Incompatibele software op een Mac

Bepaalde incompatibele software wordt automatisch uitgeschakeld wanneer u een macOS-upgrade uitvoert.

Wanneer u een macOS-upgrade uitvoert of materiaal verplaatst naar een nieuwe Mac, wordt software waarvan bekend is dat deze niet compatibel is met de nieuwe macOS-versie, apart gezet, waardoor deze niet meer kan worden uitgevoerd op het bijgewerkte systeem. Deze software wordt verplaatst naar een map met de naam 'Incompatibele software'. Deze map bevindt zich op het hoogste niveau van de opstartschijf van uw Mac.

Als u zo'n incompatibele app wilt uitvoeren, moet u een versie van die app zien te krijgen die wel compatibel is met het nieuwe besturingssysteem. Op de productpagina's van apps in de Mac App Store vindt u informatie over de compatibiliteit en systeemvereisten. U kunt ook aan de ontwikkelaar van de app vragen of deze een nieuwe, compatibele versie heeft of er een gaat uitbrengen.

PowerPC-programma's werken niet in OS X Mavericks of hoger.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.