Echte e-mails van de App Store of iTunes Store identificeren

Als u niet zeker weet of een e-mail over een App Store-, iTunes Store-, iBooks Store- of Apple Music-aankoop echt is, kunnen deze tips nuttig zijn.

Oplichters proberen u vaak te misleiden door u berichten of koppelingen naar websites te sturen die eruitzien alsof ze van Apple afkomstig zijn, zodat u persoonlijke of financiële informatie deelt. Het werkelijke doel is dan echter om uw accountinformatie te stelen. In sommige phishing-e-mails wordt u gevraagd of u op een koppeling wilt klikken om uw accountinformatie bij te werken. Andere e-mails kunnen eruitzien als een factuur voor een aankoop in de App Store, iTunes Store, iBooks Store of voor Apple Music, waarvan u zeker weet dat u deze niet hebt gedaan.

Voer nooit uw accountinformatie in op websites die aan deze berichten zijn gekoppeld en download of open nooit bijlagen die hieraan zijn toegevoegd.

Is deze e-mail echt?

Als u een e-mail ontvangt over een App Store- of iTunes Store-aankoop en niet zeker weet of deze echt is, kunt u een aantal dingen controleren om te bevestigen of het bericht afkomstig is van Apple.

Echte facturen voor aankopen in de App Store, iTunes Store, iBooks Store of Apple Music bevatten uw huidige factuuradres. Dee kans dat oplichters uw adres weten, is klein. U kunt ook uw aankoopgeschiedenis van de App Store, iTunes Store, iBooks Store of Apple Music bekijken.

In e-mails over uw App Store-, iTunes Store-, iBooks Store- of Apple Music-aankopen wordt u nooit gevraagd om deze gegevens per e-mail te verstrekken:

• Sofinummer
  • Meisjesnaam van uw moeder
  • Volledig creditcardnummer
  • Beveiligingscode van uw creditcard

Leer meer over phishing en andere fraudepogingen.

Uw accountgegevens veilig bijwerken

Als u een e-mail ontvangt waarin u wordt gevraagd om uw account- of betaalinformatie bij te werken, moet u dit alleen doen via Instellingen op uw iPhone, iPad of iPod touch, in de iTunes Store of App Store op uw Mac of in iTunes op een pc.

Als u uw wachtwoord wilt bijwerken voor de Apple ID die u voor aankopen gebruikt, doet u dit alleen via Instellingen op uw apparaat of op appleid.apple.com.

Lees meer over beveiliging en uw Apple ID.

Als u een phishing-bericht hebt ontvangen of op een bericht hebt gereageerd dat waarschijnlijk een phishing-bericht is:

Als u een verdachte e-mail hebt ontvangen, stuurt u deze door naar reportphishing@apple.com. Als u een Mac gebruikt, selecteert u de e-mail en kiest u 'Stuur door als bijlage' in het menu 'Bericht'.

Als u denkt dat u persoonlijke informatie zoals een wachtwoord of creditcardgegevens op een fraudewebsite hebt ingevoerd, moet u onmiddellijk uw Apple ID-wachtwoord wijzigen.