Test uw MIDI-configuratie

Open de app 'Audio/MIDI-configuratie' op uw Mac om uw MIDI-configuratie te testen.

U kunt uw MIDI-configuratie als volgt testen met behulp van de app 'Audio/MIDI-configuratie'.

1. Sluit uw MIDI-controller (zoals een keyboard) aan op uw Mac. Als u een MIDI-interface gebruikt, sluit u de interface aan op uw Mac en koppelt u eventuele controllers aan uw MIDI-interface.
  2. Open 'Audio/MIDI-configuratie' in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.
  3. Kies Venster > MIDI-studio weergeven. Aan uw Mac verbonden MIDI-apparaten worden als symbolen weergegeven in het venster MIDI-studio. Apparaten die niet zijn aangesloten worden grijs weergegeven.
  4. Selecteer het apparaat dat u wilt testen en klik vervolgens op de knop 'Test MIDI-configuratie' in de werkbalk voor MIDI-studio.
  5. Om de MIDI-invoer naar een apparaat te testen, klikt u op de pijl omlaag voor het geselecteerde apparaat. Elke MIDI-poort op het apparaat heeft een eigen set pijlen. Als uw apparaat statuslampjes heeft voor MIDI-gegevensoverdracht, moet het lampje voor die poort oplichten. Als uw apparaat is aangesloten voor audio-uitvoer en is ingesteld om via hetzelfde MIDI-kanaal gegevens te ontvangen, maakt het apparaat ook een geluid.
  6. Speel een klank op de MIDI-controller om de MIDI-uitvoer van een apparaat te testen. Als uw Mac het signaal ontvangt, licht de pijl omhoog voor die MIDI-uitvoerpoort van uw apparaat op in MIDI-studio.
  7. Klik om de test te stoppen op .

Als de MIDI-controller of -interface niet reageert wanneer u een van deze testen uitvoert, controleer dan of het apparaat compatibel is met de versie van macOS die u gebruikt. Neem contact op met de fabrikant voor support. Als er een update beschikbaar is, volgt u de instructies van de fabrikant om het apparaat of de software bij te werken.

Als u geen geluid hoort uit de MIDI-geluidsmodules

Als de statuslampjes op de MIDI-interface oplichten tijdens het testen, controleer dan of de kabels correct zijn aangesloten, vanaf MIDI Uit op de interface naar MIDI In op de module.

Controleer, als u nog steeds geen geluid hoort, of de audio-uitvoer vanaf de modules op de juiste manier is aangesloten op een mixer of ander versterkersysteem. Als uw module een koptelefoonaansluiting heeft, kunt u ook een koptelefoon aansluiten op de module om te controleren of u dan wel geluid hoort.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.