Over mobiele roamingopties voor de iPhone en iPad

Dataroaming in- en uitschakelen, voorbereidingen voor reizen naar het buitenland en meer.

Schakel dataroaming uit voordat je op reis gaat

Wil je geen hoge roamingkosten omdat je geen speciaal buitenlandabonnement hebt? Controleer je mobiele data-opties en schakel 'Dataroaming' uit.

1. Tik in de Instellingen-app op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Vervolgens:

• Als je apparaat een enkele simkaart of e-sim heeft, schakel je 'Mobiele data' in en tik je op 'Opties mobiele data'.

• Als je apparaat een dubbele simkaart of een dubbele e-sim gebruikt, schakel je 'Mobiele data' in, tik je op het nummer dat je wilt wijzigen en tik je op 'Opties mobiele data'.

2. Schakel 'Dataroaming' uit.1,2

Moet je nog vertrekken? Hier zijn drie andere manieren om dit voor te bereiden:

Kijk welke roamingvoorzieningen je aanbieder heeft

Voordat je gaat: om kosten en hogere tarieven te vermijden, neem telefonisch of online contact op met je provider om internationale roamingplannen door te nemen.

Na aankomst: open Instellingen. Tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Vervolgens:

• Als je apparaat een enkele simkaart of e-sim heeft, schakel je 'Mobiele data' in en tik je op 'Opties mobiele data'. Schakel vervolgens 'Dataroaming' en andere door je aanbieder aanbevolen instellingen in.

• Als je apparaat een dubbele simkaart of een dubbele e-sim heeft, schakel je 'Mobiele data' in, tik je op het nummer dat je wilt wijzigen en tik je vervolgens op 'Opties mobiele data'. Schakel vervolgens 'Dataroaming' en andere door je aanbieder aanbevolen instellingen in.

Bekijk roamingplannen met eSIM

Voordat je gaat: als je een iPad met een e-sim3 hebt, kun je mobieledata-abonnementen bekijken van geselecteerde aanbieders in meer dan 90 landen, regio's en gebieden.{

Na aankomst: Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiele gegevens' en koop een roamingplan dat aan je behoeften voldoet.

Vanaf 1 oktober 2022 is Apple SIM-technologie niet langer beschikbaar voor het activeren van nieuwe mobiele data-abonnementen op iPad. Als je niet zeker weet of je iPad Apple SIM gebruikt, zoek je je iPad-model op en klik je op de link om de technische specificaties ervan te bekijken.

Een plaatselijke simkaart kopen of huren

Voordat je gaat: je kunt meestal4 Meer informatie vind je in reisgidsen en websites over het land of de regio.

Na aankomst: Vervang je huidige iPhone-simkaarthttps://support.apple.com/nl-nl/HT212767https://support.apple.com/nl-nl/HT212767iPad SIM card

Als je iPhone e-sim gebruikt, kun je een e-sim kopen als je op reis bent. Lees hoe je een eSIM gebruikt terwijl je in het buitenland reist.

1. Als je 'Mobiele data' en Dataroaming uitschakelt, wordt het mobiele-datasymbool niet weergegeven in de statusbalk. Meer informatie over instellingen voor en gebruik van mobiele data.

2. De Apple Watch Series 4 biedt geen ondersteuning voor dataroaming. Wanneer je dataroaming gebruikt op je iPhone, kan de Apple Watch Series 4 alleen gebruikmaken van wifi of van de mobiele verbinding van je iPhone.

3. Om e-sim te gebruiken met een iPad in het vasteland van China, heb je een iPad (10e generatie) Wi-Fi + Cellular-model nodig (modelnummer A3162). Alle andere iPad-modellen, inclusief modellen die buiten het vasteland van China zijn gekocht, kunnen geen e-simprofiel installeren van aanbieders op het vasteland van China. Meer informatie over het gebruik van e-sim met een iPad in het vasteland van China.

4. Om een gekochte of gehuurde simkaart te kunnen gebruiken, heb je een iPad (Wi-Fi + Cellular), ontgrendelde iPhone of simlockvrije iPhone nodig.

Houd je datagebruik in de gaten

Als je de datalimiet van je internationale abonnement overschrijdt, krijg je mogelijk geen dataverkeer meer of merk je dat de netwerksnelheid lager wordt. Je kunt je datagebruik controleren door Instellingen te openen en te tikken op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Daar kijk je onder het kopje 'Mobiele data'.

ios-17-iphone-14-pro-settings-cellular-cellular-data

Meer informatie over mobieledatagebruik.

Bij roamingproblemen tijdens internationale reizen

1. Als de datum en tijd verkeerd staan nadat je bent aangekomen, ga je naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd'. Zorg ervoor dat 'Stel automatisch in' is ingeschakeld.

2. Schakel de vliegtuigmodus ongeveer 30 seconden in. Schakel deze weer uit en laat de iPhone automatisch het beste netwerk selecteren.

3. Als je 'Geen Service' of 'Alleen SOS' ziet in de statusbalk van je iPhone, open je Instellingen en tik je op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Vervolgens:

• Als je apparaat een enkele simkaart of e-sim heeft, tik je op 'Opties mobiele data' en controleer je of 'Dataroaming' is ingeschakeld.

• Als je apparaat een dubbele simkaart of een dubbele e-sim gebruikt, schakel je 'Mobiele data' in, tik je op het nummer dat je wilt wijzigen en tik je op 'Opties mobiele data'. Controleer vervolgens of 'Dataroaming' is ingeschakeld.

4. Als je nog steeds hulp nodig hebt, probeer je een andere simkaart of neem je contact op met je provider voor meer informatie.

5. Als je een iPhone met een eSIM gebruikt, lees dan meer over je reismogelijkheden voor eSIM.