Een abonnement nemen en luisteren naar programma's in de Podcasts-app

Ontdek boeiende verhalen in de Podcasts-app op iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV.

Apple TV, iPhone en iPad.

Symbool van de Podcasts-app

Blader door gratis audio-afleveringen en programma's over onderwerpen die variëren van comedy en wetenschap tot nieuws en politiek in de Podcasts-app op de iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV.

De Podcasts-app verkennen

U navigeert door de Podcasts-app door middel van de tabs onderaan het scherm op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Op uw Apple TV veegt u omlaag op de Siri Remote of de Apple TV Remote om het navigatiemenu te openen.

Luister nu

Luister nu

Op dit tabblad ziet u nieuwe en niet-afgespeelde afleveringen van de programma's waarop u geabonneerd bent en onlangs toegevoegde afleveringen. Tik op een programma om het te beluisteren. Wanneer de laatste aflevering is afgelopen, worden daarna automatisch alle niet-afgespeelde afleveringen van dat programma in uw bibliotheek afgespeeld.

U ziet ook programma's die u mogelijk leuk vindt en programma's die u onlangs hebt afgespeeld.

Bibliotheek

Bibliotheek

Bekijk alle programma's en afleveringen die u aan uw bibliotheek hebt toegevoegd, zelfs als u er momenteel nog niet op geabonneerd bent. Tik op 'Gedownloade afleveringen' om alleen de podcasts te zien die u hebt gedownload, en om ernaar te luisteren zonder gebruik te maken van mobiele data of wifi.1

U kunt een aangepast station aanmaken of een podcast toevoegen waar u zich via een website op hebt geabonneerd. Tik op 'Wijzig' in de rechterbovenhoek en tik op 'Nieuw station' of 'Voeg podcast toe via URL'.

1. Op een Apple TV kunt u geen materiaal downloaden, maar u kunt het wel streamen via wifi.

Ontdekken

Ontdekken

Kijk op dit tabblad wat er nieuw is en wat er bovenaan staat in de hitlijsten. Tik op een aflevering om te beginnen met luisteren of tik op Voeg toe om deze toe te voegen aan uw bibliotheek zodat u er later naar kunt luisteren.

Zoeken

Zoeken

Op dit tabblad kunt u zoeken naar bepaalde afleveringen, programma's, aanbieders of onderwerpen. Tik op het zoekveld en vervolgens op 'Alle podcasts' of 'Jouw bibliotheek' om te zoeken in de hele Apple Podcasts-catalogus of alleen in uw bibliotheek.

iPhone met Podcasts-app geopend, met podcastpagina 'The Science of Happiness' weergegeven

Een abonnement nemen op programma's

Wanneer u een programma vindt dat u leuk vindt, tikt u erop om naar de infopagina van het programma te gaan en tikt u op Abonneer-knop. Nadat u een abonnement hebt genomen, worden nieuwe afleveringen automatisch gratis gedownload2 zodra ze uitkomen.

U ontvangt een melding als er een nieuwe aflevering beschikbaar is. Tik op knop voor berichtgevingsinstellingen op het tabblad 'Luister nu' om te bepalen voor welke programma's u meldingen ontvangt.

Wanneer u een abonnement op een programma opzegt, tikt u erop om naar de infopagina van het programma te gaan en tikt u op Meer-knop en vervolgens op 'Zeg abonnement op'. Er worden geen nieuwe afleveringen meer op uw apparaat gedownload, maar afleveringen die al in uw bibliotheek staan, worden niet verwijderd.

Apple Podcasts pauzeert mogelijk uw abonnement als u niet meer naar een programma luistert. De programma's en gedownloade afleveringen blijven wel in uw bibliotheek staan, maar nieuwe afleveringen worden mogelijk niet bijgewerkt. Als u nieuwe afleveringen wilt blijven ontvangen, neemt u weer een abonnement.

2. Als u automatische downloads op uw iOS-apparaat wilt uitschakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Podcasts' > 'Download afleveringen' en kiest u 'Uit'.

Programma's beluisteren

Wanneer u afleveringen afspeelt in de Podcasts-app op uw iOS-apparaat, verschijnt er onderaan het scherm een speler. Als u op de speler tikt, wordt 'Huidige'3 geopend en kunt u alle regelaars bedienen.

3. Als u de iPad in de liggende stand houdt, wordt 'Huidige' rechtsonder weergegeven. Op de Apple TV opent u de Muziek-app en veegt u vervolgens omlaag op de Siri Remote of Apple TV Remote om 'Huidige' weer te geven in de menubalk bovenaan het scherm.

iPhone met 'Huidige' geopend, omlaag gescrold om de sluimerknop, de Deel-knop, notities bij afleveringen en 'Volgende' weer te geven.

Het afspelen bedienen

Via 'Huidige' kunt u het volume regelen, afleveringen afspelen en pauzeren, een aflevering overslaan met knop om 15 seconden terug te spoelen of knop om 30 seconden vooruit te spoelen, of de afspeelsnelheid wijzigen met knop 'Afspeelsnelheid'. Op uw iPhone, iPad en iPod touch kunt u ook tikken op Afspeelbestemming om het geluid op een ander apparaat te laten weergeven.

Veeg omhoog in 'Huidige' om notities van afleveringen en een lijst met hierna af te spelen afleveringen te zien. Hier kunt u ook op knop 'Timer sluimerstand' drukken om het afspelen van een podcast na een bepaalde tijd te stoppen. Als u 'Huidige' wilt sluiten, tikt u op knop om het scherm 'Huidige' te sluiten of veegt u omlaag vanaf de bovenkant van de speler.

Andere manieren om Apple Podcasts te beluisteren

U kunt uw muziek bedienen met uw vingertoppen, maar ook met uw stem. Als u Siri vraagt "Wat kan ik doen?", krijgt u meer informatie over Siri-opdrachten voor podcasts en audio. U kunt ook het volgende doen:

Podcasts-app met afleveringen die u kunt downloaden.

Afleveringen downloaden of verwijderen

Als u naar een aflevering wilt luisteren wanneer u geen wifi- of internetverbinding hebt, kunt u deze aflevering downloaden. Zoek een aflevering in uw bibliotheek of blader en tik vervolgens op Download rechts van de naam van de aflevering. U moet mogelijk op Voeg toe tikken om de aflevering eerst aan uw bibliotheek toe te voegen. Als u Download niet ziet, is de aflevering reeds gedownload naar uw apparaat.4

Afleveringen worden 24 uur na het afspelen automatisch verwijderd.

Als u een aflevering wilt verwijderen, zoekt u het programma op in uw bibliotheek, tikt u erop om de infopagina weer te geven, veegt u naar links over de aflevering en tikt u vervolgens op 'Verwijder'.5

4. Op uw Apple TV kunt u afleveringen alleen streamen.

5. Als u een specifieke aflevering uit iTunes wilt verwijderen, klikt u rechts of Control-klikt u op de aflevering en kiest u 'Verwijder uit bibliotheek'.

De instellingen wijzigen

Ga op uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Podcasts'. Hier kunt u de volgende instellingen aanpassen:

• 'Synchroniseer podcasts': Synchroniseer uw Podcasts-bibliotheek op al uw apparaten. U kunt dan een aflevering op één apparaat pauzeren en op een ander apparaat verdergaan waar u was gebleven.
  • 'Continu afspelen': Kies of de volgende aflevering van een programma of station automatisch wordt afgespeeld nadat een andere aflevering is afgelopen.
  • 'Mobiele data': Geef aan of de Podcasts-app programma's wel of niet mag streamen terwijl uw iPhone of iPad mobiele data gebruikt.
  • 'Download afleveringen': Bepaal of nieuwe of niet-afgespeelde afleveringen op uw apparaat worden gedownload.

Op de productpagina van een podcast kunt u ook specifieke instellingen voor dat programma beheren door op Meer-knop te tikken en vervolgens op Instellingen 'Instellingen'.