Over de Podcasts-app

Gebruik de Podcasts-app om uw favoriete podcasts te zoeken en beluisteren.

De Podcasts-app is de ideale plek om uw favoriete podcasts te vinden, er een abonnement op te nemen en af te spelen op uw iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV (4e generatie).

Podcasts ontdekken

Bekijk honderdduizenden gratis audio- en videopodcasts door te bladeren door de tabbladen Uitgelicht of Hitlijsten.  U kunt ook zoeken op titel of onderwerp.

Uitgelichte podcasts

Tik op Uitgelicht of  om te bladeren door de selectie van podcasts waaronder nieuwe podcasts. Tik op Categorieën om door genres te bladeren waaronder Kunst, Zakelijk, Humor en meer.

Door Hitlijsten bladeren

Tik op Hitlijsten of  om door populaire podcasts te bladeren. Tik op Categorieën om door genres te bladeren.

Zoeken op titel of onderwerp van de podcast

Om een specifieke podcast te zoeken of om een podcast te vinden die het beste bij uw interesses past, tikt u op Zoek of  en typt u de naam van een podcast of een onderwerp. In de zoekresultaten verschijnen zowel programma’s als losse afleveringen.

Podcasts beluisteren

U kunt podcasts thuis of onderweg streamen en downloaden met uw iPhone, iPad, iPod touch of uw Apple TV (4e generatie).

Podcasts streamen

Tik op een podcast om de infopagina ervan weer te geven en tik vervolgens op de naam van de aflevering om deze te streamen met een internetverbinding via Wi-Fi of een mobiel netwerk.

Om podcasts via mobiele data te streamen, schakelt u mobiele data in in Instellingen > Podcasts > Mobiele data.

Podcasts downloaden om deze offline te beluisteren

Tik op een profielpagina van een podcast op  om de podcast te downloaden zodat u deze kunt openen wanneer u geen Wi-Fi- of internetverbinding hebt.

Om podcasts via mobiele data te downloaden, gaat u naar Instellingen > Podcasts op uw iPhone, iPad of iPod touch en schakelt u Alleen downloaden via Wi-Fi uit. De maximale downloadgrootte is 100 MB per aflevering.

Abonneren op podcasts

Tik op de knop Abonneer op de profielpagina van de podcast om kosteloos automatisch nieuwe afleveringen te krijgen wanneer ze beschikbaar worden.

Als u de afleveringen van een podcastabonnement niet binnen 15 dagen beluistert of opent, worden updates gepauzeerd. Wanneer u het abonnement opnieuw opent, wordt het vernieuwd.

Abonneren op een podcast via internet

Voeg podcasts die u online hebt gevonden of gekocht toe aan uw bibliotheek via de URL van het RSS-kanaal van de maker van de podcast. Tik in de lijst Mijn podcasts  op  in de linkerbovenhoek en tik vervolgens op Voeg podcast toe. Typ of plak de URL voor de podcast en tik vervolgens op Abonneer. De podcast verschijnt in de lijst Mijn podcasts.

Mijn podcasts

Tik op het tabblad Mijn podcasts  om nieuwe afleveringen van podcasts waarop u bent geabonneerd, weer te geven. U kunt automatische downloads inschakelen door te tikken op  op de infopagina van de podcast en te selecteren in het menu Download afleveringen.

Nadat u een gedownloade aflevering hebt bekeken, kunt u deze opslaan of van uw iPhone, iPad of iPod touch verwijderen. Veeg in het gedeelte Afgespeeld en te verwijderen naar links over de podcast die u wilt verwijderen en tik op Verwijder.

Afleveringen aan de wachtrij toevoegen met Volgende

U kunt de functie Volgende gebruiken om onderweg podcastafleveringen aan de wachtrij toe te voegen. Selecteer een podcast, tik op  en tik vervolgens op Voeg toe aan ‘Volgende’. Met afleveringen in Volgende kunt u uren onafgebroken materiaal afspelen zonder uw Podcasts-app te openen.

U kunt ook een station instellen of een aangepaste afspeellijst van podcastafleveringen maken.

Podcasts ordenen met behulp van stations

Stations zijn slimme afspeellijsten die automatisch worden bijgewerkt met de meest recente afleveringen van uw favoriete podcasts. Nadat u podcasts voor een aangepast station hebt gekozen, kunt u de instellingen ervan wijzigen zodat het station slechts een bepaald aantal afleveringen, audio- of videopodcasts of niet-afgespeelde afleveringen bevat. U kunt ook de afspeelvolgorde instellen en bepaalde afleveringen van dezelfde podcast groeperen.

Een station maken:

1. Tik in Mijn podcasts  op
  2. Selecteer Voeg station toe.
  3. Typ een naam voor uw station en tik op Bewaar.
  4. Tik in de lijst met podcasts waarop u bent geabonneerd op een podcast om deze aan het station toe te voegen.
  5. Tik op Instellingen station.
  6. Controleer de instellingen en werk deze bij om uw station te personaliseren.
  7. Tik op Gereed. Uw station verschijnt boven aan de pagina Mijn podcasts.

Podcasts synchroniseren

De Podcasts-app synchroniseert standaard abonnementen, stations en afspeelposities tussen uw iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV (4e generatie).

Wanneer u podcastabonnementen synchroniseert, verschijnt de laatste aflevering van iedere podcast waarop u bent geabonneerd op al uw apparaten. Als u een abonnement op een podcast op een apparaat opzegt, zegt u dat abonnement ook voor al uw andere apparaten op.

Wanneer u een aangepast station op een van uw apparaten maakt, verschijnt dat ook op uw andere apparaten. De instellingen van uw station worden ook gesynchroniseerd. En als u een station verwijdert, wordt dat ook van uw andere apparaten verwijderd.

Podcasts onthouden uw afspeelpositie zodat u een podcast op uw iPhone kunt beginnen te luisteren, deze kunt pauzeren wanneer u thuiskomt en op uw Apple TV (4e generatie) kunt doorgaan waar u bent gebleven.

De synchronisatie van podcasts op uw iPhone, iPad of iPod touch stoppen:

1. Tik op Instellingen > Podcasts.
  2. Schakel Synchroniseer podcasts uit in de podcastinstellingen.

De synchronisatie van podcasts op uw Apple TV (4e generatie) stoppen:

1. Selecteer Instellingen > Apps > Podcasts.
  2. Schakel Synchroniseer podcasts uit.

Laatst gewijzigd op: