Een simpincode gebruiken op uw iPhone of iPad

Beveilig uw simkaart met een pincode, zodat er een identificatiecode moet worden ingevoerd voor telefoongesprekken of het gebruik van mobiele data.

Om te zorgen dat anderen uw simkaart niet kunnen gebruiken voor telefoongesprekken of mobiele data, kunt u een simpincode instellen. Als u dan uw apparaat opnieuw opstart of de simkaart verwijdert, wordt de simkaart automatisch vergrendeld en ziet u 'Sim vergrendeld' op de statusbalk.

Probeer niet te raden naar uw simpincode. Als u verkeerd gokt, kan de simkaart permanent geblokkeerd raken, en dan hebt u een nieuwe simkaart nodig.

Uw simpincode in- of uitschakelen

1. Als u een iPhone hebt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Simpincode'. Als u een iPad hebt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Simpincode'.
  2. Schakel uw simpincode in of uit.
  3. Als u hierom wordt gevraagd, voert u uw simpincode in. Als u er nog niet eerder een hebt gebruikt, stelt u de standaardsimpincode in die u van uw aanbieder hebt gekregen. Als u niet weet wat de standaardsimpincode is, moet u er niet naar gaan raden. Kijk op de klantenservicepagina van uw aanbieder of in de documentatie bij uw mobiele abonnement. U kunt ook informeren bij uw aanbieder.
  4. Tik op 'Gereed'.

Als u uw simpincode niet (meer) weet

Probeer nooit te raden naar uw simpincode of pukcode.* Als u verkeerd gokt, kan de simkaart permanent geblokkeerd raken, en dan hebt u een nieuwe simkaart nodig. Als uw apparaat vraagt om een pincode of een code die u niet kent, gaat u als volgt te werk:

1. Neem contact op met de aanbieder van wie u de simkaart hebt gekregen. Als u niet zeker weet welke aanbieder u moet bellen, haalt u de simkaart uit het apparaat en kijkt u of de naam of het logo van de aanbieder op de kaart staat.
  2. Vraag uw aanbieder om hulp bij het ontgrendelen van uw simkaart met behulp van de standaardsimpincode of de pukcode.
  3. Als u uw simkaart niet met de simpincode of pukcode kunt ontgrendelen, of als er een waarschuwing wordt weergegeven met de mededeling 'Maximale pukcode-invoer', vraagt u om een nieuwe simkaart.

*Als u te vaak een onjuiste simpincode invoert, kan uw aanbieder u mogelijk een pukcode (Personal Unlocking Key) geven.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.