Luisteren met Apple Podcasts

Ontdek en abonneer u op leuke, informatieve en inspirerende audioverhalen in Apple Podcasts op uw iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV.

Apple TV, iPhone en iPad.

Symbool van de Podcasts-app

Blader door gratis audio-afleveringen en programma's over onderwerpen die variëren van comedy en wetenschap tot nieuws en politiek in Apple Podcasts op de iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV.

Apple Podcasts verkennen

U navigeert door Apple Podcasts via de tabbladen onderaan het scherm op uw iPhone, iPad of iPod touch. Op uw Apple TV veegt u omlaag op de Siri Remote of de Apple TV Remote om het navigatiemenu te openen.

Luister nu

Luister nu

Op dit tabblad ziet u nieuwe en niet-afgespeelde afleveringen van de programma's waarop u geabonneerd bent en onlangs toegevoegde afleveringen. Tik op een programma om het te beluisteren. Wanneer de laatste aflevering is afgelopen, worden daarna automatisch alle niet-afgespeelde afleveringen van dat programma in uw bibliotheek afgespeeld. U ziet ook programma's die u mogelijk leuk vindt en programma's die u onlangs hebt afgespeeld.

Bibliotheek

Bibliotheek

Bekijk alle programma's en afleveringen die u aan uw bibliotheek hebt toegevoegd, zelfs als u er momenteel nog niet op geabonneerd bent. Tik op 'Gedownloade afleveringen' om alleen de podcasts te zien die u hebt gedownload, en om ernaar te luisteren zonder gebruik te maken van mobiele data of wifi.1

U kunt een aangepast station aanmaken of een podcast toevoegen waar u zich via een website op hebt geabonneerd. Tik op 'Wijzig' in de rechterbovenhoek en tik op 'Nieuw station' of 'Voeg podcast toe via URL'.

1. U kunt geen items downloaden op Apple TV, maar u kunt wifi gebruiken om uw materiaal te streamen.

Ontdekken

Ontdekken

Kijk op dit tabblad wat er nieuw is en wat er bovenaan staat in de hitlijsten. Tik op een aflevering om te beginnen met luisteren of tik op Plusteken om deze toe te voegen aan uw bibliotheek zodat u er later naar kunt luisteren.

Zoek

Zoek

Op dit tabblad kunt u zoeken naar bepaalde afleveringen, programma's, aanbieders of onderwerpen. Tik op het zoekveld en vervolgens op 'Alle podcasts' of 'Jouw bibliotheek' om te zoeken in de hele Apple Podcasts-catalogus of alleen in uw bibliotheek.

Programma's beluisteren

Wanneer u afleveringen afspeelt in Apple Podcasts op uw iOS-apparaat, verschijnt er onderaan het scherm een speler. Als u op de speler tikt, wordt het scherm 'Huidige'2 geopend, waarop alle regelaars worden weergegeven.

2. Als u de iPad in de staande stand houdt, wordt 'Huidige' rechtsonder weergegeven. Op de Apple TV opent u Apple Podcasts en veegt u vervolgens omlaag op de Siri Remote of Apple TV Remote om 'Huidige' weer te geven in de menubalk bovenaan het scherm.

iPhone met 'Huidige' geopend, omlaag gescrold om de sluimerknop, de Deel-knop, notities bij afleveringen en 'Volgende' weer te geven.

Het afspelen bedienen

In het scherm 'Huidige' kunt u het volgende doen:

• Het volume regelen.
  • Afleveringen afspelen en pauzeren.
  • Tik op de knop om 15 seconden terug te spoelen knop 15 seconden terug of de knop om 30 seconden vooruit te spoelen knop 30 seconden vooruit om snel door een aflevering te bladeren.
  • Tik op het symbool voor de afspeelsnelheid knop voor afspeelsnelheid om de afspeelsnelheid te wijzigen.
  • Op uw iPhone, iPad en iPod touch kunt u ook tikken op Afspeelbestemming om het geluid op een ander apparaat te laten weergeven.
  • Veeg omhoog om notities van afleveringen en een lijst met hierna af te spelen afleveringen te zien. Hier kunt u ook op de knop 'Timer sluimerstand' drukken om het afspelen van een podcast na een bepaalde tijd te stoppen.

Als u de schermvullende weergave wilt verlaten, tikt u op knop om het scherm 'Huidige' te sluiten of veegt u omlaag vanaf de bovenkant van de speler.

Een abonnement nemen op programma's

1. Zoek een programma in Apple Podcasts dat u leuk vindt.
  2. Tik erop om naar de infopagina van het programma te gaan.
  3. Tik op 'Abonneer'. Nieuwe afleveringen worden nu automatisch gratis gedownload3 en u ontvangt een melding4 als er een nieuwe aflevering beschikbaar is.

Als u enige tijd niet meer luistert naar een programma, pauzeert Apple Podcasts mogelijk uw abonnement. De programma's en gedownloade afleveringen blijven wel in uw bibliotheek staan, maar nieuwe afleveringen worden mogelijk niet bijgewerkt. Als u nieuwe afleveringen wilt blijven ontvangen, neemt u weer een abonnement.

Als u een abonnement op een programma wilt opzeggen, volgt u deze stappen:

1. Tik op het programma om naar de infopagina te gaan.
  2. Tik op Meer-knop.
  3. Tik op 'Zeg abonnement op'. Er worden geen nieuwe afleveringen op uw apparaat gedownload, maar afleveringen die al in uw bibliotheek staan, worden niet verwijderd.

3. Als u automatische downloads op uw iOS-apparaat wilt uitschakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Podcasts' > 'Download afleveringen' en kiest u 'Uit'.

4. Als u wilt wijzigen waarvoor u meldingen ontvangt, gaat u naar het tabblad 'Luister nu' en tikt u op het berichtgevingssymboolknop voor berichtgevingsinstellingen.

Andere manieren om Apple Podcasts te beluisteren

U kunt uw muziek bedienen met uw vingertoppen, maar ook met uw stem. Als u Siri vraagt "Wat kan ik doen?", krijgt u meer informatie over Siri-opdrachten voor podcasts en audio. U kunt ook het volgende doen:

Podcasts-app met afleveringen die u kunt downloaden.

Afleveringen downloaden of verwijderen

Als u materiaal offline wilt beluisteren, volgt u deze stappen:

1. Ga naar 'Bibliotheek' of 'Ontdekken' en zoek een aflevering.
  2. Tik op het downloadsymbool Downloadsymbool naast de naam van de aflevering. Als u in plaats daarvan het plusteken Plusteken ziet, tikt u erop en tikt u vervolgens op het downloadsymbool Downloadsymbool.

Als u het downloadsymbool Downloadsymbool niet ziet, is de aflevering reeds gedownload naar uw apparaat.5

Afleveringen worden 24 uur na het afspelen automatisch verwijderd, maar u kunt ze ook handmatig verwijderen:

1. Zoek het programma in uw bibliotheek.
  2. Tik op het programma om de infopagina weer te geven.
  3. Veeg naar links op de aflevering.
  4. Tik op 'Verwijder'.6

Als u een aflevering wilt markeren als afgespeeld zodat deze wordt verwijderd uit de wachtrij, volgt u deze stappen:

1. Ga naar het tabblad 'Luister nu'.
  2. Zoek de aflevering die u wilt verwijderen.
  3. Druk lang op de naam van de aflevering en tik op 'Markeer als afgespeeld'.

5. Op uw Apple TV kunt u afleveringen alleen streamen.

6. Als u een specifieke aflevering uit iTunes wilt verwijderen, klikt u rechts of Control-klikt u op de aflevering en kiest u 'Verwijder uit bibliotheek'.

De instellingen wijzigen

Ga op uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Podcasts'. Hier kunt u de volgende instellingen aanpassen:

• 'Synchroniseer podcasts': Synchroniseer uw Podcasts-bibliotheek op al uw apparaten. U kunt dan een aflevering op één apparaat pauzeren en op een ander apparaat verdergaan waar u was gebleven.
  • 'Continu afspelen': Kies of de volgende aflevering van een programma of station automatisch wordt afgespeeld nadat een andere aflevering is afgelopen.
  • 'Mobiele data': Geef aan of Apple Podcasts programma's wel of niet mag streamen terwijl uw iPhone of iPad mobiele data gebruikt.
  • 'Download afleveringen': Bepaal of nieuwe of niet-afgespeelde afleveringen op uw apparaat worden gedownload.

Op de productpagina van een podcast kunt u ook specifieke instellingen voor dat programma beheren door op Meer-knop te tikken en vervolgens op de instellingenknop knop voor Instellingen.