App Store- en iTunes-cadeaus versturen per e-mail

Via de App Store, iTunes Store en iBooks Store kunt u geld (in de vorm van Store-tegoed), boeken, audioboeken, muziek, films, tv-programma's of apps cadeau doen.

Als u in de App Store, iTunes Store of iBooks Store een app of een ander artikel ziet staan dat leuk zou zijn voor een vriend of familielid, dan kunt u die app of dat artikel voor hem of haar kopen, waarbij de betaalmethode wordt gebruikt die voor uw Apple ID geregistreerd staat. U kunt ook geld sturen in de vorm van Store-tegoed waarmee de ontvanger dingen kan kopen bij de App Store, iTunes Store of iBooks Store.

Om App Store- en iTunes-cadeaus te versturen, hebt u het volgende nodig:

De ontvanger van het cadeau moet een Apple ID hebben in hetzelfde land of dezelfde regio als u. U kunt bijvoorbeeld vanuit Amerika geen App Store- en iTunes-cadeau van USD 25 sturen naar een vriend in Noorwegen.

Wanneer u een App Store- en iTunes-cadeau koopt, wordt dit afgeschreven van de betaalmethode die voor uw Apple ID geregistreerd staat, ook als u nog Store-tegoed hebt. Lees hoe u een betaalmethode toevoegt als u er nog geen hebt geregistreerd.

Het is niet in alle landen of regio's mogelijk om App Store- en iTunes-cadeaus te versturen.

Vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

U kunt bedragen of items cadeau doen.

Een bedrag cadeau doen

1. Open de App Store-app.
  2. Tik op 'Vandaag' en vervolgens in de rechterbovenhoek op uw foto of het profielsymbool blauwe cirkel met blauwe persoon op witte achtergrond. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Tik op 'Verstuur cadeaubon per e-mail'.
  4. Voer het e-mailadres van de ontvanger in.
  5. Voeg indien gewenst een bericht toe.
  6. Tik op het bedrag dat u cadeau wilt doen of tik op 'Anders' om een ander bedrag in te voeren.
  7. Standaard wordt het cadeau meteen verstuurd nadat u het hebt gekocht. Als u het cadeau later wilt versturen, of op een bepaald tijdstip, tikt u op 'Vandaag' en stelt u de datum in waarop het cadeau moet worden verstuurd.
  8. Tik in de rechterbovenhoek op 'Volgende'.
  9. Selecteer een thema voor het cadeau en tik op 'Volgende'.
  10. Tik op 'Koop' en tik op 'Koop nu' om te bevestigen.

Een app of een ander artikel cadeau doen

1. Open de App Store-app, iTunes Store-app of iBooks-app. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Zoek het item op dat u cadeau wilt doen. U kunt geen gratis artikelen cadeau doen.
  3. Tik in de App Store op blauwe cirkel met drie witte horizontale puntjes in de rechterbovenhoek van de productpagina van de app. Tik in de iTunes Store of iBooks Store op het deelsymbool blauw vierkant met blauwe pijl omhoog in de rechterbovenhoek van de artikelpagina.
  4. Tik op 'Cadeau'  .
  5. Voer het e-mailadres van de ontvanger in.
  6. Voeg indien gewenst een bericht toe.
  7. Standaard wordt het cadeau meteen verstuurd nadat u het hebt gekocht. Als u het cadeau later wilt versturen, of op een bepaald tijdstip, tikt u op 'Vandaag' en stelt u de datum in waarop het cadeau moet worden verstuurd.
  8. Tik in de rechterbovenhoek op 'Volgende'.
  9. Selecteer een thema voor het cadeau en tik op 'Volgende'.
  10. Tik op 'Koop' en tik op 'Koop nu' om te bevestigen.

Met een iPhone, iPad of iPod touch kunt u geen afzonderlijke nummers cadeau doen. Als u een enkel nummer cadeau wilt doen, gebruikt u iTunes op de Mac of pc.

Vanaf een Mac of pc

U kunt bedragen of items cadeau doen. U kunt geen apps cadeau doen vanaf een Mac of pc.

Een bedrag cadeau doen

1. Open iTunes of iBooks en klik vervolgens op 'Store' of 'iBooks Store'. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Klik onder 'DIRECT NAAR' rechts in iTunes of de iBooks Store op 'Stuur cadeau'.
  3. Voer het e-mailadres van de ontvanger in.
  4. Voeg een bericht toe.
  5. Klik op het bedrag dat u cadeau wilt geven, of klik op 'Anders' om een ander bedrag in te voeren.
  6. Standaard wordt het cadeau meteen verstuurd nadat u het hebt gekocht. Als u het cadeau later wilt versturen, selecteert u 'Andere datum' en stelt u de datum in waarop het cadeau moet worden verstuurd.
  7. Klik in de rechterbenedenhoek op 'Volgende'.
  8. Selecteer een thema voor het cadeau en klik op 'Volgende'.
  9. Bevestig het cadeau en klik op 'Koop cadeau'. U wordt mogelijk gevraagd het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren.

Een item cadeau doen

1. Open iTunes of iBooks. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Zoek het item op dat u cadeau wilt doen. U kunt geen gratis artikelen cadeau doen.
  3. Klik op de pijl rechts van de prijs van het item .
  4. Kies in het menu de optie 'Geef [type item] cadeau'.
  5. Voer het e-mailadres van de ontvanger in.
  6. Voeg indien gewenst een bericht toe.
  7. Standaard wordt het cadeau meteen verstuurd nadat u het hebt gekocht. Als u het cadeau later wilt versturen, selecteert u 'Andere datum' en stelt u de datum in waarop het cadeau moet worden verstuurd.
  8. Klik in de rechterbenedenhoek op 'Volgende'.
  9. Selecteer een thema voor het cadeau en klik op 'Volgende'.
  10. Bevestig het cadeau en klik op 'Koop cadeau'. U wordt mogelijk gevraagd het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren.

Een cadeau inwisselen of opnieuw versturen

Wanneer iemand u een cadeau stuurt, ontvangt u daarover een e-mail. In die e-mail klikt u op 'Wissel in'. Het artikel wordt geopend en het downloaden begint. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID.

Als u een cadeau hebt verstuurd maar de ontvanger geen e-mail heeft gekregen, stuurt u het App Store- en iTunes-cadeau opnieuw. U kunt een cadeau net zo lang opnieuw versturen tot de ontvanger het inwisselt. Voordat u het cadeau opnieuw verstuurt, controleert u of het e-mailadres van de ontvanger correct is.

Meer informatie

• Wanneer de ontvanger een App Store- en iTunes-cadeau inwisselt, krijgt de afzender een e-mail met een regelitem 'App Store- en iTunes-cadeau voor [e-mailadres]'.
  • Een App Store- en iTunes-cadeau kan niet worden aangeschaft met Store-tegoed.
  • U kunt geen gratis apps of andere gratis artikelen cadeau doen.
  • Als u 'Delen met gezin' gebruikt en 'Vraag om te kopen' is ingeschakeld bij de account, kunt u geen cadeaus kopen.
  • Als u een cadeau wilt annuleren, kunt u tot twee dagen voor de geplande levering contact opnemen met Apple Support.
  • Lees hoe u een App Store- en iTunes-cadeau opnieuw verstuurt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.