App Store- en iTunes-cadeaus versturen per e-mail

Via de App Store, iTunes Store en via Apple Books kunt u apps, muziek, films, tv-programma's, boeken, audioboeken of geld (via uw Apple ID-tegoed) cadeau doen.

Als u een item ziet in de App Store, iTunes Store of in Apple Books dat leuk zou zijn om aan een vriend of familielid te sturen, kunt u dit item aan hem of haar cadeau doen. Zorg dat u bent ingelogd bij uw Apple ID en dat u een geregistreerde betaalmethode hebt.U kunt iemand ook geld in de vorm van Apple ID-tegoed sturen zodat de ontvanger iets kan kopen in de App Store, iTunes Store of in Apple Books, zich kan abonneren op Apple Music of iCloud-opslag kan aanschaffen.

Om App Store- en iTunes-cadeaus te versturen2, hebt u het volgende nodig:

De ontvanger van het cadeau moet een Apple ID hebben in hetzelfde land of dezelfde regio als u. U kunt bijvoorbeeld vanuit Amerika geen App Store- en iTunes-cadeau van USD 25 sturen naar een vriend in Noorwegen.

1. Lees hoe u een betaalmethode toevoegt als u er nog geen hebt geregistreerd.

2. Het is niet in alle landen of regio's mogelijk om App Store- en iTunes-cadeaus te versturen. De beschikbaarheid van de Stores kan eveneens verschillen per land of regio. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

Een app of een ander item cadeau doen

1. Open de App Store-app, iTunes Store-app of Boeken-app. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Zoek het item op dat u cadeau wilt doen. (U kunt geen gratis items cadeau doen.)
  3. Zoek en tik op de cadeauknop:
    • Tik in de App Store op de Meer-knop in de rechterbovenhoek van de productpagina van de app en tik vervolgens op de knop 'Doe app cadeau' .
    • Tik in de iTunes Store op de deelknop en tik vervolgens op de cadeauknop .
    • Tik in de Boeken-app op de cadeauknop .
  4. Voer het e-mailadres van de ontvanger in. Voeg indien gewenst een bericht toe.
  5. Standaard wordt het cadeau meteen verstuurd nadat u het hebt gekocht. Als u het geschenk later wilt versturen, of op een bepaald tijdstip, tikt u op 'Vandaag' en stelt u de datum in waarop het cadeau moet worden verstuurd.
  6. Tik in de rechterbovenhoek op 'Volgende'.
  7. Selecteer een thema voor het cadeau en tik op 'Volgende'.
  8. Tik op 'Koop' en tik op 'Koop nu' om te bevestigen.

Met een iPhone, iPad of iPod touch kunt u geen afzonderlijke nummers cadeau doen. Als u een enkel nummer cadeau wilt doen, gebruikt u iTunes op de Mac of pc.

iPhone met de pagina 'Stuur cadeau' geopend in de App Store-app, met het bericht 'Gefeliciteerd!'.

Apple ID-tegoed cadeau doen

1. Open de App Store-app.
  2. Tik op 'Vandaag' en tik vervolgens op uw foto of de profielknop  in de rechterbovenhoek. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Tik op 'Verstuur cadeaubon per e-mail'.
  4. Voer het e-mailadres van de ontvanger in. Voeg indien gewenst een bericht toe.
  5. Tik op het bedrag dat u cadeau wilt doen of tik op 'Anders' om een ander bedrag in te voeren.
  6. Standaard wordt het cadeau meteen verstuurd nadat u het hebt gekocht. Als u het geschenk later wilt versturen, of op een bepaald tijdstip, tikt u op 'Vandaag' en stelt u de datum in waarop het cadeau moet worden verstuurd.
  7. Tik in de rechterbovenhoek op 'Volgende'.
  8. Selecteer een thema voor het cadeau en tik op 'Volgende'.
  9. Tik op 'Koop' en tik op 'Koop nu' om te bevestigen.

Vanaf een Mac of pc

U kunt items of Apple ID-tegoed cadeau doen.

U kunt op een Mac items uit de iTunes Store of boeken uit Apple Books cadeau doen. U kunt op een pc items uit de iTunes Store cadeau doen. Als u een app cadeau wilt doen, gebruikt u een iOS-apparaat.

Een item cadeau doen

1. Open iTunes of Apple Books. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Zoek in de iTunes Store of Book Store het item dat u cadeau wilt doen. (U kunt geen gratis items cadeau doen.)
  3. Klik op de pijl Menuknop voor deelopties rechts van de prijs van het item.
    Een album in de iTunes Store met een pijl naast de prijs van het album.
  4. Kies in het menu de optie 'Geef [type item] cadeau'.
  5. Voer het e-mailadres van de ontvanger in.
  6. Voeg indien gewenst een bericht toe.
  7. Standaard wordt het cadeau meteen verstuurd nadat u het hebt gekocht. Als u het cadeau later wilt versturen, selecteert u 'Andere datum' en stelt u de datum in waarop het cadeau moet worden verstuurd.
    De pagina 'App Store- en iTunes-cadeau' met een geselecteerd album en het bericht 'Ik dacht wel dat je dit leuk zou vinden. Veel plezier!'
  8. Klik in de rechterbenedenhoek op 'Volgende'.
  9. Selecteer een thema voor het cadeau en klik op 'Volgende'.
  10. Klik op 'Koop cadeau' om de aankoop van het cadeau te bevestigen. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
    De pagina 'Bevestig uw cadeau' toont de naam van het album, het bedrag en het e-mailadres van de afzender en ontvanger.

Apple ID-tegoed cadeau doen

1. Open iTunes of Boeken en klik vervolgens op 'Store' of 'Book Store'. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Klik onder 'Direct naar' rechts in iTunes of Boeken op 'Stuur cadeau'.
  3. Voer het e-mailadres van de ontvanger in.
  4. Voeg een bericht toe.
  5. Klik op het bedrag dat u cadeau wilt geven, of klik op 'Anders' om een ander bedrag in te voeren.
  6. Standaard wordt het cadeau meteen verstuurd nadat u het hebt gekocht. Als u het cadeau later wilt versturen, selecteert u 'Andere datum' en stelt u de datum in waarop het cadeau moet worden verstuurd.
    Pagina 'App Store- en iTunes-cadeau' met het bericht 'Gefeliciteerd!' en een bedrag van USD 30.
  7. Klik in de rechterbenedenhoek op 'Volgende'.
  8. Selecteer een thema voor het cadeau en klik op 'Volgende'.
  9. Klik op 'Koop cadeau' om het cadeau te bevestigen. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
    De pagina 'Bevestig uw cadeau' toont het bedrag, het bericht, de datum waarop het cadeau wordt verzonden en het e-mailadres van de afzender en ontvanger.

Een cadeau inwisselen of opnieuw versturen

Wanneer u iemand u een cadeau stuurt, ontvangt deze persoon daarover een e-mail. In de e-mail kan de ontvanger tikken of klikken op 'Wissel in' om het cadeau in te wisselen. Het item wordt geopend en het downloaden naar het apparaat of de computer begint. De ontvanger wordt mogelijk gevraagd in te loggen met diens Apple ID.

Als u een cadeau hebt verstuurd maar de ontvanger geen e-mail heeft gekregen, stuurt u het App Store- en iTunes-cadeau opnieuw. U kunt een cadeau net zo lang opnieuw versturen tot de ontvanger het inwisselt. Voordat u het cadeau opnieuw verstuurt, controleert u of het e-mailadres van de ontvanger correct is.

Een cadeau annuleren of kijken of een cadeau is ingewisseld

Wanneer de ontvanger een App Store- en iTunes-cadeau inwisselt, krijgt u een e-mail met een regelitem 'App Store- en iTunes-cadeau voor [e-mailadres]'.

Als u een cadeau wilt annuleren, kunt u tot twee dagen voor de geplande levering contact opnemen met Apple Support.

Meer informatie

• Wanneer u een App Store- en iTunes-cadeau koopt, wordt dit afgeschreven van de betaalmethode die voor uw Apple ID geregistreerd staat, ook als u nog Store-tegoed hebt. Een App Store- en iTunes-cadeau kan niet worden aangeschaft met Store-tegoed.
  • Als u 'Delen met gezin' gebruikt en 'Vraag om te kopen' is ingeschakeld bij de account, kunt u geen cadeaus kopen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.