Meldingen gebruiken op een iPhone of iPad

Lees hoe je je meldingen kunt bekijken en beheren om het aantal onderbrekingen op een dag te beperken.

Openen vanuit het toegangsscherm

Je kunt je recente meldingen op het toegangsscherm bekijken door je iPhone op te pakken of door je iPad uit de sluimerstand te halen. Je kunt daarnaast de volgende dingen doen op het toegangsscherm:

• Tik op een melding om de app te openen waar de melding vandaan komt.

• Tik op een groep meldingen om alle recente meldingen van die app te bekijken.

• Swipe naar links over een melding om meldingen voor die app te beheren of de melding te wissen.

• Houd een melding ingedrukt om de melding te bekijken en snelle taken uit te voeren als de app die heeft.

Om de inhoud van een melding te bekijken op het toegangsscherm zonder het apparaat te ontgrendelen, ga je naar 'Instellingen' > 'Meldingen' > 'Toon voorvertoning' en selecteer je 'Altijd'.

In iOS 17 en nieuwer kun je ook meldingen bekijken terwijl je iPhone in stand-by staat.

ios-17-iphone-14-pro-lock-screen-notifications

Openen vanuit het meldingencentrum

Het meldingencentrum toont de meldingsgeschiedenis. Je kunt terugscrollen en kijken wat je hebt gemist. Er zijn twee manieren om je meldingen te bekijken in het meldingencentrum:

• Vanaf het toegangsscherm: swipe vanaf het midden van het scherm omhoog.

• Vanaf elk ander scherm swipe je omlaag vanaf het midden van de bovenkant van het scherm.

Tik op de knop 'Sluit'knop 'Sluit' en daarna op 'Wis'.

Meldingen beheren

Je kunt je meldingen als volgt beheren op het toegangsscherm of in het meldingencentrum:

1. Swipe naar links over een melding of een groep meldingen.

2. Tik op 'Opties' en selecteer een van de volgende opties:

• Houd 1 uur stil

• Houd vandaag stil

• Toon instellingen

• Schakel uit

ios-17-iphone-14-pro-manage-notifications

Je kunt ook op 'Toon instellingen' tikken om de stijlen of instellingen voor meldingen voor een bepaalde app te wijzigen.

Wijzigen hoe meldingen worden weergegeven

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Meldingen'.

2. Kies onder 'Toon als' hoe je meldingen op het toegangsscherm wilt weergeven:

• Aantal: toont het totale aantal meldingen onderaan op het scherm. Tik op het aantal om meldingen te bekijken.

• Stapel: toont meldingen gestapeld onderaan op het scherm, met de meest recente melding bovenaan.

• Lijst: toont meldingen in een lijst.

ios-17-iphone-14-pro-settings-notifications

Je hebt iOS 16 of nieuwer nodig om te wijzigen hoe je meldingen worden weergegeven.

Een meldingenoverzicht plannen

Met iOS 15 of nieuwer en iPadOS 15 of nieuwer kun je plannen op welke tijden van de dag je een meldingenoverzicht wilt ontvangen. Je kunt de meldingen dan lezen wanneer het jou uitkomt. Het overzicht is op jou afgestemd en wordt geordend op prioriteit op basis van hoe je je apps gebruikt. De meest relevante meldingen staan bovenaan.

Een meldingenoverzicht plannen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Meldingen' > 'Gepland overzicht' en schakel 'Gepland overzicht' in.

2. Selecteer onder 'Apps in overzicht' de apps die je in het meldingenoverzicht wilt opnemen.

3. Tik onder 'Schema' op de knop 'Voeg toe'knop 'Voeg toe' om een nieuw schema toe te voegen of op de knop 'Verwijder'knop 'Verwijder' om een schema te verwijderen. Pas vervolgens het tijdstip aan voor elk gepland overzicht dat je hebt ingesteld.

ios-17-iphone-14-pro-settings-notifications-scheduled-summary-on

Als je nieuwe apps aan het overzicht wilt toevoegen, ga je terug naar 'Instellingen' > 'Meldingen' > 'Gepland overzicht' en selecteer je de apps onder 'Apps in overzicht'. Bij elke app staat een getal dat aangeeft hoeveel meldingen je gemiddeld per dag van die app ontvangt.

Meldingsstijlen wijzigen

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Meldingen'.

2. Selecteer een app onder 'Meldingsstijl'.

3. Kies onder 'Meldingen' de gewenste meldingsstijl. Als je 'Sta meldingen toe' inschakelt, kies je vervolgens wanneer je de meldingen wilt ontvangen: meteen of in het geplande meldingenoverzicht.

Als je badges inschakelt, kunnen symbolen van bepaalde apps informatie bevatten. Als je bijvoorbeeld badges voor Mail inschakelt, staat boven het Mail-symbool op het beginscherm het aantal ongelezen e-mails in je inbox.

Met iOS 15 en iPadOS 15 of nieuwer kun je kritieke meldingen inschakelen voor ondersteunde apps. Deze meldingen worden altijd weergegeven, ook als je het geluid van je iPhone hebt uitgezet of als je een focus hebt ingesteld.

Instellingen voor het groeperen van meldingen wijzigen

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Meldingen'.

2. Selecteer een app en tik op 'Meldingen groeperen'.

3. Selecteer een van deze opties:

• Automatisch: de meldingen van de app worden gegroepeerd volgens criteria binnen de app, zoals per onderwerp of berichtenreeks.

• Op app: alle meldingen van de app worden gegroepeerd.

• Uit: groeperen wordt uitgeschakeld.

ios-17-iphone-14-pro-settings-notifications-messages-grouping-callout

Meldingen voor specifieke apps uitschakelen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Meldingen' en tik vervolgens op 'Siri-suggesties'.

2. Schakel de apps uit.

De weergave van meldingen op het toegangsscherm wijzigen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Meldingen' en selecteer een app.

2. Tik op 'Toon voorvertoning' en kies een optie.

Meldingen op basis van locatie configureren

Sommige apps gebruiken je locatie om relevante meldingen te sturen afhankelijk van waar je bent. Zo kun je bijvoorbeeld een herinnering krijgen om iemand te bellen op het moment dat je op een bepaalde locatie aankomt of wanneer je naar je volgende bestemming vertrekt.

Als je deze meldingen niet wilt ontvangen, kun je ze uitzetten. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy en beveiliging' > 'Locatievoorzieningen' en tik op een app om meldingen op basis van je locatie in of uit te schakelen. Meer informatie over Locatievoorzieningen.

ios-17-iphone-14-pro-settings-privacy-security-location-services

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.