Over in-app aankopen

In veel apps voor iPhone, iPad, iPod touch en Mac kunt u in-app aankopen doen, bijvoorbeeld voor abonnementen met automatische verlenging, in-game valuta's of het ontgrendelen van de volledige versie van een game of app.

Een iPhone waarop de App Store geopend is. De Download-knop van een gratis item is uitvergroot.

Welke in-app aankopen zijn er beschikbaar?

In-app aankopen zijn extra materiaal of abonnementen die u in apps op een iOS-apparaat of computer kunt aanschaffen.

Niet alle apps bieden in-app aankopen. Als een app in-app aankopen biedt, ziet u 'Biedt in-app aankopen' of 'In-app aankopen' bij de knop met de prijs, de knop 'Download' of de knop 'Koop' in de App Store.

Als u de app gratis kunt downloaden, staat er 'Download' op de knop. Er zijn geen kosten verbonden aan het downloaden van deze app. Het kan wel zo zijn dat bepaalde of alle functies van de app pas beschikbaar zijn na een eenmalige of terugkerende in-app aankoop. In het laatste geval spreken we van een in-app abonnement.

Soorten in-app aankopen

Wanneer u extra materiaal of abonnementen koopt, doet u een van deze in-app aankopen:

Soort in-app aankoop

Voorbeeld van materiaal

Beschrijving

Verbruikbare items

• In-game valuta's
  • Hints in de game
  • Extra gezondheid
  • Extra ervaringspunten
  • Een pakket exports naar een nieuwe bestandsstructuur

U moet deze items telkens opnieuw kopen. U kunt ze niet gratis opnieuw downloaden. Als u een app verwijdert en opnieuw installeert of een app op een nieuw apparaat installeert, gaan de verbruikbare aankopen mogelijk verloren. Als u bijvoorbeeld op een iPod touch een game installeert waar u op een iPhone mee bent begonnen, worden wel de gameniveaus gesynchroniseerd, maar niet de extra gezondheid- of ervaringspunten die u op de iPhone hebt aangeschaft.

Niet-verbruikbare items

• Upgrade naar Pro-editie
  • Reclame verwijderen
  • Volledige game ontgrendelen
  • Onbeperkt aantal hints
  • Extra personages
  • Extra accessoires
  • Bonusniveaus in game
  • Stadskaarten

U koopt deze items eenmaal en u kunt ze overzetten naar andere apparaten die aan uw Apple ID zijn gekoppeld. Als u een niet-verbruikbare aankoop verliest, kunt u deze mogelijk gratis opnieuw downloaden. Lees hoe u in-app aankopen herstelt.

Niet-verlengbare abonnementen

• Een seizoenspas voor sport
  • Abonnementen van bepaalde duur (bijvoorbeeld: één, drie of zes maanden)
U kunt dit materiaal gedurende bepaalde tijd gebruiken (afhankelijk van de app) en u kunt deze items opnieuw aanschaffen wanneer het abonnement is verlopen.

Abonnementen met automatische verlenging

• Abonnementen op kranten
  • Abonnementen op tijdschriften
  • Doorlopende voorzieningen (Netflix, Hulu Plus enzovoort)
  • Games

U kunt deze voorzieningen of dit materiaal aanschaffen voor een specifieke abonnementsperiode. Het abonnement wordt aan het einde van die periode automatisch verlengd. Apps bieden mogelijk abonnementsperioden van verschillende duur aan, zoals een week, een maand, drie maanden of een jaar. Sommige apps worden aangeboden als proefversie tegen een gereduceerde prijs of als gratis proefversie.

Lees hoe u de automatische verlenging van abonnementen annuleert.

In-app aankopen worden niet gedeeld met gezinsleden via 'Delen met gezin'. Lees welk aangeschaft materiaal via 'Delen met gezin' kan worden gedeeld.

Een in-app aankoop doen

Voordat u een in-app aankoop kunt doen, wordt de identiteit van uw Apple ID gecontroleerd. Lees hoe u uw Apple ID-wachtwoordvoorkeuren voor aankopen beheert.

Als u bij een in-app aankoop problemen ondervindt, controleert u of uw betaalgegevens up-to-date zijn. Andere problemen met in-app aankopen kunt u melden. U kunt ook automatisch verlengde in-app abonnementen wijzigen of opzeggen.

Eerdere in-app aankopen bekijken en beheren

Lees wat u kunt doen als u een aankoop niet ziet.

Als u een in-app aankoop niet kunt vinden of niet zeker weet of deze is gedaan, kunt u uw aankoopgeschiedenis controleren. In uw aankoopgeschiedenis vindt u voor elke bestelling de items die u hebt gekocht.

Als u een in-app aankoop nog steeds niet ziet, maar wel zeker weet dat deze is gedaan, neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app.

Andere problemen met in-app aankopen kunt u melden. U kunt ook automatisch verlengde in-app abonnementen wijzigen of opzeggen.

Meer informatie

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.