Hulp krijgen bij je Apple Cinema Display

Meer informatie over de stappen die je moet volgen als je problemen hebt met je beeldscherm.

Als je een probleem hebt met je beeldscherm en niets in dit artikel werkt, raadpleeg je de service- en ondersteuningsinformatie die bij je beeldscherm is geleverd voor instructies over hoe je voor hulp contact kunt opnemen met een door Apple erkende serviceprovider of met Apple. Als je het beeldscherm zelf probeert te repareren, wordt eventuele schade aan het beeldscherm niet gedekt door de beperkte garantie op je beeldscherm. Neem contact op met een door Apple erkende dealer of serviceprovider voor aanvullende informatie over deze of andere garantievragen.

Geen beeld op het scherm

• Zorg dat de computer is ingeschakeld.

• Controleer of het netsnoer goed is aangesloten.

• Zorg ervoor dat de beeldschermkabels goed op je computer zijn aangesloten.

• Zorg ervoor dat de DVI- of Mini DisplayPort-beeldschermkabel goed is aangesloten.

• Zorg ervoor dat je computer niet in de slaapstand staat.

• Zorg ervoor dat de helderheid goed is ingesteld. De helderheidsregeling bevindt zich onder de rechter voorste rand van het beeldscherm.

• Controleer of er software-updates beschikbaar zijn en installeer deze. Software-updates kunnen oplossingen bieden voor veel voorkomende problemen.

Is het netsnoer van het beeldscherm aangesloten op een geaard stopcontact of een geaarde stekkerdoos, controleer dan of de stroomtoevoer naar het stopcontact is onderbroken. Je kunt het stopcontact testen door iets aan te sluiten waarvan je weet dat het werkt, zoals een bureaulamp of radio.

Het volume van de ingebouwde luidsprekers van het scherm kan niet worden aangepast

• Zorg ervoor dat de USB-kabel van het beeldscherm op de computer is aangesloten.

• Controleer op software-updates. Software-updates kunnen nodig zijn om volledige functionaliteit te bieden.

Wazig schermbeeld

Wijzig de resolutie van het beeldscherm in de beeldschermvoorkeuren. Selecteer voor de beste helderheid de oorspronkelijke resolutie van het scherm. De oorspronkelijke resolutie is doorgaans de maximale resolutie die wordt vermeld in de voorkeuren. Andere resoluties kunnen wazig lijken omdat ze zijn aangepast aan de grootte van het beeldscherm.

Geen kleuren op het scherm of de kleuren zien er niet goed uit

• Zorg ervoor dat de beeldschermkabels stevig zijn aangesloten op de juiste poorten op de computer.

• Kalibreer je monitor met behulp van het configuratiescherm van de monitor. Raadpleeg Mac Help voor meer informatie over kleur en je beeldscherm.

• Open het configuratiescherm van de monitor en kijk of je beeldscherm is ingesteld om grijstinten weer te geven. Raadpleeg Mac Help voor meer informatie over kleur en je beeldscherm.

Bureaubladsymbolen worden verplaatst nadat de schermresolutie is gewijzigd

Het wijzigen van de schermresolutie is van invloed op de weergave van informatie op je scherm, vooral als je overschakelt naar een kleinere resolutie. Het besturingssysteem kan symbolen automatisch verplaatsen nadat je de schermresolutie hebt gewijzigd.

Wijzigingen in de beeldschermvoorkeuren worden niet weergegeven op het beeldscherm

Elk beeldscherm dat op je computer is aangesloten, heeft zijn eigen beeldschermvoorkeuren. Gebruik het voorkeurenpaneel dat verschijnt op het beeldscherm waarop je wijzigingen wilt aanbrengen.

Geen weergave op het scherm wanneer je op de helderheidsknop drukt of geen energiebesparingsopties in het configuratiescherm van de monitor

• Zorg ervoor dat je de USB-connector van de beeldschermkabel aansluit op de USB-poort van je computer. Voor sommige functies van de software van het beeldscherm is een USB-verbinding vereist.

• Zorg ervoor dat alle software-updates zijn geïnstalleerd.

Meer informatie

Over de 27-inch LED Cinema Display-software