Extra app-functies kopen via in-app aankopen en abonnementen

Lees hier hoe abonnementen en in-app aankopen werken.

iPhone met een lijst met apps. De woorden 'In-app aankopen' zijn te zien onder de knop 'Download'.

Wat zijn in-app aankopen?

In-app aankopen zijn extra materiaal of abonnementen die u vanuit een app aanschaft. Niet alle apps bieden in-app aankopen. Om te controleren of een app in-app aankopen aanbiedt alvorens u deze koopt of downloadt, zoekt u de app in de App Store. Zoek vervolgens naar 'In-app aankopen' bij de knop met de prijs van de app of bij de knop 'Download'.

Er zijn drie soorten in-app aankopen: abonnementen, verbruikbare aankopen en niet-verbruikbare aankopen.

Wat is een abonnement?

Bij een abonnement betaalt u voor toegang tot materiaal van een app of voorziening voor een bepaalde periode. U kunt u bijvoorbeeld abonneren op Apple Music, waar u maandelijks voor betaalt. Abonnementen omvatten onder andere voorzieningen waarvoor u zich aanmeldt in een app, zoals Hulu, Spotify, Pandora of HBO NOW.

De meeste abonnementen worden automatisch verlengd, tenzij u ze opzegt. Bij sommige apps en voorzieningen kunt u kiezen hoe vaak een abonnement moet worden verlengd. Abonnementen kunnen bijvoorbeeld voor een week, maand, kwartaal of jaar worden aangeboden.

Abonnementen bekijken of opzeggen.

Wat is een niet-verbruikbare in-app aankoop?

Hier volgen enkele voorbeelden van niet-verbruikbare in-app aankopen:

• Reclame verwijderen
  • Volledige game ontgrendelen
  • Upgrade naar Pro-editie
  • Bonusniveaus in game

U koopt deze items eenmalig en u kunt ze overzetten naar andere apparaten die aan uw Apple ID zijn gekoppeld. Als u een niet-verbruikbare aankoop verliest, kunt u deze mogelijk gratis opnieuw downloaden.

Uw in-app aankopen herstellen.

Wat is een verbruikbare in-app aankoop?

Hier volgen enkele voorbeelden van verbruikbare in-app aankopen:

• In-game valuta's, zoals munten of edelstenen
  • Extra gezondheidspunten in een game
  • Een pakket exports naar een nieuwe bestandsstructuur

U moet deze artikelen telkens opnieuw kopen. U kunt ze niet gratis opnieuw downloaden. Als u een app verwijdert en opnieuw installeert of een app op een nieuw apparaat installeert, gaan de verbruikbare aankopen mogelijk verloren. Als u bijvoorbeeld op een iPod touch een game installeert waar u op een iPhone mee bent begonnen, worden wel de gameniveaus gesynchroniseerd, maar niet de extra gezondheid die u op de iPhone hebt aangeschaft.

In-app aankopen delen

Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kunt u sommige abonnementen mogelijk delen met gezinsleden. Lees hoe u een abonnement met uw gezin deelt. Verbruikbare in-app aankopen kunnen niet worden gedeeld.

Meer informatie

Raadpleeg de algemene voorwaarden voor Apple mediadiensten voor meer informatie over abonnementen en in-app aankopen.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.