De modelnaam en het serienummer van uw Mac opzoeken

Deze en andere informatie is te vinden in 'Over deze Mac' en 'Systeeminformatie'.

U hebt de modelnaam en het serienummer van uw Mac mogelijk nodig wanneer u uw garantiedekking controleert, wanneer u zoekt naar specificaties of andere gegevens van uw model, wanneer u een inventaris van uw inboedel opstelt, enzovoort. Identificatie van uw Mac-model is ook belangrijk wanneer u uw Mac verkoopt of weggeeft of wanneer u wilt weten of deze compatibel is met het nieuwste besturingssysteem of met andere software of hardware.

'Over deze Mac' gebruiken

Kies 'Over deze Mac' in het Apple-menu () in de linkerbovenhoek van het scherm. Onder 'Over deze Mac' vindt u een overzicht van uw Mac, inclusief de naam en het versienummer van het besturingssysteem, de modelnaam en het serienummer:

Venster 'Over deze Mac'

Als het scherm 'Over deze Mac' eruitziet zoals hieronder, dubbelklikt u op het versienummer onder 'OS X' om het serienummer weer te geven:

Venster 'Over deze Mac' in Mavericks

'Systeeminformatie' gebruiken

Open de app Systeeminformatie (of Systeemprofiel) in de map Hulpprogramma's in de map Programma's of klik op de knop 'Systeeminformatie' (of 'Meer informatie') in 'Over deze Mac'. Selecteer 'Hardware' links in het venster en zoek rechts de modelnaam en het serienummer op:

Venster 'Systeeminformatie'

Als u 'Over deze Mac' of 'Systeeminformatie' niet kunt gebruiken omdat de Mac niet naar behoren opstart, kunt u het serienummer mogelijk vinden op de behuizing van de Mac of op de originele verpakking, verkoopbon of factuur. U kunt indien nodig de hulp inroepen van een Apple serviceprovider bij u in de buurt.