Als uw Mac piept tijdens het opstarten

Bepaalde geheugen- of firmwarekwesties kunnen ervoor zorgen dat uw Mac een of meerdere pieptonen laat horen tijdens het opstarten.

Op sommige Mac-modellen hoort u mogelijk een van deze reeksen pieptonen aan het begin van het opstartproces, terwijl het scherm nog leeg is. Dit is iets anders dan het opstartgeluid (belgeluid) dat een Mac bij normaal opstarten kan laten horen.

Om de 5 seconden één pieptoon

De Mac detecteert geen geheugen (RAM). Als u onlangs geheugen hebt toegevoegd of vervangen, controleert u of het correct is geïnstalleerd.

Drie pieptonen, dan een pauze van 5 seconden, herhalend

Het geheugen in uw Mac heeft de integriteitscontrole niet doorstaan. Als u geheugen hebt toegevoegd of vervangen, controleert u of het correct is geïnstalleerd.

Drie lange, drie korte en dan drie lange pieptonen

Er is een probleem met de firmware van de Mac. De firmware wordt nu hersteld. Mogelijk ziet u een voortgangsbalk, waarna de Mac normaal zou moeten opstarten.