Programma's volgen en afspelen in Apple Podcasts op de iPhone en iPad

Volg uw favoriete podcasts en bepaal met welke instellingen voor afspeelsnelheid, overslaan en meer u luistert.

Podcasts volgen op de iPhone of iPad

Wanneer u een podcast volgt, worden nieuwe afleveringen automatisch naar uw apparaat gedownload. U kunt ook een melding krijgen wanneer er nieuwe afleveringen worden uitgebracht.

1. Open de Podcasts-app.
  2. Blader of zoek naar een programma. Hulp nodig bij het vinden van leuke programma's?
  3. Tik op het programma om de infopagina te openen.
  4. Tik op de knop 'Volg'.

Ga naar het tabblad 'Bibliotheek' om de podcasts te vinden die u volgt of die u handmatig hebt toegevoegd met behulp van een URL. Tik vervolgens op 'Programma's' en daarna op 'Gevolgd'.

Wilt u luisteren naar podcasts met premium content? Lees hoe u Apple Podcasts-abonnementen aanschaft.

Podcasts ontvolgen op de iPhone of iPad

1. Open de Podcasts-app.
  2. Ga op uw iPhone naar het tabblad 'Bibliotheek' en tik op 'Programma's'. Ga op uw iPad naar 'Bibliotheek' in de navigatiekolom en tik op 'Programma's'.
  3. Tik op een programma om de infopagina te openen.
  4. Tik op de knop 'Meer' .
  5. Tik op 'Ontvolg programma'.
    'Ontvolg programma’ op de infopagina van een programma op een iPhone

Nieuwe afleveringen worden niet gedownload, maar afleveringen die al in uw bibliotheek staan, worden niet verwijderd. Als u een programma met premium content ontvolgt, blijft uw abonnement wel actief. Lees hoe u een abonnement opzegt.

De volgorde kiezen waarin afleveringen worden afgespeeld

Als u een podcast volgt, kunt u afleveringen op volgorde afspelen, te beginnen met de nieuwste of oudste aflevering.

1. Open de Podcasts-app.
  2. Ga op uw iPhone naar het tabblad 'Bibliotheek' en tik op 'Programma's'. Ga op uw iPad naar 'Bibliotheek' in de navigatiekolom en tik op 'Programma's'.
  3. Tik op het programma om de infopagina te openen.
  4. Tik op de knop 'Meer' in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op 'Instellingen'.
  5. Tik op 'Van oud naar nieuw' of 'Van nieuw naar oud'.
    De optie ‘Van nieuw naar oud’ onder 'Volgorde afleveringen’ in de instellingen van een programma op een iPhone

Seizoenen en afleveringen filteren

Voor podcasts met seizoenen kunt u filteren op seizoen. Als u een podcast volgt, of afleveringen hebt opgeslagen of gedownload, kunt u ook filteren om alleen de niet-afgespeelde afleveringen, downloads en meer te zien.

1. Open de Podcasts-app.
  2. Ga op uw iPhone naar het tabblad 'Bibliotheek' en tik op 'Programma's'. Ga op uw iPad naar 'Bibliotheek' in de navigatiekolom en tik op 'Programma's'.
  3. Tik op het programma om de infopagina te openen.
  4. Tik op 'Seizoenen' of 'Afleveringen' en kies een filter.
    Het filter 'Alle afleveringen' op de infopagina van een programma op een iPhone

Een podcastaflevering versnellen of vertragen

1. Open de Podcasts-app en start een aflevering.
  2. Tik onderaan het scherm op de minispeler om de audioregelaars uit te vouwen.
  3. Tik op de knop 'Afspeelsnelheid'  en kies een snelheid in het menu dat verschijnt.
    De opties voor 'Afspeelsnelheid’ in de minispeler voor een programma op een iPhone

Een timer voor de sluimerstand instellen voor een podcastaflevering

1. Open de Podcasts-app en start een aflevering.
  2. Tik onderaan het scherm op de minispeler om de audioregelaars uit te vouwen.
  3. Tik op de knop 'Sluimerstand'  om te kiezen hoelang u de aflevering wilt afspelen.
    De opties voor 'Sluimerstand’ in de minispeler voor een programma op een iPhone

Als u nog steeds hulp nodig hebt

Werk uw apparaat bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS. Open vervolgens de Podcasts-app en probeer deze stappen opnieuw.