Een abonnement nemen en luisteren naar programma's in de Podcasts-app

Ontdek sterke verhalen in de Podcasts-app op iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV.

Apple TV, iPhone en iPad.

Symbool Podcasts-app

Blader door gratis audio-afleveringen en programma's over onderwerpen die variëren van komedie en wetenschap tot nieuws en politiek in de Podcasts-app op de iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV.

De Podcasts-app verkennen

Navigeer door de Podcasts-app door middel van de tabbladen onder in het scherm op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Op uw Apple TV veegt u omlaag op de Siri Remote of de Apple TV Remote om het navigatiemenu te openen.

Luister nu

Luister nu

Op dit tabblad ziet u nieuwe en niet-afgespeelde afleveringen van de programma's waarop u geabonneerd bent en onlangs toegevoegde afleveringen. Tik op een programma om te luisteren. Wanneer de laatste aflevering is afgelopen, worden eventuele niet-afgespeelde afleveringen van dat programma in uw bibliotheek automatisch als volgende afgespeeld.

U ziet ook programma's die u mogelijk leuk vindt en programma's die u onlangs hebt afgespeeld.

Bibliotheek

Bibliotheek

Bekijk alle programma's en afleveringen die u aan uw bibliotheek hebt toegevoegd, zelfs als u momenteel nog niet bent geabonneerd. Tik op 'Gedownloade afleveringen' om alleen de podcasts te zien die u hebt gedownload en om ernaar te luisteren zonder gebruik te maken van mobiele data of wifi.1

U kunt een aangepast station maken of een podcast toevoegen waarop u bent geabonneerd via een website. Tik op 'Wijzig' in de rechterbovenhoek en tik op 'Nieuw station' of 'Voeg podcast toe via URL'.

1. U kunt geen items downloaden op Apple TV, maar u kunt wifi gebruiken om uw materiaal te streamen.

Ontdekken

Ontdekken

Kijk op dit tabblad wat er nieuw is en wat er bovenaan staat in de hitlijsten. Tik op een aflevering om te beginnen met luisteren of tik op'Voeg toe' om deze toe te voegen aan uw bibliotheek, zodat u deze later kunt beluisteren.

Zoeken

Zoeken

Gebruik dit tabblad als u wilt zoeken op bepaalde afleveringen, programma's, aanbieders of onderwerpen. Tik op het zoekveld en vervolgens op 'Alle podcasts' of 'Jouw bibliotheek' om in de hele Apple Podcasts-catalogus of alleen in uw bibliotheek te zoeken.

iPhone met Podcasts-app geopend, met podcastpagina The Science of Happiness weergegeven

Abonneren op programma's

Wanneer u een programma vindt dat u leuk vindt, tikt u erop om naar de infopagina van het programma te gaan en tikt u op knop 'Abonneer'. Nadat u een abonnement hebt genomen, worden nieuwe afleveringen automatisch gratis gedownload2 zodra ze uitkomen.

U ontvangt een melding wanneer een nieuwe aflevering beschikbaar is. Tik op knop 'Meldingsinstellingen' op het tabblad 'Luister nu' om te bepalen voor welke programma's u meldingen ontvangt.

Wanneer u een abonnement op een programma opzegt, tikt u erop om naar de infopagina van het programma te gaan en tikt u op knop 'Meer' en vervolgens op 'Zeg abonnement op'. Er worden geen nieuwe afleveringen op uw apparaat gedownload, maar afleveringen die al in uw bibliotheek staan, worden niet verwijderd.

Apple Podcasts pauzeert mogelijk uw abonnement als u niet meer luistert naar een programma. De programma's en gedownloade afleveringen blijven in de bibliotheek staan maar de nieuwe afleveringen worden mogelijk niet bijgewerkt. Als u nieuwe afleveringen wilt blijven ontvangen, neemt u weer een abonnement.

2. Als u automatische downloads op uw iOS-apparaat wilt uitschakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Podcasts' > 'Download afleveringen' en kiest u 'Uit'.

Programma's beluisteren

Wanneer u afleveringen afspeelt in de Podcasts-app op uw iOS-apparaat, verschijnt er onder in het scherm een speler. Als u op de speler tikt, wordt 'Huidige'3 geopend en kunt u alle regelaars bedienen.

3. Als u de iPad in de liggende stand houdt, wordt 'Huidige' rechtsonder weergegeven. Op de Apple TV opent u de Muziek-app en veegt u vervolgens omlaag op de Siri Remote of Apple TV Remote om 'Huidige' weer te geven in de menubalk boven in het scherm.

iPhone met 'Huidige' geopend, scrol omlaag om de sluimerknop, knop 'Deel', Notities aflevering en 'Volgende' weer te geven.

Het afspelen bedienen

Via 'Huidige' kunt u het volume regelen, afleveringen afspelen en pauzeren, een aflevering overslaan met knop 'Spoel 15 seconden terug' of knop 'Spoel 30 seconden vooruit', of de afspeelsnelheid wijzigen met knop 'Afspeelsnelheid'. Op uw iPhone, iPad en iPod touch kunt u ook tikken op Afspeelbestemming om het geluid op een ander apparaat te laten weergeven.

Veeg omhoog in 'Huidige' om notities van afleveringen en een lijst met afleveringen in de wachtrij die hierna worden afgespeeld te zien. Hier kunt u ook op knop 'Slaaptimer' drukken om na een bepaalde tijd het afspelen van een podcast te stoppen. Als u 'Huidige' wilt sluiten, tikt u op knop 'Sluit scherm met wat er nu wordt afgespeeld' of veegt u omlaag vanaf de bovenkant van de speler.

Nieuwe manieren om te luisteren naar Apple Podcasts

U kunt uw muziek natuurlijk met de hand bedienen, maar ook met uw stem. Vraag aan Siri "Wat kan ik doen?" voor meer informatie over Siri-opdrachten voor podcasts en audio. U kunt ook het volgende doen:

Podcasts-app met afleveringen die u kunt downloaden.

Afleveringen downloaden of verwijderen

Als u naar een aflevering wilt luisteren terwijl u niet bent verbonden met wifi of internet, kunt u deze aflevering downloaden. Zoek een aflevering in uw bibliotheek of blader en tik vervolgens op Download rechts van de naam van de aflevering. U moet mogelijk op Voeg toe tikken om de aflevering eerst aan uw bibliotheek toe te voegen. Als u Download niet ziet, is de aflevering reeds gedownload naar uw apparaat.4

Afleveringen worden 24 uur na het spelen automatisch verwijderd.

Als u een aflevering wilt verwijderen, zoekt u het programma in uw bibliotheek, tikt u erop om de infopagina weer te geven, veegt u naar links over de aflevering en tikt u vervolgens op 'Verwijder'.5

4. U kunt alleen afleveringen streamen op uw Apple TV.

5. Als u een specifieke aflevering uit iTunes wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop of Control-klikt u op de aflevering en kiest u 'Verwijder uit bibliotheek'.

De instellingen wijzigen

Ga op uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Podcasts'. Hier kunt u de volgende instellingen aanpassen:

• 'Synchroniseer podcasts': Synchroniseer uw Podcasts-bibliotheek op al uw apparaten. Pauzeer een aflevering op één apparaat en ga op een ander apparaat verder waar u was gebleven.
  • 'Speel continu af': kies of de volgende aflevering van een programma of station automatisch wordt afgespeeld nadat een andere aflevering is afgelopen.
  • 'Mobiele data': schakel de mogelijkheid van de Podcasts-app in of uit om programma's te streamen terwijl uw iPhone of iPad mobiele data gebruikt.
  • 'Download afleveringen': bepaal of nieuwe of niet-afgespeelde afleveringen op uw apparaat worden gedownload.

Op de productpagina van een podcast kunt u ook specifieke instellingen voor dat programma beheren door op knop 'Meer' te tikken en vervolgens op 'Instellingen' knop 'Instellingen' te tikken.