Films huren in de Apple TV-app

Lees hier hoe je films kunt vinden en huren in de Apple TV-app en deze vervolgens kunt downloaden of streamen op je iPhone, iPad, Apple TV, Mac, pc, smart-tv of streamingapparaat.

Een film huren in de Apple TV-app

1. Open de Apple TV-app.

2. Zoek de film die je wilt huren.

3. Selecteer op de informatiepagina van de film de knop 'Huur'. Als je de optie om te huren niet ziet, is die film niet te huur.

4. Log in met je Apple ID om de film te huren.

Je hebt 30 dagen om de huurfilm te bekijken voordat deze uit je bibliotheek wordt verwijderd. Zodra je een huurfilm begint af te spelen, is de film nog 48 uur beschikbaar. Lees hoe je de ondertiteling of audiotaal voor een huurfilm wijzigt.

Je kunt ook nagaan of een film toegankelijkheidsfuncties heeft zoals CC, SDH of AD.

Een huurfilm zoeken

Bekijk je huurfilms vanaf het tabblad 'Bibliotheek' in de Apple TV-app.

Op een iPhone of iPad

1. Open de Apple TV-app.

2. Tik op een iPhone op 'Bibliotheek'. Kijk vervolgens onder 'Gehuurd'. Als je 'Gehuurd' niet kunt vinden, is de huurperiode verlopen of is de film niet gehuurd met de Apple ID die is ingelogd bij de Apple TV-app. Ga op een iPad naar de navigatiekolom. Onder 'Bibliotheek' tik je op 'Gehuurd'.

3. Tik op de huurfilm. Vanaf hier kun je:

• Je huurfilm streamen: tik op de afspeelknopde afspeelknop.

• Je huurfilm downloaden: tik op de downloadknopde downloadknop.

Op een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat

1. Open de Apple TV-app.

2. Ga naar het tabblad 'Bibliotheek'.

3. Selecteer 'Gehuurd' in de navigatiekolom. Als je 'Gehuurd' niet kunt vinden, is de huurperiode verlopen of is de film niet gehuurd met de Apple ID die is ingelogd bij de Apple TV-app.

4. Selecteer je huurfilm en selecteer 'Speel af' om deze te bekijken.

Je kunt gehuurde items niet downloaden naar een Apple TV, smart-tv of streamingapparaat.

Op een Mac

1. Open de Apple TV-app.

2. Klik in de navigatiekolom onder 'Bibliotheek' op 'Gehuurd'. Als je 'Gehuurd' niet kunt vinden, is de huurperiode verlopen of is de film niet gehuurd met de Apple ID die is ingelogd bij de Apple TV-app.

3. Plaats de aanwijzer boven je huurfilm. Vervolgens kun je:

• Je huurfilm streamen: klik op de afspeelknopde afspeelknop.

• Je huurfilm downloaden: klik op de downloadknopde downloadknop.

In iTunes op een pc

1. Open iTunes.

2. Kies 'Films' linksboven in het venstermenu.

3. Klik bovenaan het iTunes-venster op het tabblad 'Gehuurd'. Als je het tabblad Gehuurd niet kunt vinden, is de huurperiode verlopen of is de film niet gehuurd met de Apple ID die is ingelogd bij de Apple TV-app.

4. Plaats de aanwijzer boven je huurfilm. Vervolgens kun je:

• Je huurfilm streamen: klik op de afspeelknopde afspeelknop.

• Je huurfilm downloaden: klik op de downloadknopde downloadknop.

Een huurfilm op een ander apparaat bekijken

Je kunt een huurfilm bekijken op elk apparaat waarop de Apple TV-app staat en waarop je bent ingelogd met je Apple ID. Wanneer je een huurfilm hebt gedownload op een van je apparaten, kun je deze tegelijkertijd op een ander apparaat streamen.

Als je de huurfilm niet kunt afspelen, kijk je of deze is gedownload naar of wordt gestreamd op een ander apparaat. Als je een huurfilm wilt downloaden naar een ander apparaat, verwijder je de huurfilm van je apparaat en download je de huurfilm naar het apparaat waarop je deze wilt bekijken.

Nog steeds hulp nodig?

• Als je videomateriaal van de Apple TV-app niet kunt streamen of bekijken, herstart je het apparaat. Als je de huurfilm dan nog steeds niet kunt afspelen, raadpleeg je het artikel over problemen met streaming of meld je een probleem.

• Bij downloads kun je de film bekijken zodra er voldoende van is gedownload om de film zonder onderbrekingen af te spelen.

• Als het niet lukt om een film te huren op je Apple TV, moet je mogelijk je Apple ID gereedmaken voor aankopen.

De Apple TV-app is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Kijk of de Apple TV-app beschikbaar is in jouw land of regio. De beschikbaarheid van titels kan variëren.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.