Een simpincode gebruiken op je iPhone of iPad

Vergrendel je simkaart met een pincode (persoonlijk identificatienummer), zodat er een identificatiecode moet worden ingevoerd voor telefoongesprekken of het gebruik van mobiele data.

Om te voorkomen dat anderen je simkaart of eSIM gebruiken voor telefoongesprekken of mobiele data, kun je een simpincode instellen.  Als je dan je apparaat opnieuw opstart of de simkaart verwijdert, wordt de simkaart of eSIM automatisch vergrendeld en zie je 'Sim vergrendeld' op de statusbalk.

Probeer niet te raden naar je simpincode. Als je verkeerd gokt, kan de simkaart of eSIM permanent geblokkeerd raken, en dan heb je een nieuwe simkaart of eSIM nodig.

Je simpincode in- of uitschakelen

1. Als je een iPhone hebt met een enkele simkaart of eSIM, ga je naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Simpincode'. Als je een iPhone hebt met een dubbele simkaart of dubbele eSIM, ga je naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > tik je op het nummer dat je wilt wijzigen > 'Simpincode'. Als je een iPad hebt, ga je naar 'Instellingen' > 'Mobiele data' > 'Simpincode'.

2. Schakel je simpincode in of uit.

3. Voer je simpincode in als je daarom wordt gevraagd. Als je nog nooit een simpincode hebt gebruikt, voer je de standaardsimpincode van je aanbieder in. Als je niet weet wat de standaardsimpincode is, moet je er niet naar gaan raden. Kijk op de klantenservicepagina van je aanbieder of in de documentatie bij je mobiele abonnement. Of neem contact op met je aanbieder.

4. Tik op 'Gereed'.

Als je je simpincode niet (meer) weet

Probeer nooit te raden naar je simpincode of pukcode.* Als je verkeerd gokt, kan de simkaart of eSIM permanent geblokkeerd raken, en dan heb je een nieuwe simkaart of eSIM nodig. Als je apparaat vraagt om een pincode of een code die je niet kent, ga je als volgt te werk:

1. Neem contact op met de aanbieder van wie je de simkaart of eSIM hebt gekregen. Als je niet zeker weet welke aanbieder je moet bellen en je een apparaat met een fysieke simkaart hebt, verwijder je de iPhone-simkaart of iPad-simkaart en kijk je op de kaart wat de naam of het logo van de aanbieder is.

• Als je niet zeker weet welke aanbieder je moet bellen en je een apparaat met een eSIM hebt, ga je naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk'. Je aanbieder wordt direct boven 'Schakel deze lijn in' vermeld.

2. Vraag je aanbieder om hulp bij het ontgrendelen van je simkaart of eSIM met behulp van de standaardsimpincode of de pukcode.

3. Als je de simkaart of eSIM niet kunt ontgrendelen met de simpincode of pukcode of als je een waarschuwing ziet met de melding 'Maximale pukcode-invoer', vraag je je aanbieder om een nieuwe simkaart of eSIM.

*Als je te vaak de verkeerde simpincode hebt ingevoerd, kan je mobiele aanbieder je mogelijk een pukcode (Personal Unlocking Key) geven.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.