De Apple TV Remote-app configureren

Met de Apple TV Remote-app kunt u een Apple TV bedienen met een iPhone, iPad of iPod touch. En in iOS 11 en hoger kunt u een Apple TV ook bedienen vanuit het bedieningspaneel.

Symbool Remote-app

In iOS 11 en hoger kunt u de Apple TV Remote toevoegen aan het bedieningspaneel zodat u door een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) kunt navigeren en het afspelen kunt regelen. Of u kunt de Apple TV Remote-app vanaf de App Store downloaden voor meer functies, zoals 'Huidige' en gamemodus.

Als u de bij uw Apple TV geleverde Remote kwijt bent of niet meer heeft, leest u hier wat u kunt doen.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel configureren

Zorg ervoor dat uw iPhone, iPad of iPod touch is bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS. Voer vervolgens deze stappen uit om de Apple TV Remote in het bedieningspaneel te configureren.

1. Voeg de Apple TV Remote toe aan het bedieningspaneel. Ga naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel' > 'Pas regelaars aan' en tik op  naast 'Apple TV Remote'.
  2. Open het bedieningspaneel en tik op de Apple TV Remote.
  3. Tik in de lijst op de Apple TV. Voer vervolgens de viercijferige toegangscode in die op het scherm van de Apple TV verschijnt.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel werkt alleen met Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie).

De Apple TV Remote-app configureren

1. Zorg ervoor dat u beschikt over de nieuwste software voor uw Apple TV en uw iOS-apparaat.
  2. Download de Apple TV Remote-app in de App Store op uw iPhone, iPad of iPod touch. Als u deze al hebt, controleert u of u de nieuwste versie hebt. Open de App Store en tik op 'Updates' om dit te controleren.
  3. Verbind uw iOS-apparaat met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV.
  4. Open de Apple TV Remote-app op het iOS-apparaat en tik achtereenvolgens op 'Voeg Apple TV toe' en op de Apple TV. Ziet u de naam niet?
  5. Als u een Apple TV 4K of een Apple TV (4e generatie) gebruikt, wacht u tot een viercijferige toegangscode op de televisie verschijnt. Voer deze code in op het koppelvenster dat wordt weergegeven op uw iOS-apparaat. Als de code niet wordt weergegeven en u de Apple TV kunt bedienen, is het iOS-apparaat al gekoppeld en kunt u aan de slag met de app.

Nu kunt u uw Apple TV Remote-app gebruiken, die alleen geschikt is voor Apple TV.

Hulp krijgen

Als u de Apple TV Remote-app of de Apple TV Remote niet kunt configureren in het bedieningspaneel,kunt u deze stappen proberen. Controleer na elke stap of u de app kunt configureren:

1. Controleer of uw iPhone, iPad of iPod touch is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV. Ga op het iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Wifi'. Ga op uw Apple TV naar 'Instellingen' > 'Netwerk'.
  2. Zorg ervoor dat uw iPhone, iPad of iPod touch is bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS, dat de Apple TV is bijgewerkt naar de nieuwste versie van tvOS en de Apple TV Remote-app is bijgewerkt naar de nieuwste versie.
  3. Start de Apple TV opnieuw op met de Apple TV Remote of haal de stekker van de Apple TV uit het stopcontact en steek deze vervolgens weer in het stopcontact. U kunt ook proberen om iPhone, iPad of iPod touch opnieuw op te starten.
  4. Als u de Apple TV Remote-app dan nog steeds niet kunt configureren, neemt u contact op met Apple Support.

* U hebt een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) nodig om de Apple TV Remote in het bedieningspaneel te gebruiken.