AirPort Express: verbinding maken met een bestaand Wi-Fi-netwerk in clientmodus

Lees hier hoe u verbinding maakt met een bestaand Wi-Fi-netwerk in clientmodus.

Sommige apparaten waarbij Ethernet is ingeschakeld, zoals spelcomputers en printers, alsook sommige compatibele USB-printers, hebben geen ingebouwde Wi-Fi-interface. Als u wilt dat deze apparaten verbinding maken met uw netwerk via Wi-Fi, kunt u hiervoor een AirPort Express gebruiken.

Bovendien kan de clientmodus worden gebruikt om muziek via AirPlay te streamen vanaf een computer met iTunes naar een audiosysteem.

Sluit gewoon de gepaste kabel aan (Ethernet-kabel tussen het apparaat en de AirPort Express, USB-kabel van een compatibele USB-printer, of audiokabel voor het streamen van muziek) en configureer de AirPort Express voor de clientmodus met behulp van AirPort-configuratieprogramma.

• In de clientmodus wordt de AirPort Express uitsluitend gebruikt voor het apparaat waarmee deze fysiek is verbonden. Deze breidt het bereik van het Wi-Fi-netwerk niet uit. Dit betekent dat andere apparaten, zoals computers, er geen draadloze verbinding mee kunnen maken.

• In de clientmodus kan een AirPort Express met 802.11n de Ethernet-poort gebruiken om verkeer via Wi-Fi mogelijk te maken voor een apparaat dat is aangesloten op de Ethernet-poort. De oorspronkelijke AirPort Express 802.11g biedt echter geen ondersteuning voor deze functie en schakelt de Ethernet-poort uit. Alleen compatibele USB-printers of audioapparaten worden ondersteund.

• Als u een van deze functies wilt gebruiken, hebt u ook de juiste Ethernet-, audio- of USB-kabel nodig om het apparaat aan te sluiten op de AirPort Express.

Voordat u begint, controleert u of u over de nieuwste AirPort-software beschikt. U kunt de nieuwste versie voor Mac of Windows downloaden vanaf de AirPort Support-pagina.

AirPort-configuratieprogramma 6 gebruiken

1. Sluit met de juiste kabel de AirPort Express aan op het apparaat waarvoor deze dient.

2. Sluit de AirPort Express aan op een stopcontact.

3. Selecteer in het scherm van het AirPort-configuratieprogramma de AirPort Express wanneer deze is opgestart.

4. Stel de AirPort Express eerst opnieuw in vanaf Basisstation in de menubalk en selecteer ‘Herstel standaardinstellingen’ als u de AirPort Express een nieuw doel geeft.

5. Kies de AirPort Express in het menu Wi-Fi in de linkerbovenhoek wanneer deze het herstel heeft voltooid.

6. Klik op de knop ‘Overige opties’.

7. Selecteer ‘Voeg toe aan een bestaand netwerk’.

8. Kies de naam van het Wi-Fi-netwerk waarmee u verbinding wilt maken in het menu Naam draadloos netwerk en klik op ‘Volgende’.

9. Voer indien nodig het wachtwoord van dit netwerk in.

AirPort-configuratieprogramma 5 gebruiken

1. Sluit met de juiste kabel de AirPort Express aan op het apparaat waarvoor deze dient.

2. Sluit de AirPort Express aan op een stopcontact.

3. Selecteer in het menu Wi-Fi de AirPort Express wanneer deze is opgestart en gebruik de configuratie-assistent in het AirPort-configuratieprogramma om deze te configureren.

4. Stel de AirPort Express eerst opnieuw in vanaf Basisstation in de menubalk en selecteer ‘Herstel standaardinstellingen’ als u de AirPort Express een nieuw doel geeft.

5. Selecteer de AirPort Express in het Airport-configuratieprogramma en klik vervolgens op ‘Ga door’.

6. Voer een naam en wachtwoord voor de AirPort Express in en klik vervolgens op ‘Ga door’.

7. Selecteer ‘Ik wil dat mijn AirPort Express verbinding maakt met mijn huidige netwerk’ en klik vervolgens op ‘Ga door’.

8. Selecteer ‘Maak verbinding met mijn draadloze netwerk’ en klik vervolgens op ‘Ga door’.

9. Selecteer de naam van het Wi-Fi-netwerk in het venstermenu Naam draadloos netwerk, pas de draadloze beveiliging aan en klik vervolgens op ‘Ga door’.

10. Klik op ‘Werk bij’.

11. Laat de AirPort Express opnieuw opstarten.

Nadat de AirPort Express opnieuw is opgestart, moet deze automatisch verbinding maken met het bestaande Wi-Fi-netwerk zoals wordt aangegeven door het statuslampje.

Meer informatie

U kunt het AirPort-configuratieprogramma en de firmware van het AirPort-basisstation handmatig downloaden vanaf AirPort - Support - Downloads.