Films huren in de iTunes Store

Lees hier hoe u films kunt zoeken, huren en bekijken op iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac en pc.

Om te zien of u een film kunt huren, zoekt u de film op in de iTunes Store en kijkt u of u een Huur-knop ziet.1 Nadat u 'Huur' hebt gekozen, kunt u de gehuurde film naar keuze streamen of downloaden:

• Op uw iPhone, iPad of iPod touch tikt u op 'Niet nu' en tikt u vervolgens op  om de gehuurde film te streamen.2 U kunt de film downloaden naar uw apparaat door te klikken of tikken op .
  • Op uw Apple TV kiest u 'Huur' en 'Bekijk nu' om te streamen.2 Als u 'Huur' en 'Bekijk later' kiest, hebt u 30 dagen de tijd om uw film te bekijken. Op een Apple TV kunt u geen gehuurde films downloaden.
  • Op uw Mac of pc klikt u op 'Bekijk nu' om te beginnen met streamen.2 Als u 'Bekijk later' kiest, vindt u de titel op de tab 'Gehuurd'. Als u de film wilt streamen, plaatst u de cursor op de titel en klikt u op . Om de film te downloaden klikt u op .

iTunes-huurfilms zijn niet overal beschikbaar. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.
Vanaf het moment dat u begint met streamen hebt u 48 uur de tijd om de huurfilm te bekijken.

Uw huurfilm bekijken op Apple apparaten

Films die u huurt, kunt u bekijken op elk apparaat dat is gekoppeld aan uw Apple ID. Zorg ervoor dat u de nieuwste beschikbare versie van iOS, tvOS of iTunes gebruikt en volg de onderstaande stappen om uw huurfilms te vinden.

U kunt een huurfilm op het ene iOS-apparaat of een computer downloaden en streamen op een ander apparaat. Als u bijvoorbeeld een film huurt en downloadt naar uw iPhone, kunt u deze film streamen naar uw Apple TV. Maar u kunt de huurfilm niet streamen op meer dan één apparaat tegelijk.

U kunt de huurfilm ook niet op meer dan één apparaat downloaden. Als u een huurfilm op een ander apparaat wilt downloaden, moet u verbonden zijn met internet en de film verwijderen van het eerste apparaat. Vervolgens zoekt u de huurfilm weer op op het tweede apparaat en tikt u op het downloadsymbool .

Huurfilms zijn niet in alle landen of regio's beschikbaar. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Hoeveel tijd heb ik om een film te bekijken?

U hebt 30 dagen om een film te bekijken nadat u deze hebt gehuurd. Vanaf het moment dat u begint met kijken, hebt u 48 uur de tijd om de film af te kijken.  U kunt de film een onbeperkt aantal keren afspelen tot de huurperiode is verlopen.

Als u het afspelen van de film niet binnen 30 dagen start, moet u de film opnieuw huren.

Huurfilms verdwijnen na de huurperiode automatisch uit uw bibliotheek.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Open de iTunes Store-app en zoek de film die u hebt gehuurd.

U kunt uw huurfilms ook zoeken via de TV-app of Video's-app. Tik in de TV-app op 'Bibliotheek' en zoek het gedeelte voor gehuurde media. In de Video's-app tikt u op 'Gehuurd'. Als u op de Apple ID waarmee u bent ingelogd, momenteel geen huurfilms hebt, wordt de optie 'Gehuurd' niet weergegeven in deze apps.

Op een Mac of pc

Open iTunes en klik linksboven op  'Films'. Klik op de tab 'Gehuurd' boven in het iTunes-venster.

Als u momenteel geen huurfilms hebt op de Apple ID waarmee u bent ingelogd, wordt de tab 'Gehuurd' niet weergegeven.

Op een Apple TV

Open de app iTunes-films, veeg omhoog op de Siri Remote of Apple TV Remote en selecteer de optie 'Gekocht'. Selecteer 'Huur' links in de navigatiekolom.

Als u momenteel geen huurfilms hebt op de Apple ID waarmee u bent ingelogd, wordt de optie 'Huur' niet weergegeven.

U kunt uw huurfilms ook zoeken via de TV-app. Selecteer 'Bibliotheek' en zoek het tabblad 'Huur'.

Op een Apple TV (2e of 3e generatie): uw huurfilms staan op de bovenste plank van het hoofdmenu.

Uw huurfilm offline bekijken

Als u de film wilt kijken terwijl u offline bent, bijvoorbeeld in een vliegtuig zonder wifi:

• Zoek de huurfilm en tik op het downloadsymbool . Download de gehele film voordat u offline gaat.
  • Druk op 'Speel af' om de film te kijken. De 48-uurs timer start ook als u offline bent.

Het kan handig zijn gehuurde films een dag voor uw reis te downloaden om te zorgen dat u voldoende tijd hebt om alle materiaal te downloaden.

Hulp krijgen

• Probeer uw apparaat opnieuw op te starten als u videomateriaal uit de iTunes Store niet kunt streamen of afspelen. Als u de huurfilm dan nog steeds niet kunt afspelen, raadpleegt u het artikel over problemen met streaming of meldt u een probleem.
  • De duur van de download hangt af van de snelheid van de internetverbinding. Tijdens het downloaden kunt u de film bekijken zodra er voldoende van is gedownload om de film zonder onderbrekingen af te spelen. Hoelang dit duurt, is afhankelijk van de snelheid van de internetverbinding.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.