Softwarelicentieovereenkomst voor Boot Camp (Windows-hulpprogramma)

Lees de softwarelicentieovereenkomst voor Boot Camp (Windows-hulpprogramma).

Je rechten om deze update te gebruiken zijn onderworpen aan de voorwaarden van de softwarelicentieovereenkomst die op deze update volgt en bij de update hoort.

Lees dit document door en scrol naar beneden. Onderaan staat een knop 'Accepteer en download'. Door deze update te downloaden of te gebruiken, accepteer je de voorwaarden van de softwarelicentieovereenkomst.

LEES DE VOORWAARDEN VAN DEZE SOFTWARELICENTIEOVEREENKOMST ('LICENTIE') ZORGVULDIG DOOR VOORDAT JE DE APPLE SOFTWARE DOWNLOADT OF GEBRUIKT. DOOR DE APPLE SOFTWARE TE DOWNLOADEN OF TE GEBRUIKEN, AANVAARD JE DE VOORWAARDEN VAN DEZE LICENTIE. ALS JE NIET AKKOORD GAAT MET DE VOORWAARDEN VAN DEZE LICENTIE, MOET JE DE APPLE SOFTWARE NIET DOWNLOADEN OF GEBRUIKEN.

BELANGRIJKE OPMERKING: Voor zover deze software mag worden gebruikt om materiaal te reproduceren, wordt deze alleen aan jou in licentie gegeven voor het reproduceren van materiaal waarvoor je geautoriseerd bent of wettelijke toestemming hebt om het te reproduceren.

1. Algemeen. De software, de documentatie en alle lettertypen bij deze Licentie, hetzij op schijf, in ‘read only’-geheugen of op enig ander medium of in enige andere vorm (gezamenlijk de 'Apple software' genoemd), worden aan jou in licentie gegeven, niet verkocht, door Apple Inc. ('Apple'), uitsluitend voor gebruik onder de voorwaarden van deze Licentie, en Apple behoudt zich alle rechten voor die niet expliciet aan jou worden verleend. De door deze Licentie verleende rechten zijn beperkt tot de intellectueeleigendomsrechten van Apple en haar licentiegevers op de Apple software, en de Apple software zelf blijft eigendom van Apple en/of haar licentiegevers. De voorwaarden van deze Licentie zijn van toepassing op alle door Apple geleverde software-upgrades die het oorspronkelijke Apple softwareproduct vervangen en/of aanvullen, tenzij een dergelijke upgrade vergezeld gaat van een afzonderlijke licentie, in welk geval de voorwaarden van die licentie van toepassing zijn.

Eigendoms- en intellectuele-eigendomsrechten in en op al het materiaal dat wordt weergegeven door of waartoe toegang wordt verkregen via de Apple software, behoort toe aan de respectieve eigenaar van het materiaal. Dergelijk materiaal kan worden beschermd door auteursrechten of andere intellectuele-eigendomswetten en -verdragen, en kan onderworpen zijn aan de gebruiksvoorwaarden van de derden die dergelijk materiaal leveren. Deze Licentie verleent jou geen enkel recht om dergelijk materiaal te gebruiken.

2. Toegestaan gebruik van Licentie en beperkingen.

A. Onder de voorwaarden van deze Licentie wordt aan jou een beperkte, niet-exclusieve licentie verleend voor het installeren en gebruiken van één exemplaar van de Apple software op één Apple computer tegelijk. Deze Licentie staat niet toe dat de Apple software op meer dan één computer tegelijk aanwezig is en je mag de Apple software niet beschikbaar stellen via een netwerk waar deze door meerdere computers tegelijkertijd kan worden gebruikt. Je mag één kopie van de Apple software maken in machineleesbare vorm, uitsluitend voor reservekopiedoeleinden; op voorwaarde dat de reservekopie alle auteursrecht- of andere eigendomsvermeldingen bevat die in het origineel opgenomen zijn.

B. Je bent ermee bekend en stemt ermee in dat het je niet is toegestaan en dat je anderen niet in staat zult stellen om de Apple software of enig deel daarvan te kopiëren (behalve in zoverre dit expliciet is toegestaan onder deze Licentie), te decompileren, van ontwerp te herleiden, te ontmantelen, te wijzigen, te ontsleutelen, aan te passen, te trachten de broncode te herleiden van of afgeleide werken te creëren op basis van de genoemde software of delen daarvan.

C. Je rechten onder deze Licentie komen automatisch te vervallen zonder kennisgeving van Apple als je je niet houdt aan de voorwaarden van deze Licentie. Bovendien behoudt Apple zich het recht voor om deze Licentie te beëindigen als er een nieuwe versie van de Apple besturingssysteemsoftware of de Apple software wordt uitgebracht die niet compatibel is met de Apple software.

3. Overdracht. Je mag de Apple software niet verhuren, leasen, uitlenen, verkopen, herdistribueren of in sublicentie geven. Het is echter wel toegestaan eenmalig al je rechten met betrekking tot de Apple software ingevolge deze licentie blijvend over te dragen aan een derde, op voorwaarde dat (a) de overdracht betrekking heeft op de gehele Apple software, inclusief alle componenten, originele media, documentatie en deze Licentie; (b) jij noch volledige noch gedeeltelijke kopieën behoudt van de Apple software, inclusief kopieën die worden bewaard op een computer of opslagapparaat, en (c) de derde die de Apple software ontvangt, de voorwaarden van deze Licentie leest en zich ermee akkoord verklaart. Alle componenten van de Apple software worden geleverd als onderdeel van een pakket. Het is niet toegestaan een of meer van deze componenten van het pakket te scheiden en als zelfstandige apps te verspreiden.

4. Toestemming voor gebruik van gegevens. Je stemt ermee in dat Apple en haar dochterondernemingen technische en aanverwante informatie mogen verzamelen, bijhouden, verwerken en gebruiken, met inbegrip van maar niet beperkt tot informatie over jouw computer, systeem- en app-software en randapparatuur, die periodiek wordt verzameld om de levering te faciliteren van software-updates, productondersteuning en andere services aan jou (indien van toepassing) met betrekking tot de Apple software, alsmede om de naleving van de voorwaarden van deze Licentie te controleren. Apple mag deze informatie gebruiken, zolang deze in een vorm is die jou niet persoonlijk identificeert, om onze producten te verbeteren of om diensten of technologieën aan jou te leveren.

5. Beëindiging. Deze Licentie is van kracht totdat deze wordt beëindigd. Je rechten onder deze Licentie worden automatisch beëindigd zonder kennisgeving van Apple als je je niet houdt aan de voorwaarden van deze Licentie. Bij beëindiging van deze Licentie dien je al het gebruik van de Apple software te staken en alle volledige of gedeeltelijke kopieën van de Apple software te vernietigen. De paragrafen 6, 7, 8, 11 en 12 van deze Licentie blijven na een dergelijke beëindiging van kracht.

6. Geen ondersteuning voor software van derden. Om het jou gemakkelijk te maken, heeft Apple als onderdeel van het Apple softwarepakket toegang verleend tot bepaalde software van derden. Voor zover de Apple software software van derden bevat, rust op Apple geen enkele expliciete of impliciete verplichting om enige technische of andere support voor dergelijke software te verlenen. Neem rechtstreeks contact op met de betreffende softwareleverancier of -fabrikant voor technische support en klantenservice met betrekking tot diens software en producten.

7. Vrijwaring van garanties. JE ERKENT EN GAAT ER UITDRUKKELIJK MEE AKKOORD DAT HET GEBRUIK VAN DE APPLE SOFTWARE OP JOUW EIGEN RISICO IS EN DAT HET VOLLEDIGE RISICO MET BETREKKING TOT BEVREDIGENDE KWALITEIT, PRESTATIES, NAUWKEURIGHEID EN INSPANNING BIJ JOU LIGT. VOOR ZOVER DE TOEPASSELIJKE WETGEVING HET TOESTAAT, WORDT DE APPLE SOFTWARE GELEVERD IN DE STAAT WAARIN DEZE ZICH BEVINDT, MET ALLE FOUTEN EN ZONDER ENIGE GARANTIE. APPLE EN HAAR LICENTIEGEVERS (IN DE PARAGRAFEN 7 EN 8 GEZAMENLIJK AAN TE DUIDEN ALS 'APPLE') WIJZEN BIJ DEZEN ALLE GARANTIES EN VOORWAARDEN AF MET BETREKKING TOT DE APPLE SOFTWARE, EXPLICIET, IMPLICIET DAN WEL VOORTVLOEIEND UIT WETTELIJKE RECHTEN, MET INBEGRIP VAN MAAR NIET BEPERKT TOT DE IMPLICIETE GARANTIES EN/OF VOORWAARDEN VAN VERHANDELBAARHEID, VOLDOENDE KWALITEIT, GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL, NAUWKEURIGHEID, ONGESTOORD GEBRUIK EN EERBIEDIGING VAN AUTEURSRECHTEN VAN DERDEN. APPLE GARANDEERT NIET DAT JE ONGESTOORD GEBRUIK KUNT MAKEN VAN DE APPLE SOFTWARE, DAT DE FUNCTIES IN DE APPLE SOFTWARE VOLDOEN AAN JE VEREISTEN, DAT DE APPLE SOFTWARE ZONDER ONDERBREKINGEN EN FOUTEN ZAL WERKEN, OF DAT TEKORTKOMINGEN IN DE APPLE SOFTWARE ZULLEN WORDEN GECORRIGEERD. DE INSTALLATIE VAN DEZE SOFTWARE KAN INVLOED HEBBEN OP DE BRUIKBAARHEID VAN SOFTWARE, TOEPASSINGEN OF DIENSTEN VAN DERDEN. JE ERKENT BOVENDIEN DAT DE APPLE SOFTWARE EN DIENSTEN NIET ZIJN BEDOELD EN NIET GESCHIKT ZIJN VOOR GEBRUIK IN SITUATIES OF OMGEVINGEN WAARIN PROBLEMEN MET OF VERTRAAGDE VRIJGAVE VAN DE APPLE SOFTWARE OF DIENSTEN, OF FOUTEN OF ONNAUWKEURIGHEDEN IN DE INHOUD, GEGEVENS OF INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE APPLE SOFTWARE OF DIENSTEN, KUNNEN LEIDEN TOT DE DOOD, PERSOONLIJK LETSEL OF ERNSTIGE SCHADE AAN PERSONEN, ZAKEN OF HET MILIEU, MET INBEGRIP VAN, MAAR NIET BEPERKT TOT, DE BEDIENING EN BESTURING VAN NUCLEAIRE INSTALLATIES, LUCHTVAARTUIGEN, COMMUNICATIESYSTEMEN, LUCHTVERKEERSLEIDINGSSYSTEMEN, MACHINES VOOR DE INSTANDHOUDING VAN LEVENSFUNCTIES OF WAPENSYSTEMEN. IN GEEN GEVAL ZAL MONDELINGE OF SCHRIFTELIJKE INFORMATIE OF ADVIES DAT GEGEVEN WORDT DOOR APPLE OF EEN GEAUTORISEERDE VERTEGENWOORDIGER VAN APPLE EEN GARANTIE CREËREN. INDIEN DE APPLE SOFTWARE DEFECT BLIJKT, DRAAG JE DE VOLLEDIGE KOSTEN VAN NOODZAKELIJK ONDERHOUD, NOODZAKELIJKE REPARATIE OF NOODZAKELIJKE CORRECTIE. IN SOMMIGE RECHTSGEBIEDEN ZIJN UITSLUITING VAN IMPLICIETE GARANTIES EN BEPERKINGEN VAN TOEPASSELIJKE WETTELIJKE RECHTEN VAN EEN CONSUMENT NIET TOEGESTAAN, WAARDOOR DE BOVENSTAANDE UITSLUITING EN BEPERKINGEN MOGELIJK NIET OP JOU VAN TOEPASSING ZIJN.

8. Beperking van aansprakelijkheid. VOOR ZOVER NIET BIJ WET VERBODEN, IS APPLE IN GEEN GEVAL AANSPRAKELIJK VOOR PERSOONLIJK LETSEL OF ENIGE INCIDENTELE, SPECIALE, INDIRECTE OF GEVOLGSCHADE, INCLUSIEF, MAAR NIET BEPERKT TOT, SCHADE DOOR WINSTDERVING, VERLIES VAN GEGEVENS, BEDRIJFSONDERBREKING OF ENIGE ANDERE COMMERCIËLE SCHADE OF VERLIEZEN, VOORTVLOEIEND UIT OF VERBAND HOUDEND MET JOUW GEBRUIK OF ONMOGELIJKHEID OM DE APPLE SOFTWARE TE GEBRUIKEN, WAT DE OORZAAK OOK IS EN ONGEACHT DE THEORIE VAN AANSPRAKELIJKHEID (CONTRACTUEEL, DOOR EEN ONRECHTMATIGE DAAD OF ANDERSZINS) EN ZELFS ALS APPLE OP DE HOOGTE IS GEBRACHT VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE SCHADE. IN SOMMIGE RECHTSGEBIEDEN IS DE BEPERKING VAN AANSPRAKELIJKHEID VOOR PERSOONLIJK LETSEL OF INCIDENTELE SCHADE OF GEVOLGSCHADE NIET TOEGESTAAN, WAARDOOR DEZE BEPERKING MOGELIJK NIET OP JOU VAN TOEPASSING IS. In geen geval zal de totale aansprakelijkheid van Apple jegens jou voor alle schade (anders dan vereist door toepasselijke wetgeving in gevallen van persoonlijk letsel) het bedrag van vijftig dollar ($ 50,00) overschrijden. De voorgaande beperkingen zullen zelfs van toepassing zijn als de bovengenoemde compensatie zijn wezenlijke doel niet bereikt.

9. Exportbeperking. Het is je niet toegestaan de Apple software te gebruiken of anderszins te exporteren of te herexporteren, behalve voor zover toegestaan krachtens de wetten van de Verenigde Staten en van het rechtsgebied waarin je de Apple software hebt verkregen. In het bijzonder, maar zonder beperking, mag de Apple software niet worden geëxporteerd of opnieuw geëxporteerd (a) naar landen of regio's waarop een embargo van de VS rust of (b) naar iemand die voorkomt op de lijst van Specially Designated Nationals van het Amerikaanse ministerie van Financiën of op de lijst van geweigerde personen of entiteiten van het Amerikaanse ministerie van Handel. Door de Apple software te gebruiken, verklaar en garandeer je dat je je niet in een dergelijk land of dergelijke regio bevindt of op een dergelijke lijst staat. Je stemt er ook mee in dat je deze producten niet zult gebruiken voor doeleinden die verboden zijn door de Amerikaanse wetgeving, inclusief maar niet beperkt tot de ontwikkeling, het ontwerp, de fabricage of de productie van raketten, kernwapens of chemische of biologische wapens.

10. Overheidseindgebruikers. De Apple software en bijbehorende documentatie zijn 'commerciële artikelen', zoals die term is gedefinieerd in 48 C.F.R. §2.101, bestaande uit 'commerciële computersoftware' en 'documentatie van commerciële computersoftware', zoals deze termen worden gebruikt in 48 C.F.R. §12.212 of 48 C.F.R. §227.7202, indien van toepassing. In overeenstemming met 48 C.F.R. §12.212 of 48 C.F.R. §227.7202-1 tot en met 227.7202-4, voor zover van toepassing, worden de commerciële computersoftware en de documentatie van commerciële computersoftware in licentie gegeven aan eindgebruikers van de Amerikaanse overheid (a) alleen als commerciële items en (b) met alleen die rechten die worden verleend aan alle andere eindgebruikers overeenkomstig de voorwaarden in deze overeenkomst. Niet-gepubliceerde rechten blijven voorbehouden onder de auteursrechtwetten van de Verenigde Staten.

11. Rechtsgeldigheid en scheidbaarheid. Deze Licentie is opgesteld volgens en zal onderworpen zijn aan de wetten van de staat Californië, Verenigde Staten, met uitzondering van de bepalingen hierin ten aanzien van de strijdigheid van wettelijke bepalingen. Deze Licentie zal niet onderworpen zijn aan het verdrag van de Verenigde Naties inzake internationale koopovereenkomst en betreffende roerende zaken. De toepassing van dit verdrag wordt expliciet uitgesloten. Als om welke reden dan ook een bevoegde rechtbank oordeelt dat een bepaling, of een deel daarvan, niet-afdwingbaar is, blijft de rest van deze Licentie volledig van kracht.

12. Volledige overeenkomst; heersende taal. Deze Licentie vormt de volledige overeenkomst tussen jou en Apple met betrekking tot de Apple software en prevaleert boven alle voorgaande of gelijktijdige overeenkomsten betreffende dit onderwerp. Geen enkele aanpassing of wijziging van deze Licentie is bindend tenzij deze in schriftelijke vorm en ondertekend door Apple is. Vertalingen van deze licentie zijn gemaakt ten behoeve van plaatselijke vereisten. In het geval van een verschil tussen de Engelse en de niet-Engelse versie geldt de Engelse versie van deze licentie, voor zover dat niet door de plaatselijk geldende wetgeving in jouw rechtsgebied is verboden.

EA0590 10-12-2009

Door deze update te downloaden of te gebruiken, accepteer je de voorwaarden van de softwarelicentieovereenkomst.

Accepteren en downloaden

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.