Wifi- en Bluetooth-problemen oplossen die worden veroorzaakt door draadloze interferentie

Draadloze interferentie kan ervoor zorgen dat de verbinding met wifi- of Bluetooth-apparaten wordt verbroken of slecht functioneert, maar u kunt stappen nemen om deze te verminderen of voorkomen.

Symptomen van draadloze interferentie

Al deze symptomen kunnen worden veroorzaakt van interferentie die het wifi- of Bluetooth-signaal verstoort:

Draadloze interferentie verminderen

Met deze algemene stappen kunt u een beter, sterker draadloos signaal tot stand brengen:

• Plaats uw wifi-apparaat en wifi-router dichter bij elkaar. Breng de Bluetooth-apparaten die u probeert te verbinden dichter bij elkaar.
  • Probeer uw draadloze apparaten niet te gebruiken in de buurt van veel voorkomende storingsbronnen, zoals elektriciteitskabels, magnetrons, TL-buizen, draadloze videocamera's en draadloze telefoons.
  • Verminder het aantal actieve apparaten die gebruik maken van dezelfde draadloze frequentie. Zowel Bluetooth- als wifi-apparaten gebruiken de 2,4 Ghz-frequentie, maar veel wifi-apparaten kunnen ook de 5 Ghz-frequentie gebruiken. Als uw wifirouter ondersteuning biedt voor beide frequenties, kan het helpen om meer wifi-apparaten via de 5 Ghz-frequentie te verbinden. Sommige dualband-routers beheren dit automatisch.
  • Stel uw wifirouter in om een ander wifikanaal te gebruiken of laat het router het kanaal zoeken met de minste interferentie. De meeste routers voeren deze scan automatisch uit bij het opstarten of na een reset.

Indien u met uw computer USB 3-apparaten gebruikt, kunt u beperken hoeveel storing kunnen veroorzaken voor draadloze apparaten in de omgeving:

• Gebruik voor ieder USB 3-apparaat een kwalitatieve USB-kabel met afscherming.
  • Plaats uw USB 3-apparaten, inclusief eventuele USB-hubs, verder van uw draadloze apparaten af.
  • Verbind USB 3-apparaten met de USB-poorten die zich het verst van de wifi-antenne van uw computer bevinden. Als uw computer bijvoorbeeld aansluitingen aan de achterzijde heeft, gebruikt u de USB-poorten die zich het dichtst bij het midden bevinden. Als uw computer aansluitingen aan de zijkant heeft, gebruikt u de USB-poorten die zich het dichtst bij de voorzijde bevinden.
  • Schakel USB 3-apparaten uit die niet in gebruik zijn.

Voorkom fysieke obstakels in het pad van het draadloze signaal. Een metalen oppervlak tussen uw Bluetooth-muis en uw computer kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw muis slecht functioneert en een vloer van gewapend beton tussen uw wifirouter en uw wifi-apparaat kan slechte wifiprestaties veroorzaken.

• Weinig interferentie: hout, glas en veel synthetische materialen
  • Gemiddelde interferentie: water, baksteen, marmer
  • Veel interferentie: pleisterwerk, beton, kogelvrij glas
  • Zeer veel interferentie: metaal

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.