De poorten op uw Mac

Als u niet zeker weet welke poort u moet gebruiken voor uw externe beeldscherm, harde schijf, camera, printer, iPhone, iPad of ander apparaat, kunt u in deze gids vinden hoe de poorten eruitzien en welke symbolen erbij staan.

Op uw Mac bevinden zich een of meer van de poorten die in de volgende voorbeelden worden getoond. Informatie over poorten is ook beschikbaar in de specificaties van uw Mac. U vindt deze door het serienummer van uw Mac in te voeren op de pagina Technische specificaties. U kunt ook de gebruikershandleiding van uw Mac raadplegen.

MacBook Pro (15-inch, 2017): twee Thunderbolt 3 (USB-C)-poorten aan weerszijden van de computer

Linkerzijde van MacBook Pro (Retina, 15-inch, medio 2015): voeding, 2x Thunderbolt 2, USB-A en Audio-uit

Rechterzijde van MacBook Pro (Retina, 15-inch, medio 2015): SD-kaartsleuf, HDMI en USB-A

iMac (21,5-inch, 2017): Audio-in, SD-kaartsleuf, 4x USB-A, 2x Thunderbolt 3 (USB-C) en Ethernet

Thunderbolt 3 (USB-C)

U gebruikt Thunderbolt 3 (USB-C) voor beeldschermen en andere apparatuur die door middel van een Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel of een USB-C-kabel worden aangesloten. U kunt ook een USB-C-lichtnetadapter en -kabel aansluiten om uw notebook op te laden. Als u een apparaat hebt dat niet op deze poort kan worden aangesloten, kunt u het mogelijk aansluiten met behulp van een adapter.

USB-C

U gebruikt USB-C voor beeldschermen en andere apparatuur die door middel van een USB-C-kabel worden aangesloten. U kunt ook een USB-C-lichtnetadapter en -kabel aansluiten om uw notebook op te laden. Als u een apparaat hebt dat niet op deze poort kan worden aangesloten, kunt u het mogelijk aansluiten met behulp van een adapter.

USB-C heeft dezelfde vorm als Thunderbolt 3 (USB-C), maar biedt geen ondersteuning voor Thunderbolt-apparaten. Als uw Mac maar één van zulke poorten heeft, dan is het een MacBook met USB-C.

USB-A

U gebruikt USB-A voor apparatuur die door middel van een USB-A-kabel wordt aangesloten. USB-A-poorten worden soms aangeduid met de USB-specificatie van de poort: USB 3, USB 2 of USB 1. De USB-specificatie heeft betrekking op de snelheid waarmee de poort gegevens kan overdragen, en de hoeveelheid stroom die de poort kan leveren aan een apparaat dat erop is aangesloten.

Thunderbolt 2, Thunderbolt

U gebruikt Thunderbolt 2 of Thunderbolt voor beeldschermen en andere apparatuur die door middel van een Thunderbolt-kabel worden aangesloten.

Thunderbolt 2 en Thunderbolt zijn niet hetzelfde als Mini DisplayPort . Ze hebben wel dezelfde vorm, maar de symbolen op de kabel en de poort zijn anders.

Mini DisplayPort

U gebruikt Mini DisplayPort voor beeldschermen die door middel van een Mini DisplayPort-kabel worden aangesloten.

Mini DisplayPort is niet hetzelfde als Thunderbolt 2 of Thunderbolt . Ze hebben wel dezelfde vorm, maar de symbolen op de kabel en de poort zijn anders.

HDMI

U gebruikt HDMI voor beeldschermen en tv's die door middel van een HDMI-kabel worden aangesloten.

Ethernet

U gebruikt Ethernet voor netwerken en apparaten die door middel van een Ethernet (RJ45)-kabel worden aangesloten.

SD-kaart

U gebruikt de SD-kaartsleuf voor SD-, SDHC-, SDXC-, MMC- en UHS-II-kaarten, die onder andere in digitale camera's worden gebruikt.

Audio

U gebruikt Audio-uit ( of ) voor koptelefoons, luidsprekers en andere audio-uitvoerapparaten die worden aangesloten door middel van een audiokabel met een 3,5 mm (1/8 inch) audiostekker.

U gebruikt Audio-in  voor een microfoon of ander audio-invoerapparaat dat wordt aangesloten door middel van een audiokabel met een 3,5 mm (1/8 inch) audiostekker.

Voeding

U gebruikt de voedingspoort , indien aanwezig, om uw computer op de elektriciteit aan te sluiten door middel van een MagSafe-kabel of -adapter. Op nieuwere Mac-notebooks ontbreekt deze poort, omdat zij voor de voeding en het opladen gebruikmaken van Thunderbolt 3 (USB-C) of USB-C.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.