw apparaat activeren

U moet verbinding maken met een wifinetwerk, een mobiel netwerk of iTunes om uw apparaat te activeren en verder te gaan met de configuratie daarvan.

Tik op het wifinetwerk dat u wilt gebruiken of selecteer een andere optie. Als u een iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular) configureert, moet u mogelijk eerst de simkaart plaatsen.

Bepaal vervolgens of u locatievoorzieningen wilt inschakelen. Deze functie hebt u nodig voor programma's zoals Kaarten en Zoek mijn vrienden.

Vraag hulp als u geen verbinding kunt maken met wifi of als u de iPhone niet kunt activeren.

Touch ID configureren en een toegangscode aanmaken

Op sommige apparaten kunt u Touch ID configureren. Met deze functie kunt u het apparaat ontgrendelen en aankopen doen met uw vingerafdruk.

Stel vervolgens een zescijferige toegangscode in om uw gegevens te helpen beveiligen. U hebt een toegangscode nodig om functies zoals Touch ID en Apple Pay te gebruiken. Tik op 'Toegangscodeopties' als u een viercijferige toegangscode, een aangepaste toegangscode of geen toegangscode wilt instellen.

Informatie en gegevens terugzetten of overzetten

Als u een iCloud- of iTunes-reservekopie of een Android-apparaat hebt, kunt u uw gegevens terugzetten of overzetten van het oude naar het nieuwe apparaat.

Als u geen reservekopie of ander apparaat hebt, selecteert u 'Configureer als nieuwe iPhone'.

Log in met uw Apple ID en configureer iCloud Drive

Voer uw Apple ID en wachtwoord in of tik op 'Hebt u nog geen Apple ID of bent u deze vergeten?'. Hier kunt u uw Apple ID of wachtwoord terughalen, een Apple ID aanmaken of deze later configureren.

Als u meerdere Apple ID's gebruikt, tikt u op 'Gebruik verschillende Apple ID's voor iCloud en iTunes'.

Aanvaard vervolgens de algemene voorwaarden van iOS. Als u met uw Apple ID bent ingelogd, volgt u deze stappen om iCloud Drive, Apple Pay en iCloud-sleutelhanger te configureren.

Siri configureren

Kies of u Siri wilt gebruiken. Op sommige apparaten wordt u gevraagd enkele zinnen te zeggen zodat Siri uw stem leert kennen.

Het klikken van de thuisknop aanpassen

Als u een iPhone 7 of iPhone 7 Plus hebt, kunt u instellen hoe de thuisknop reageert als u daarop drukt. Tik op een optie en druk vervolgens op de thuisknop om het uit te proberen. Om de optie in te stellen die u het best bevalt, tikt u op 'Volgende'.

Als u dit scherm wilt overslaan of als u de thuisknop later wilt instellen, tikt u op 'Pas later aan in Instellingen'.

Instellingen kiezen voor analytische gegevens van apps en de beeldschermresolutie

Bedenk of u informatie met de ontwikkelaars van apps wilt delen.

Als u een iPhone 6 of hoger hebt, kiest u vervolgens tussen twee beeldschermresoluties: 'Standaard' toont meer op het scherm en 'Ingezoomd' gebruikt grotere tekst en regelaars. Tik op 'Volgende' om door te gaan.

De configuratie voltooien

Tik op 'Aan de slag' om het apparaat te gaan gebruiken. Maak een veilige kopie van de gegevens door een reservekopie te maken en lees meer over de functies in de gebruikershandleiding van de iPhoneiPad of iPod touch.

Als u een nieuwe iPhone-gebruiker bent, leest u hier meer over hoe u de iPhone configureert en gebruikt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.