De voorziening Software-update in OS X Server gebruiken om Mac-clients bij te werken

Met de voorziening Software-update van OS X Server kunt u software-updates van Apple op uw eigen server hosten.

Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Compatibiliteit

Een server kan updates voor clients met dezelfde OS X-versie en sommige oudere OS X-versies bieden:

Serverversie Oudste ondersteunde client Nieuwste ondersteunde client
OS X Server (Yosemite) OS X 10.6 Snow Leopard OS X 10.10 Yosemite
OS X Server (Mavericks) OS X 10.6 Snow Leopard OS X 10.9 Mavericks
OS X Server (Mountain Lion) OS X 10.6 Snow Leopard OS X 10.8 Mountain Lion
OS X Server (Lion) OS X 10.5 Leopard OS X 10.7 Lion

Mac-clients met verschillende OS X-versies kunnen dezelfde URL gebruiken om verbinding te maken met de server en updates te downloaden. U moet geen afzonderlijke server aanmaken voor elke clientversie die u wilt ondersteunen.

Een configuratieprofiel gebruiken

U kunt een configuratieprofiel (zoals deze die door Profielbeheer worden gemaakt) gebruiken om clients naar de software-updateserver te verwijzen. Wanneer u een payload voor Software-update toevoegt aan het profiel, geeft u een URL op zoals:

http://su.example.com:8088/index.sucatalog

Vervang su.example.com door de volledig goedgekeurde hostnaam van de software-updateserver.

Raadpleeg Profielbeheer Help voor meer informatie over het aanmaken van configuratieprofielen.

Een beheerde client gebruiken

De toegang tot de software-updateservers beheren met behulp van Beheerde client:

1. Klik in Workgroup Manager op Voorkeuren.
  2. Zorg ervoor dat de juiste adreslijst is geselecteerd en dat u de identiteitscontrole hebt uitgevoerd. Klik op de wereldbol om de adreslijst te wisselen. Als u de identiteitscontrole niet hebt uitgevoerd, klikt u op het hangslot en voert u de naam en het wachtwoord van een adreslijstbeheerder in.
  3. Selecteer een computergroep.
  4. Klik op Software-update.
  5. Stel de beheerinstelling in op Altijd.
  6. Geef een URL op en vervang su.example.com door de volledig goedgekeurde hostnaam van de software-updateserver.

http://su.example.com:8088/index.sucatalog

7. Klik op Pas nu toe.

Onbeheerde clients

Gebruik deze stappen om client-Macs die niet worden beheerd door een configuratieprofiel of Beheerde client te verwijzen naar de software-updateserver:

1. Open Terminal op de onbeheerde client.
  2. Gebruik het volgende commando. Vervang su.example.com door de volledig goedgekeurde hostnaam van de software-updateserver.
sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL http://su.example.com:8088/index.sucatalog

U kunt de wijziging met dit commando verifiëren:

defaults read /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL

Als u de onbeheerde clientcomputer opnieuw wilt verwijzen naar de software-updateserver van Apple, gebruikt u dit commando:

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate CatalogURL