De app Podcasts

Met de app Podcasts kunt u zoeken naar podcasts en uw favoriete podcasts beluisteren.

Het is de ideale manier om podcasts te vinden, u erop te abonneren en uw favoriete podcasts af te spelen op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Als u de app Podcasts niet kunt vinden op uw iPhone, iPad of iPod touch, hebt u de app misschien verwijderd uit het beginscherm. Zoek in de App Store naar 'Podcasts' en tik op  om de app opnieuw te downloaden op uw apparaat.

Podcasts ontdekken

Op de tabs 'Uitgelicht' en 'Hitlijsten' kunt u honderdduizenden gratis audio- en videopodcasts ontdekken. U kunt ook zoeken op titel of onderwerp.

Uitgelichte podcasts

Tik op 'Uitgelicht' of  om te bladeren in een zorgvuldig samengestelde collectie, met daarin ook de nieuwste podcasts. Tik op 'Categorieën' om te bladeren in genres, zoals 'Kunst', 'Zakelijk', 'Komedie', enzovoort.

Bladeren in hitlijsten

Tik op 'Hitlijsten' of  om te bladeren in populaire podcasts. Tik op 'Categorieën' om te bladeren in genres.

Podcasts zoeken op titel of onderwerp

Als u op zoek bent naar een bepaalde podcast, of naar podcasts die aansluiten bij uw interesses, tikt u op 'Zoek' of  en typt u de naam van een podcast of onderwerp. De zoekresultaten bevatten zowel programma's als individuele afleveringen.

Luisteren naar podcasts

U kunt podcasts streamen en downloaden, of u nu thuis bent of onderweg, met uw iPhone, iPad of iPod touch.

Podcasts streamen

U kunt podcasts streamen vanaf de tabs 'Uitgelicht' of 'Hitlijsten' zonder u erop te abonneren. Tik op een podcast om de bijbehorende infopagina te openen en tik vervolgens op de naam van de aflevering. Tik op 'Speel af' om de podcast te streamen via een internetverbinding via wifi of een mobiel netwerk.

U kunt podcasts waarop u geabonneerd bent, streamen door te tikken op 'Mijn podcasts' of  en vervolgens de gewenste podcast op te zoeken. Tik erop en tik vervolgens op de aflevering die u wilt beluisteren.

Als u podcasts wilt streamen via mobiele data, moet u 'Mobiele data' inschakelen in 'Instellingen' > 'Podcasts' > 'Mobiele data'.

Podcasts bedienen

Bij het afspelen van een podcast ziet u onder in het scherm een speler. Tik of veeg omhoog op deze speler om het scherm 'Huidige' en de regelaars weer te geven.

Tik op  om de afspeelsnelheid te wijzigen. Tik er nogmaals op om deze te wijzigen in 1,5, 2 of 0,5 maal de normale afspeelsnelheid.

Tik op  of  om 15 seconden vooruit of terug te springen.

U kunt ook een slaaptimer instellen waardoor de podcasts niet aan één stuk worden afgespeeld: tik op  en kies wanneer u het afspelen wilt laten stoppen.

Podcasts downloaden om er offline naar te luisteren

Tik op de infopagina van een podcast op  om de podcast te downloaden zodat u deze later kunt openen wanneer u geen wifi of internetverbinding hebt.

Als u podcasts wilt downloaden via mobiele data, gaat u naar 'Instellingen' > 'Podcasts' op uw iPhone, iPad of iPod touch en schakelt u 'Alleen downloaden via wifi' uit. De maximale downloadgrootte is 100 MB per aflevering.

Abonneren op podcasts

Tik op 'Abonneer' op de infopagina van de podcast om gratis en automatisch nieuwe afleveringen te ontvangen zodra ze uitkomen.

Als u binnen 15 dagen niet naar een podcast uit een abonnement luistert, wordt het abonnement niet meer bijgewerkt. Wanneer u het abonnement weer opent, wordt het vernieuwd.

Abonneren op podcasts van internet

U kunt podcasts die u online hebt gevonden of gekocht, toevoegen aan uw bibliotheek via de URL van de RSS-feed die de maker van de podcast publiceert. In de lijst in 'Mijn podcasts'  tikt u linksboven op  en vervolgens op 'Voeg podcast toe'. Typ of plak de URL van de podcast en tik op 'Abonneer'. De podcast wordt nu weergegeven in de lijst in 'Mijn podcasts'.

Mijn podcasts

Tik op de tab 'Mijn podcasts'  om nieuwe afleveringen te zien van podcasts waarop u geabonneerd bent. U kunt automatisch downloaden inschakelen door te tikken op  op de infopagina van de podcast en een keuze te maken in het menu 'Download afleveringen'.

Nadat u een gedownloade podcast hebt beluisterd, kunt u deze bewaren of verwijderen van de iPhone, iPad of iPod touch. In het gedeelte 'Afgespeeld en te verwijderen' veegt u naar links over de podcast die u wilt verwijderen en tikt u op 'Verwijder'.

Een wachtrij van afleveringen maken met 'Volgende'

Met de functie 'Volgende' kunt u podcastafleveringen in de wachtrij zetten. Selecteer een podcast, tik op  en tik vervolgens op 'Voeg toe aan 'Volgende''. Door afleveringen in deze wachtrij te zetten, kunt u uren materiaal achter elkaar laten afspelen zonder dat u de Podcasts-app hoeft te openen.

U kunt ook een station maken of een aangepaste afspeellijst van podcastafleveringen.

Podcasts ordenen met behulp van stations

Een station is een slimme afspeellijst die automatisch wordt bijgewerkt met de nieuwste afleveringen van uw favoriete podcasts. U kiest eerst de podcasts waarvan u een station wilt maken. Daarna kunt u de instellingen wijzigen zodat het station slechts een bepaald aantal afleveringen, audio- of videopodcasts of niet-afgespeelde afleveringen bevat. U kunt ook de afspeelvolgorde instellen en bepaalde afleveringen van eenzelfde podcast bij elkaar zetten.

Zo maakt u een station:

1. Tik in 'Mijn podcasts'  op
  2. Selecteer 'Voeg station toe'.
  3. Typ een naam voor het station en tik op 'Bewaar'.
  4. Tik in de lijst van geabonneerde podcasts op de podcasts die u in het station wilt opnemen.
  5. Tik op 'Instellingen station'.
  6. Hier kunt u uw instellingen controleren en/of wijzigen om uw station aan te passen aan uw persoonlijke voorkeuren.
  7. Tik op 'Klaar'. Uw station staat nu bovenaan op de pagina 'Mijn podcasts'.

Podcasts synchroniseren

De Podcasts-app synchroniseert standaard uw abonnementen, stations en afspeelpositie tussen uw iPhone, iPad of iPod touch.

Wanneer u podcastabonnementen synchroniseert, komt de nieuwste aflevering van elke geabonneerde podcast op al uw apparaten. Als u een abonnement op een podcast op één apparaat opzegt, wordt het abonnement op die podcast ook op alle andere apparaten opgezegd.

Wanneer u op een van uw apparaten een aangepast station aanmaakt, verschijnt dit ook op uw andere apparaten. De instellingen van het station worden ook gesynchroniseerd. En als u een station verwijdert, wordt het ook op uw andere apparaten verwijderd.

Podcasts onthouden waar u gebleven was, zodat u een podcast eerst op uw iPhone kunt beluisteren, de podcast kunt pauzeren wanneer u thuiskomt, en op een ander apparaat verder kunt gaan waar u gebleven was.

U schakelt de synchronisatie van podcasts op uw iPhone, iPad of iPod touch als volgt uit:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Podcasts'.
  2. Schakel 'Synchroniseer podcasts' uit onder 'Podcasts-instellingen'.

Podcasts verwijderen

U kunt abonnementen op podcasts opzeggen of afzonderlijke afleveringen verwijderen in de Podcasts-app.

Een abonnement op een podcast opzeggen

Zoek op het tabblad 'Mijn podcasts' de podcast waarvan u het abonnement wilt opzeggen. Veeg naar links op de titel van de podcast en tik op 'Verwijder'.

Een specifieke aflevering verwijderen

Zoek de aflevering die u wilt verwijderen. Veeg naar links op de aflevering en tik op 'Verwijder'.