De Apple TV Remote op een iPhone, iPad of iPod touch configureren

Met de Apple TV Remote-app of de Apple TV Remote in het bedieningspaneel kunt u uw Apple TV bedienen met een iPhone, iPad of iPod touch.

Symbool Remote-app

Met de nieuwste versie van iOS wordt de Apple TV Remote automatisch toegevoegd aan het bedieningspaneel, zodat u snel door een Apple TV kunt navigeren en deze kunt bedienen vanaf het toegangsscherm op uw iOS-apparaat.

Als u de bij uw Apple TV geleverde Remote kwijt bent of niet meer heeft, leest u hier wat u kunt doen.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel configureren

Als u uw iOS-apparaat hebt geconfigureerd om uw Apple TV te bedienen, dan wordt de Apple TV Remote automatisch aan het bedieningspaneel toegevoegd wanneer u naar de nieuwste versie van iOS bijwerkt.

Als u uw iOS-apparaat niet hebt geconfigureerd om uw Apple TV te bedienen of als u een oudere versie van iOS hebt, kunt u de Apple TV Remote handmatig toevoegen aan het bedieningspaneel. Ga naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel' > 'Pas regelaars aan' en tik op plusteken naast 'Apple TV Remote'.

Configureer vervolgens de Apple TV Remote in het bedieningspaneel:

1. Open het bedieningspaneel:
    • Op een iPhone X of nieuwer of iPad met iOS 12 of nieuwer veegt u omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Of veeg op een iPhone 8 of ouder of in iOS 11 of ouder omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  2. Tik op de Apple TV Remote.
  3. Tik in de lijst op de Apple TV.
  4. Voer de viercijferige toegangscode in die op het scherm van de Apple TV verschijnt.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel werkt alleen met Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie).

De Apple TV Remote-app configureren

Download de Apple TV Remote-app in de App Store om een Apple TV (3e generatie) te bedienen.

1. Zorg ervoor dat u beschikt over de nieuwste software voor uw Apple TV en uw iOS-apparaat.
  2. Download de Apple TV Remote-app in de App Store op uw iPhone, iPad of iPod touch. Als u deze al hebt, controleert u of u de nieuwste versie hebt. Open de App Store en tik op 'Updates' om dit te controleren.
  3. Verbind uw iOS-apparaat met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV.
  4. Open de Apple TV Remote-app op het iOS-apparaat en tik achtereenvolgens op 'Voeg Apple TV toe' en op de Apple TV. Ziet u de naam niet?
  5. Voer de viercijferige code in die op de Apple TV verschijnt. Als de code niet wordt weergegeven en u de Apple TV kunt bedienen, is het iOS-apparaat al gekoppeld en kunt u aan de slag met de app.

Hulp krijgen

Als u de Apple TV Remote-app of de Apple TV Remote niet kunt configureren in het bedieningspaneel,kunt u deze stappen proberen. Controleer na elke stap of u de app kunt configureren:

1. Controleer of uw iPhone, iPad of iPod touch is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV. Ga op het iOS-apparaat naar Instellingen > Wi-Fi. Ga op uw Apple TV naar 'Instellingen' > 'Netwerk'.
  2. Zorg ervoor dat uw iPhone, iPad of iPod touch is bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS, dat de Apple TV is bijgewerkt naar de nieuwste versie van tvOS en de Apple TV Remote-app is bijgewerkt naar de nieuwste versie.
  3. Start de Apple TV opnieuw op. U kunt ook proberen om iPhone, iPad of iPod touch opnieuw op te starten.
  4. Als u de meegeleverde afstandsbediening van de Apple TV kwijt bent of niet bij de hand hebt, haalt u de stekker van de Apple TV uit het stopcontact en steekt u deze vervolgens weer in.
  5. Als u de Apple TV Remote-app dan nog steeds niet kunt configureren, neemt u contact op met Apple Support.

* U hebt een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) nodig om de Apple TV Remote in het bedieningspaneel te gebruiken.