Over mobiele roamingopties voor de iPhone en iPad

Dataroaming in- en uitschakelen, voorbereidingen voor reizen naar het buitenland en meer.

Dataroaming uitschakelen voordat u op reis gaat

Wilt u geen hoge roamingkosten omdat u geen speciaal buitenlandabonnement hebt? Schakel dan 'Mobiele data' en 'Dataroaming' uit.1,2 Open 'Instellingen' en tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Schakel 'Mobiele data' uit en tik vervolgens op 'Opties mobiele data' en schakel 'Dataroaming' uit.

Moet u nog vertrekken? Hier zijn drie manieren om goed voorbereid op reis te gaan:

Kijk welke roamingvoorzieningen uw aanbieder heeft

Voor vertrek: als u extra kosten en hoge tarieven wilt vermijden, belt u met uw aanbieder of gaat u naar diens website om te kijken welke opties er worden aangeboden voor roaming in het buitenland.

Na aankomst: open 'Instellingen'. Tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Tik vervolgens op 'Opties mobiele data' en schakel 'Dataroaming' en andere instellingen in die uw aanbieder aanraadt.

Kijk welke roamingopties er zijn voor Apple SIM

Voor vertrek: als u een iPad met een Apple SIM hebt, kunt u kiezen uit het aanbod voor mobiele data van geselecteerde aanbieders in meer dan 90 landen, regio's en territoria.

Na aankomst: ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' en neem een roamingabonnement dat past bij wat u nodig hebt.

Een plaatselijke simkaart kopen of huren

Voor vertrek: u kunt meestal3 een simkaart kopen of huren voor een bepaald land of een bepaalde regio. Meer informatie vindt u in reisgidsen en websites over het land of de regio.

Na aankomst: vervang uw huidige simkaart door de nieuwe. U hebt uw eigen simkaart nodig wanneer u weer thuis bent. Bewaar deze dus op een veilige plek.

1. Als u 'Mobiele data' en 'Dataroaming' uitschakelt, wordt het mobiele-datasymbool niet weergegeven in de statusbalk. Meer informatie over instellingen voor mobiele data en gebruik.
  2. Op de Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) wordt dataroaming niet ondersteund. Wanneer u dataroaming gebruikt op uw iPhone, kan de Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) alleen gebruikmaken van wifi of van de mobiele verbinding van uw iPhone.
  3. Om een gekochte of gehuurde simkaart te kunnen gebruiken, hebt u een iPad (Wi-Fi + Cellular), ontgrendelde iPhone of simlockvrije iPhone nodig.

scherm Mobiele gegevens op iPhone

Uw datagebruik controleren

Als u de datalimiet van uw internationale abonnement overschrijdt, krijgt u mogelijk geen dataverkeer meer of merkt u dat de netwerksnelheid lager wordt. U kunt uw datagebruik controleren door naar 'Instellingen' te gaan en te tikken op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Daar kijkt u onder het kopje 'Mobieledatagebruik'.

Meer informatie over mobieledatagebruik.

Hulp bij roamingproblemen in het buitenland

1. Schakel de vliegtuigmodus ongeveer 30 seconden in. Schakel deze weer uit en laat de iPhone automatisch het beste netwerk selecteren.
  2. Als 'Geen service' wordt weergegeven in de statusbalk van uw iPhone, gaat u naar 'Instellingen' en tikt u op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Tik op 'Opties mobiele data' en controleer of 'Dataroaming' ingeschakeld is. Informeer bij uw aanbieder of roaming in het buitenland is ingeschakeld voor uw account.
  3. Als bij aankomst de datum en tijd onjuist zijn, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd' en controleert u of 'Stel automatisch in' is ingeschakeld.

Nog steeds hulp nodig? Dit kunt u ook nog doen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Aanbieder' en schakel 'Automatisch' uit. Wacht tot er beschikbare netwerken worden weergegeven. Dit kan twee minuten duren.
  2. Tik op de gewenste aanbieder.
  3. Ga terug naar het beginscherm van 'Instellingen' en wacht totdat de iPhone of iPad verbinding maakt met het netwerk.
  4. Als u nog steeds hulp nodig hebt, probeert u een andere simkaart of neemt u contact op met uw aanbieder voor meer informatie.