Een iPhone, iPad of iPod touch opnieuw opstarten

Volg deze stappen om een apparaat opnieuw op te starten.

Een apparaat opnieuw opstarten

Een iPhone X of nieuwe opnieuw opstarten

1. Houd de zijknop en een van de twee volumeknoppen ingedrukt tot u de schuifknop 'Zet uit' ziet.
  2. Versleep de schuifknop om het apparaat volledig uit te schakelen.*
  3. Nadat het apparaat is uitgeschakeld, houdt u de zijknop opnieuw ingedrukt tot u het Apple logo ziet.

Een iPhone 8 of ouder of een iPod touch opnieuw opstarten

1. Houd de bovenste knop of de zijknop ingedrukt tot u de schuifknop 'Zet uit' ziet.
  2. Versleep de schuifknop om het apparaat volledig uit te schakelen.*
  3. Nadat het apparaat is uitgeschakeld, houdt u de bovenste knop of de zijknop opnieuw ingedrukt tot u het Apple logo ziet.

* In iOS 11 of hoger kunt u een apparaat uitschakelen via 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet uit'.

Een iPad met Face ID opnieuw opstarten

1. Houd de bovenste knop en een van de twee volumeknoppen ingedrukt tot u de schuifknop 'Zet uit' ziet.
  2. Versleep de schuifknop om het apparaat volledig uit te schakelen.1
  3. Nadat het apparaat is uitgeschakeld, houdt u de bovenste knop opnieuw ingedrukt tot u het Apple logo ziet.

Een iPad met een thuisknop opnieuw opstarten

1. Houd de bovenste knop of de zijknop ingedrukt tot u de schuifknop 'Zet uit' ziet.
  2. Versleep de schuifknop om het apparaat volledig uit te schakelen.2
  3. Nadat het apparaat is uitgeschakeld, houdt u de bovenste knop of de zijknop opnieuw ingedrukt tot u het Apple logo ziet.

1. U kunt uw apparaat ook uitschakelen via 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet uit'.
  2. In iOS 11 of hoger kunt u een apparaat uitschakelen via 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet uit'.

Als een iOS-apparaat is vastgelopen of niet kan worden ingeschakeld