De bedrijfstemperatuur van uw Mac-notebook op een aanvaardbaar niveau houden

Uw Mac-notebook kan tijdens normaal gebruik warm worden. Lees hoe u de bedrijfstemperatuur in de hand houdt.

Mac-notebooks voldoen aan alle temperatuurlimieten die vastgelegd zijn in nationale en internationale veiligheidsnormen. Volg steeds de instructies in de gebruikershandleiding over veiligheid en behandeling.

Mac-notebooks zijn uitgerust met sensors die temperatuurschommelingen in de computer detecteren. Als de Mac ventilators heeft, zullen deze automatisch gaan draaien om bepaalde essentiële onderdelen te koelen.

Hier vindt u enkele tips om de bedrijfstemperatuur binnen de perken te houden:

• Zorg dat u alle software-updates en alle actuele firmware-updates voor de Mac hebt geïnstalleerd.
  • Gebruik uw Mac in een omgevingstemperatuur tussen 10° en 35° C. Laat de Mac niet achter in uw auto, want in een geparkeerde auto kan het warmer of kouder worden. De relatieve luchtvochtigheid van de omgeving waar u de Mac gebruikt, moet liggen tussen 0% en 95% (er mag geen condensvorming optreden).
  • Zet de Mac-notebook op een stabiel oppervlak zodat er een goede ventilatie kan plaatsvinden. Gebruik uw Mac-notebook niet in bed, op een kussen of onder dekens.
  • Dek het toetsenbord niet af.
  • Als de Mac ventilatieopeningen heeft, mag daar niets ingestoken worden.
  • Gebruik alleen goedgekeurde lichtnetadapters van Apple. Zorg dat de lichtnetadapter niet oververhit raakt.

Als uw Mac-notebook warm wordt terwijl er geen taken worden uitgevoerd waarvoor veel moet worden gerekend, of als de ventilatoren lang blijven draaien, kunt u Activiteitenweergave gebruiken om de activiteit van de CPU te controleren. Kijk of er niet goed functionerende processen zijn die de CPU zwaar belasten, en controleer of Spotlight bezig is met indexeren van uw harde schijf. Soms kan het nodig zijn om de SMC (System Management Controller) van de MacBook opnieuw in te stellen.

Als u apps van andere leveranciers gebruikt om de temperatuur van de notebook te meten, moet u daarbij bedenken dat deze niet de buitentemperatuur van de behuizing meten. De temperatuur van de behuizing ligt veel lager. Gebruik nooit apps van andere fabrikanten om mogelijke hardwareproblemen te identificeren.

Als u problemen hebt met de bedrijfstemperatuur van uw Mac-notebook, kunt u contact opnemen met Apple. U kunt ook naar een Apple Store of een erkende Apple serviceprovider gaan.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.