Het model en serienummer van uw Mac opzoeken

De modelnaam, het serienummer en andere informatie is te vinden in 'Over deze Mac' en 'Systeeminformatie'.

U hebt de modelnaam en het serienummer van uw Mac mogelijk nodig wanneer u uw garantiedekking controleert, wanneer u zoekt naar specificaties of andere gegevens van uw model, wanneer u een inventaris van uw inboedel opstelt, enzovoort. Identificatie van uw Mac-model is ook belangrijk wanneer u uw Mac verkoopt of weggeeft of wanneer u wilt weten of deze compatibel is met het nieuwste besturingssysteem of met andere software of hardware.

'Over deze Mac' gebruiken

Kies 'Over deze Mac' in het Apple-menu  in de hoek van het scherm. Er wordt nu een overzicht van uw Mac getoond met onder andere de modelnaam en het serienummer.

Venster 'Over deze Mac'

Als het venster eruitziet zoals hieronder, klikt u dubbel op het versienummer onder 'OS X' om het serienummer weer te geven:

Het venster 'Over deze Mac' in OS X Mavericks

Systeeminformatie gebruiken

De app Systeeminformatie geeft ook het model en serienummer van de Mac weer. Open de app en selecteer links van het venster 'Systeeminformatie' de optie 'Hardware'. De modelnaam en het serienummer worden rechts weergegeven:

Venster 'Systeeminformatie'

Als de Mac niet volledig opstart

Als u de bovengenoemde oplossingen niet kunt gebruiken omdat de Mac niet volledig opstart:

• In dat geval kunt u het serienummer of de modelnaam mogelijk vinden op de behuizing van de Mac of op de originele verpakking, verkoopbon of factuur.
  • U kunt ook inloggen bij appleid.apple.com en uw Mac opzoeken onder 'Apparaten'. Als uw Mac erbij staat, klikt u op de naam om de modelnaam en het serienummer weer te geven.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met een Apple Store of een erkende Apple serviceprovider.