Films huren in de Apple TV-app

Lees hier hoe u films kunt vinden en huren in de Apple TV-app en deze vervolgens kunt downloaden of streamen op uw iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac, pc, smart-tv of streamingapparaat.

Huren en nu of later kijken

Zoek een film in de Apple TV-app* en vind een optie om deze te huren. Niet alle films kunnen worden gehuurd.

Wanneer u een film huurt, hebt u 30 dagen om deze te bekijken. Zodra u de gehuurde film afspeelt, is deze nog 48 uur beschikbaar. 30 dagen nadat u de film hebt gehuurd of 48 uur nadat u eraan bent begonnen (als dat eerder is), wordt het gehuurde item automatisch uit uw bibliotheek verwijderd.

*De Apple TV-app is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Kijk of de Apple TV-app beschikbaar is in uw land of regio.

Uw gehuurde item zoeken en vervolgens downloaden of streamen

Volg de onderstaande stappen voor uw apparaat.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Apple TV-app en ga naar het tabblad 'Bibliotheek'.
  2. Zoek naar 'Gehuurd'. Als u 'Gehuurd' niet ziet, zijn er momenteel geen gehuurde items gekoppeld aan de Apple ID waarmee u bent ingelogd.
  3. Tik op  om uw gehuurde item te streamen. Of tik op  om uw gehuurde item te downloaden, zodat u het offline kunt bekijken.

Nadat u op 'Speel af' hebt gedrukt, hebt u 48 uur om het gehuurde item uit te kijken.

Op uw Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

1. Open de Apple TV-app en ga naar het tabblad 'Bibliotheek'.
  2. Selecteer 'Gehuurd' in de navigatiekolom. Als u 'Gehuurd' niet ziet, zijn er momenteel geen gehuurde items gekoppeld aan de Apple ID waarmee u bent ingelogd.
  3. Selecteer uw gehuurde item en selecteer 'Speel af' om het te bekijken. U kunt gehuurde items niet downloaden naar uw Apple TV, smart-tv of streamingapparaat.

Nadat u op 'Speel af' hebt gedrukt, hebt u 48 uur om het gehuurde item uit te kijken.

Op een Mac

1. Open de Apple TV-app en ga naar het tabblad 'Bibliotheek'.
  2. Klik in de navigatiekolom op 'Gehuurd'. Als u 'Gehuurd' niet ziet, zijn er momenteel geen gehuurde items gekoppeld aan de Apple ID waarmee u bent ingelogd.
  3. Beweeg de muis over het gehuurde item en klik op . Klik op  om het item naar uw computer te downloaden.

Nadat u op 'Speel af' hebt gedrukt, hebt u 48 uur om het gehuurde item uit te kijken.

In iTunes op uw pc

1. Open iTunes en klik linksboven op  'Films'.
  2. Klik op het tabblad 'Gehuurd' bovenaan het iTunes-venster. Als u het tabblad 'Gehuurd' niet ziet, zijn er momenteel geen gehuurde items gekoppeld aan de Apple ID waarmee u bent ingelogd.
  3. Om de gehuurde titel te streamen, beweegt u de muis over de titel en klikt u op . Klik op  om deze naar uw computer te downloaden.

Nadat u op 'Speel af' hebt gedrukt, hebt u 48 uur om het gehuurde item uit te kijken.

Uw gehuurde item bekijken op elk apparaat

U kunt gehuurde films bekijken op elk apparaat waarop de Apple TV-app staat en dat is ingelogd met uw Apple ID.

U kunt uw gehuurde item downloaden naar één apparaat tegelijk. Als u uw gehuurde item downloadt naar één apparaat, kunt u het gelijktijdig streamen naar één ander apparaat.

Als u het gehuurde item niet kunt afspelen, kijkt u of het is gedownload naar of wordt gestreamd op een ander apparaat. Als u uw gehuurde item wilt downloaden naar een ander apparaat, verwijdert u het gehuurde item van uw apparaat en downloadt u het naar het apparaat waarop u het wilt bekijken.

U kunt gehuurde items niet downloaden naar uw Apple TV, smart-tv of streamingapparaat.

Hulp krijgen

• Als u videomateriaal van de Apple TV-app niet kunt streamen of bekijken, herstart u uw apparaat. Als u het gehuurde item dan nog steeds niet kunt afspelen, raadpleegt u het artikel over problemen met streamen of meldt u een probleem.
  • Bij downloads kunt u de film bekijken zodra er voldoende van is gedownload om de film zonder onderbrekingen af te spelen. Als u van plan bent het gehuurde item te bekijken in een vliegtuig of een omgeving waar geen wifi beschikbaar is, kunt u het gehuurde item een dag eerder downloaden, zodat u zeker weet dat er voldoende tijd is om het te downloaden naar uw apparaat.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.