Over RAM-foutcodes tijdens de zelftest bij inschakelen van Macs

Lees meer over hoe een Intel-Mac RAM-foutcodes tijdens de zelftest bij inschakelen kan weergeven.

Intel-Macs gebruiken een combinatie van tonen en knipperende LED’s om foutcodes tijdens de zelftest bij inschakelen weer te geven. Sommige nieuwere Mac-modellen gebruiken alleen opstartgeluiden om foutcondities aan te geven.

Als de computer geen RAM (Random Access Memory) detecteert of als het geïnstalleerde RAM niet voldoet aan de specificaties, blijft het scherm zwart maar knippert de stroom-LED aan de voorkant van de computer (indien aanwezig) één keer per seconde om de fout aan te geven. Deze foutconditie wordt mogelijk veroorzaakt door fysiek beschadigd RAM, onjuist RAM of de afwezigheid van RAM.

Bepaald RAM lijkt te slagen voor de zelftest bij inschakelen maar kan toch niet door het besturingssysteem worden gebruikt. In dit geval geeft de computer een grijs scherm weer, hoort u drie tonen en knippert de stroom-LED aan de voorkant van de computer drie keer (indien aanwezig), is er vervolgens een korte pauze en wordt het knipperen herhaald tot de computer wordt uitgeschakeld.

Als u deze problemen wilt oplossen, plaatst u eerst het geheugen terug en test u de computer. Als het geheugen opnieuw niet slaagt voor de zelftest bij inschakelen, probeert u geheugen dat correct werkt met een ander systeem of nieuw geheugen.