Extra app-functies kopen via in-app aankopen en abonnementen

In veel apps voor iPhone, iPad, iPod touch en Mac kunt u in-app aankopen doen, bijvoorbeeld voor abonnementen met automatische verlenging, in-game valuta's of het ontgrendelen van de volledige versie van een game of app.

Een iPhone X waarop de App Store geopend is. De Download-knop van een gratis item is uitvergroot.

Welke in-app aankopen zijn er beschikbaar?

In-app aankopen zijn extra materiaal of abonnementen die u in een app op een iOS-apparaat of computer kunt aanschaffen.

Niet alle apps bieden in-app aankopen. Als een app in-app aankopen biedt, ziet u 'Biedt in-app aankopen' of 'In-app aankopen' bij de knop met de prijs, de knop 'Download' of de knop 'Koop' in de App Store.

Als u de app gratis kunt downloaden, staat er 'Download' op de knop. Er zijn dan geen kosten verbonden aan het downloaden van deze app. Het kan wel zo zijn dat bepaalde of alle functies van de app pas beschikbaar zijn na een eenmalige of terugkerende in-app aankoop. In het laatste geval spreken we van een in-app abonnement.

Soms zijn in-app abonnementen geldig voor meerdere apps van dezelfde ontwikkelaar. Lees hier hoe u contact opneemt met de ontwikkelaar als u vragen hebt. Nadat u een abonnement hebt genomen, kunt u het ook bekijken en opzeggen.

Soorten in-app aankopen

Wanneer u extra materiaal of abonnementen koopt, doet u een van deze in-app aankopen:

Soort in-app aankoop

Voorbeeld van materiaal

Beschrijving

Abonnementen
  • Abonnementen op kranten
  • Doorlopende voorzieningen (Netflix, Hulu Plus enzovoort)
  • Games
  • Een seizoenspas voor sport
  • Abonnementen voor een bepaalde periode

U kunt u op deze voorzieningen of dit materiaal abonneren voor een specifieke periode. Er zijn apps die verlengbare abonnementen aanbieden voor verschillende perioden, bijvoorbeeld een week, maand, kwartaal of jaar. Er zijn ook apps die alleen abonnementen voor een bepaalde periode aanbieden. Sommige apps zijn beschikbaar als proefversie, gratis of met korting, of met een abonnement voor meerdere apps.

Abonnementen met automatische verlenging lopen door totdat u opzegt. Als het abonnement voor bepaalde tijd geldt, kunt u daarna mogelijk opnieuw een abonnement nemen voor eenzelfde periode.

Lees hier hoe u abonnementen opzegt.

Verbruikbare items

• In-game valuta's
  • Hints in de game
  • Extra gezondheid
  • Extra ervaringspunten
  • Een pakket exports naar een nieuwe bestandsstructuur

U moet deze items telkens opnieuw kopen. U kunt ze niet gratis opnieuw downloaden. Als u een app verwijdert en opnieuw installeert of een app op een nieuw apparaat installeert, gaan de verbruikbare aankopen mogelijk verloren. Als u bijvoorbeeld op een iPod touch een game installeert waar u op een iPhone mee bent begonnen, worden wel de gameniveaus gesynchroniseerd, maar niet de extra gezondheid of de ervaringspunten die u op de iPhone hebt aangeschaft.

Niet-verbruikbare items

• Upgrade naar Pro-editie
  • Reclame verwijderen
  • Volledige game ontgrendelen
  • Onbeperkt aantal hints
  • Extra personages
  • Extra accessoires
  • Bonusniveaus in game
  • Stadskaarten

U koopt deze items eenmalig en u kunt ze overzetten naar andere apparaten die aan uw Apple ID zijn gekoppeld. Als u een niet-verbruikbare aankoop verliest, kunt u deze mogelijk gratis opnieuw downloaden. Lees hoe u in-app aankopen herstelt.

In-app aankopen worden niet gedeeld met gezinsleden via Delen met gezin. Hier leest u welk aangeschaft materiaal via 'Delen met gezin' kan worden gedeeld.

Een in-app aankoop doen

Als u een in-app aankoop wilt doen, moet u eerst inloggen met uw Apple ID. Lees hier hoe u Schermtijd gebruikt om aankopen te verhinderen.

Als u bij een in-app aankoop problemen ondervindt, controleert u of uw betaalgegevens up-to-date zijn. Andere problemen met in-app aankopen kunt u melden. U kunt ook automatisch verlengde in-app abonnementen wijzigen of opzeggen.

Eerdere in-app aankopen bekijken en beheren

Lees wat u kunt doen als u een aankoop niet ziet.

Als u een in-app aankoop niet kunt vinden of niet zeker weet of deze is gedaan, kunt u uw aankoopgeschiedenis controleren. In uw aankoopgeschiedenis vindt u voor elke bestelling de items die u hebt gekocht.

Als u een in-app aankoop nog steeds niet ziet, maar wel zeker weet dat deze is gedaan, neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app.

Andere problemen met in-app aankopen kunt u melden. U kunt ook automatisch verlengde in-app abonnementen wijzigen of opzeggen.

Meer informatie

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.