Als een iPhone of iPad te warm of te koud wordt

Lees hier meer over de bedrijfstemperatuur en het temperatuurbeheer van de iPhone en iPad.

Gebruik iOS- en iPadOS-apparaten in een omgeving met een temperatuur tussen 0 en 35 ºC. Als de temperatuur lager of hoger is dan aanbevolen, werkt je apparaat mogelijk anders om de temperatuur te reguleren. Als je een iOS- of iPadOS-apparaat in extreem warme omgevingen gebruikt, kan de gebruiksduur van de batterij blijvend worden verkort.

Bewaar het apparaat in een omgeving met een temperatuur tussen -20 en 45 °C. Laat het apparaat niet achter in de auto. De temperatuur in een geparkeerde auto kan namelijk hoger of lager zijn dan de hierboven aangegeven temperaturen.

Het apparaat kan warm worden

In deze situaties merk je mogelijk dat het apparaat warmer aanvoelt:

• Wanneer je het apparaat voor de eerste keer configureert

• Wanneer je een reservekopie terugzet

• Wanneer je het apparaat draadloos oplaadt

• Als je grafisch veeleisende apps of processorintensieve apps, games of augmented-reality-apps of -voorzieningen gebruikt

• Als je videomateriaal van hoge kwaliteit streamt

Deze omstandigheden zijn normaal en het apparaat keert terug naar een normale temperatuur wanneer het proces is voltooid of wanneer je klaar bent met de activiteit. Als er geen temperatuurwaarschuwing wordt weergegeven op het apparaat, kun je het blijven gebruiken.

Als een apparaat te warm wordt

iOS- en iPadOS-apparaten hebben ingebouwde beveiligingen om oververhitting te voorkomen. Als de interne temperatuur van het apparaat de normale bedrijfstemperatuur overschrijdt, probeert het apparaat de interne componenten te beschermen door de temperatuur te reguleren.

Vermijd deze omstandigheden en activiteiten omdat ze de prestaties van het apparaat kunnen wijzigen:

• Het apparaat achterlaten in de auto op een hete dag.

• Het apparaat gedurende lange tijd blootstellen aan direct zonlicht.

• Bepaalde functies worden gedurende langere tijd in hete omstandigheden of onder direct zonlicht gebruikt, zoals GPS-tracking of navigatie in een auto, het spelen van een grafisch veeleisende game of het gebruik van augmented-reality-apps.

Als de interne temperatuur van het apparaat de normale bedrijfstemperatuur overschrijdt, kun je de volgende veranderingen opmerken:

• Opladen, waaronder draadloos opladen, vertraagt of stopt.

• Het beeldscherm wordt gedimd of zwart.

• Draadloze radio's gaan over op een modus waarin weinig stroom wordt verbruikt. Het signaal kan dan zwakker worden.

• De flitser van de camera wordt tijdelijk uitgeschakeld.

• Het apparaat wordt langzamer als beeldintensieve of augmented-reality-apps of -voorzieningen worden gebruikt.

Verder geeft het apparaat tijdens het gebruik van de navigatie mogelijk deze waarschuwing weer en wordt het beeldscherm uitgeschakeld: 'Temperatuur: De iPhone moet afkoelen.' Tijdens de navigatie blijf je nog stapsgewijze routebeschrijvingen horen. Bij een bocht licht het beeldscherm op om je door de bocht te leiden.

Als het apparaat te koud wordt

Wanneer een iOS- of iPadOS-apparaat in een heel koude omgeving wordt gebruikt, kan het de gebruiksduur van de batterij tijdelijk verkorten en kan dit ervoor zorgen dat het apparaat wordt uitgeschakeld. De gebruiksduur van de batterij is weer normaal wanneer het apparaat weer in een hogere omgevingstemperatuur wordt gebruikt.

Het iOS- of iPadOS-apparaat wordt mogelijk niet opgeladen of stopt met opladen als het te koud wordt.

Wanneer een melding 'Opladen gepauzeerd' verschijnt

Als dit bericht verschijnt op het toegangsscherm: 'Opladen gepauzeerd. Het opladen wordt hervat wanneer de [apparaat] weer een normale temperatuur heeft.', lees je hier wat je moet doen.

Als een termperatuurwaarschuwingsscherm verschijnt

Als het apparaat een bepaalde temperatuur overschrijdt, zie je een waarschuwing op het scherm over de temperatuur, zoals hieronder:

Afbeelding van temperatuurwaarschuwing.

Wanneer dit bericht verschijnt op een iPhone, zijn noodoproepen nog steeds mogelijk.

Als je het apparaat zo snel mogelijk weer wilt gebruiken, schakel je het uit, breng je het naar een koelere omgeving (uit de buurt van direct zonlicht) en laat je het afkoelen.

Als een melding 'Terugzetten gepauzeerd' verschijnt

Als het apparaat een bepaalde temperatuurdrempel overschrijdt tijdens het terugzetten van een iCloud-reservekopie, kan het terugzetten tijdelijk worden onderbroken. Dit bericht verschijnt: 'Terugzetten gepauzeerd. Het terug­zetten uit iCloud wordt hervat als deze [apparaat] is afgekoeld."

Deze onderbreking houdt het apparaat op een aanvaardbare bedrijfstemperatuur. Het terugzetten wordt hervat zodra het apparaat is afgekoeld.

Over de veiligheidsnormen

iOS- en iPadOS-apparaten voldoen aan de veiligheidsnormen IEC 60950-1 en IEC 62368-1 van 'Apparatuur voor informatietechniek - Veiligheid'. Deze veiligheidsnormen worden in een groot aantal landen gehanteerd:

• UL 60950-1 in de Verenigde Staten

• CSA 60950-01 in Canada

• EN60950-1 in Europa

• AS/NZS 60950:1 in Australië en Nieuw-Zeeland.