Beeldpersistentie vermijden op Apple lcd-beeldschermen

Als je bij sommige Apple lcd-beeldschermen een onveranderlijk beeld (zoals een inlogscherm of een bureaubladfoto) lange tijd op het scherm laat staan, zie je mogelijk een vaag restbeeld, zelfs nadat dit is vervangen door een nieuw beeld. Dit wordt 'persistentie' genoemd.

Je kunt beeldpersistentie voorkomen door de sluimerfunctie van Energiestand te gebruiken om het beeldscherm uit te schakelen wanneer het niet in gebruik is of door de schermbeveiliging te gebruiken om ervoor te zorgen dat er geen statisch beeld lange tijd op het beeldscherm staat. De sluimerfunctie van Energiestand is erg handig omdat de lampen van de achtergrondverlichting worden uitgeschakeld tijdens perioden van inactiviteit, waardoor de gebruiksduur kan worden verlengd.

In het zeldzame geval dat een beeld persistent wordt, kun je dit meestal verwijderen door deze stappen te volgen:

Stel eerst tijdelijk de sluimerfunctie van Energiestand in op 'Nooit'. Geef vervolgens een volledig wit patroon weer over het hele beeldscherm gedurende dezelfde tijd als het persistente beeld op het scherm is weergegeven. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Maak een volledig witte afbeelding in een grafische toepassing zoals Graphic Converter of Photoshop en bewaar deze als een JPEG-bestand.

2. Gebruik dit bestand als de afbeelding die door de schermbeveiliging wordt weergegeven.

3. Zet de helderheid van het beeldscherm omlaag (maar niet uit) om de lamp van de achtergrondverlichting te sparen.

4. Controleer of het persistente beeld verdwenen is.

5. Herhaal het proces indien nodig totdat het persistente beeld is verdwenen.

6. Herstel de instellingen van Energiestand.

Volg deze stappen om een volledig witte afbeelding te maken:

1. Open de grafische app.

2. Maak een nieuw grafisch bestand aan.

3. Gebruik de resolutie van het beeldscherm (in pixels) als de hoogte en breedte van de nieuwe afbeelding.

4. Bewaar de nieuwe afbeelding en selecteer 'JPEG' als de indeling.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.