Als uw iPhone, iPad of iPod touch te warm of te koud wordt

Lees hier meer over de bedrijfstemperatuur van de iPhone, iPad en iPod touch (4e generatie en hoger) en over temperatuurbeheer.

Gebruik iOS- en iPadOS-apparaten in een omgeving met een temperatuur tussen 0 en 35 ºC. Als de temperatuur lager of hoger is dan aanbevolen, werkt uw apparaat mogelijk anders om de temperatuur te reguleren. Als u een iOS- of iPadOS-apparaat in extreem warme omgevingen gebruikt, kan de gebruiksduur van de batterij blijvend worden verkort.

Bewaar uw apparaat in een omgeving met een temperatuur tussen -20 en 45 °C. Laat uw apparaat niet achter in de auto. De temperatuur in een geparkeerde auto kan namelijk hoger of lager zijn dan de hierboven aangegeven temperaturen.

Uw apparaat kan warm worden

In deze situaties merkt u mogelijk dat uw apparaat warmer aanvoelt:

• Wanneer u uw apparaat voor de eerste keer configureert
  • Wanneer u gegevens terugzet vanaf een reservekopie
  • Wanneer u uw apparaat draadloos oplaadt
  • Als u grafisch veeleisende apps of processorintensieve apps, games of augmented-reality-apps of -voorzieningen gebruikt
  • Als u videomateriaal van hoge kwaliteit streamt

Deze omstandigheden zijn normaal en uw apparaat keert terug naar een normale temperatuur wanneer het proces is voltooid of wanneer u klaar bent met de activiteit. Als er geen temperatuurwaarschuwing wordt weergegeven op uw apparaat, kunt u het blijven gebruiken.

Als een apparaat te warm wordt

iOS- en iPadOS-apparaten hebben ingebouwde beveiligingen om oververhitting te voorkomen. Wanneer de interne temperatuur van uw apparaat de normale bedrijfstemperatuur overschrijdt, probeert uw apparaat de interne componenten te beschermen door de temperatuur te reguleren. Hieronder volgen enkele te vermijden situaties en activiteiten bij een hogere omgevingstemperatuur, omdat deze ertoe kunnen leiden dat de prestaties en het gedrag van uw apparaat veranderen:

• Laat uw apparaat niet achter in de auto op een hete dag.
  • Stel uw apparaat niet gedurende lange tijd bloot aan direct zonlicht.
  • Vermijd het langdurig gebruik van bepaalde functies in hete omstandigheden of onder direct zonlicht, zoals GPS-tracking of navigatie in een auto, het spelen van een grafisch veeleisende game of het gebruik van augmented-reality-apps.

Wanneer de interne temperatuur van uw apparaat de normale bedrijfstemperatuur overschrijdt, kunt u de volgende veranderingen opmerken:

• Opladen, waaronder draadloos opladen, vertraagt of stopt.
  • Het beeldscherm wordt gedimd of zwart.
  • Draadloze radio's gaan over op een modus waarin weinig stroom wordt verbruikt. Het signaal kan dan zwakker worden.
  • De flitser van de camera wordt tijdelijk uitgeschakeld.
  • Het apparaat wordt langzamer als u grafisch veeleisende of augmented-reality-apps of -voorzieningen gebruikt.

Verder geeft uw apparaat tijdens het gebruik van de navigatie mogelijk deze waarschuwing weer en wordt het beeldscherm uitgeschakeld: 'Temperatuur: De iPhone moet afkoelen.' Tijdens de navigatie blijft u nog stapsgewijze routebeschrijvingen horen. Bij een bocht licht het beeldscherm op om u door de bocht te leiden.

Als uw apparaat te koud wordt

Wanneer een iOS- of iPadOS-apparaat in een heel koude omgeving wordt gebruikt, kan het de gebruiksduur van de batterij tijdelijk verkorten en kan dit ervoor zorgen dat uw apparaat wordt uitgeschakeld. De gebruiksduur van de batterij is weer normaal wanneer uw apparaat weer in een hogere omgevingstemperatuur wordt gebruikt.

Uw iOS- of iPadOS-apparaat wordt mogelijk niet opgeladen of stopt met opladen als het te koud wordt.

Als u een scherm met een temperatuurwaarschuwing ziet

Als uw apparaat een bepaalde temperatuur overschrijdt, ziet u een waarschuwing op het scherm over de temperatuur, zoals hieronder:

Afbeelding van temperatuurwaarschuwing.

Wanneer dit bericht verschijnt op een iPhone, zijn noodoproepen nog steeds mogelijk.

Als u uw apparaat zo snel mogelijk weer wilt gebruiken, schakelt u het uit, brengt u het naar een koelere omgeving (uit de buurt van direct zonlicht) en laat u het afkoelen.

Als u een melding 'Terugzetten gepauzeerd' ziet

Als uw apparaat een bepaalde temperatuurdrempel overschrijdt tijdens het terugzetten van een iCloud-reservekopie, kan het terugzetten tijdelijk worden onderbroken. U ziet dit bericht: 'Terugzetten gepauzeerd'. Het terug­zetten uit iCloud wordt hervat als deze [apparaat] is afgekoeld."

Deze onderbreking houdt uw apparaat op een aanvaardbare bedrijfstemperatuur. Het terugzetten wordt hervat zodra het apparaat is afgekoeld.

Over de veiligheidsnormen

iOS- en iPadOS-apparaten voldoen aan de veiligheidsnormen IEC 60950-1 en IEC 62368-1 van 'Apparatuur voor informatietechniek - Veiligheid'. Deze veiligheidsnormen worden in een groot aantal landen gehanteerd:

• UL 60950-1 in de Verenigde Staten
  • CSA 60950-01 in Canada
  • EN60950-1 in Europa
  • AS/NZS 60950:1 in Australië en Nieuw-Zeeland.