Een ander iTunes-bibliotheekbestand openen of een nieuw aanmaken

Lees hier hoe u iTunes-bibliotheken aanmaakt of naar een andere iTunes-bibliotheek schakelt om problemen met het opstarten op te lossen of om uw computer met andere huisgenoten te delen.

Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Een ander iTunes-bibliotheekbestand aanmaken of kiezen

Een nieuwe iTunes-bibliotheek kan u helpen bij het isoleren of oplossen van problemen met het opstarten. U kunt ook afzonderlijke iTunes-bibliotheken aanmaken als u de computer met meerdere huisgenoten deelt.

Volg de onderstaande stappen om een ander iTunes-bibliotheekbestand op de Mac of pc aan te maken of te kiezen.

Mac

1. Stop iTunes als het programma is geopend.
  2. Houd de Option-toets ingedrukt wanneer u iTunes opent.
  3. U ziet een bericht waarin u wordt gevraagd een iTunes-bibliotheek te kiezen. Afhankelijk van wat u wilt doen, kiest u 'Maak bibliotheek aan' of 'Kies'.

Windows

1. Stop iTunes als het programma is geopend.
  2. Houd de Shift-toets ingedrukt. Kies in het menu Start de optie 'Alle programma's' > 'iTunes' > 'iTunes'.
  3. U ziet een bericht waarin u wordt gevraagd een iTunes-bibliotheek te kiezen. Afhankelijk van wat u wilt doen, kiest u 'Kiezen' of 'Bibliotheek aanmaken'.

Probeer het opnieuw als u het bericht niet ziet. Vergeet niet de Option-toets ingedrukt te houden als u een Mac gebruikt of de Shift-toets als u Windows gebruikt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.