Dubbele onderdelen in een iTunes-bibliotheek zoeken en verwijderen

Lees hier hoe u alle onderdelen zoekt en verwijdert die meerdere keren in een bibliotheek op uw Mac of pc voorkomen.

Dubbele onderdelen zoeken

Volg deze stappen om te zien of u dubbele onderdelen hebt:

1. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  2. Klik achtereenvolgens op het tabblad 'Bibliotheek' en op 'Nummers' in de navigatiekolom links in het iTunes-venster.
  3. Kies in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster 'Archief' (Mac) of 'Bestand' (Windows)> 'Bibliotheek' > 'Toon dubbele onderdelen' (Mac) of 'Dubbele onderdelen tonen' (Windows).
  4. Sorteer op naam of artiest om de onderdelen te groeperen. Gebruik vervolgens andere kolommen om te bepalen welke dubbele onderdelen u moet verwijderen.

De resultaten zijn gebaseerd op de titel van het nummer en de artiest. Als u meerdere versies van hetzelfde nummer hebt (bijvoorbeeld de liveversie en de studioversie of versies van verschillende albums), houdt u de Alt- of Option-toets (Mac) of de Shift-toets (Windows) ingedrukt en kiest u 'Archief' (Mac) of 'Bestand' (Windows) > 'Bibliotheek' > 'Toon exacte dubbele onderdelen' (Mac) of 'Exacte dubbele onderdelen tonen' (Windows). Dit toont alleen de dubbele muzieknummers met dezelfde naam, artiest en album.

De informatie in de andere kolommen zoals 'Tijd', 'Releasedatum' of 'Genre' kunnen u ook helpen om te bepalen welke onderdelen moeten worden bewaard en welke verwijderd. In de kolom 'Afgespeeld' ziet u bijvoorbeeld welke versie van het nummer u meer hebt beluisterd. Als iCloud-muziekbibliotheek is ingeschakeld, wilt u wellicht ook de kolom 'iCloud-status' of 'Soort' gebruiken om u te helpen beslissen.

Dubbele onderdelen verwijderen

Volg deze stappen om dubbele onderdelen uit de bibliotheek te verwijderen:

1. Selecteer het dubbele onderdeel dat u wilt verwijderen.
  2. Kies 'Nummer' > 'Verwijder' (Mac) of 'Verwijderen' (Windows) in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  3. Klik op 'Gereed' wanneer u klaar bent met het verwijderen van dubbele onderdelen in de bibliotheek.