De menutaal in iTunes op een Mac of pc wijzigen

Lees hier hoe u in iTunes de taal van navigatieknoppen, tabbladen en meer wijzigt.

U kunt de taal van de menu-, navigatie- en andere weergave-elementen van iTunes wijzigen. Op een Mac is dit gekoppeld aan de systeemtaal. Op een pc kunt in iTunes zelf de taal kiezen die het programma gebruikt. U kunt ook de audiotaal of de taal van de ondertiteling wijzigen voor video's uit de iTunes Store. Elke film kan weer andere taalopties hebben. Dit is afhankelijk van wat de leverancier van het materiaal meelevert bij uw aankoop.

De taal van een Mac wijzigen

Als u iTunes en andere programma's in een andere taal wilt laten weergeven, stelt u die taal in in Systeemvoorkeuren. Die taal wordt dan gebruikt in menu's en dialoogvensters op uw Mac, en dus ook in iTunes.

1. Kies in de menubalk boven in het computerscherm het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Taal en regio'.
  3. Onder 'Voorkeurstalen' ziet u de talen die op de Mac beschikbaar zijn. Klik op de gewenste taal voor iTunes, houd vast en sleep deze naar boven in de lijst.
  4. Klik op de plusknop (+) onder de lijst met voorkeurstalen als u de gewenste taal voor iTunes niet ziet. Selecteer de gewenste taal en klik op 'Voeg toe'.
  5. Als u de nieuwe taal wilt instellen als primaire taal, kunt u de taal van uw voorkeur verslepen naar boven in de lijst of klikken op 'Gebruik [toegevoegde taal]' wanneer u daarom wordt gevraagd.
  6. Sluit het paneel 'Systeemvoorkeuren' en selecteer 'Herstart nu'.

De taal in iTunes op een pc wijzigen

Als u iTunes voor de pc in een andere taal wilt laten weergeven, stelt u die taal in in de iTunes-voorkeuren, op het tabblad 'Algemeen'. Deze taal wordt dan gebruikt voor de menu's en dialoogvensters van iTunes.

1. Open iTunes.
  2. Kies in de menubalk boven in het iTunes-venster het Bewerken-menu > 'Voorkeuren'.
  3. Klik op het tabblad 'Algemeen'.
  4. Kies onderaan in het scherm bij 'Taal' de gewenste taal voor iTunes.
  5. Klik op 'OK'.
  6. Sluit iTunes en open het opnieuw.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.