De firmware op een AirPort-basisstation bijwerken

Gebruik AirPort-configuratieprogramma om een AirPort-basisstation bij te werken, zoals een AirPort Time Capsule-, AirPort Extreme- of AirPort Express-basisstation.

Apple biedt op gezette tijden software-updates (ofwel firmware-updates) aan die de prestaties, beveiliging en functionaliteit van AirPort-apparaten verbeteren. Ga als volgt te werk om te zorgen dat uw basisstation up-to-date is.

Voordat u begint

• Zorg dat het basisstation en de Mac of het iOS-apparaat (iPhone, iPad of iPod touch) met het internet zijn verbonden. Lees wat u moet doen als uw Mac geen verbinding maakt met het internet of als uw iPhone of iPad geen verbinding maakt met het internet.
  • Als het basisstation een Time Machine-reservekopie uitvoert of een harde schijf binnen het netwerk deelt, zorgt u ervoor dat geen enkel apparaat momenteel die schijf gebruikt. Tijdens een update zijn het AirPort-basisstation en de netwerkvoorzieningen die het verzorgt, tijdelijk niet beschikbaar.

Start het basisstation opnieuw op

1. Open AirPort-configuratieprogramma op uw Mac, iPhone of iPad en selecteer uw basisstation. Als u meerdere basisstations hebt, herstart u het primaire basisstation als laatste.
  2. Voer het wachtwoord van het basisstation in als hierom wordt gevraagd.
  3. Kies op een Mac 'Basisstation' > 'Herstart' in de menubalk. Tik op een iOS-apparaat op het basisstation in AirPort-configuratieprogramma en tik vervolgens op 'Wijzig' > 'Geavanceerd' > 'Herstart basisstation'.

Als u niet kunt herstarten via AirPort-configuratieprogramma, trekt u gewoon de stekker van het basisstation enkele seconden uit het stopcontact en steekt u deze er opnieuw in.

AirPort-configuratieprogramma toont een grafisch overzicht van het wifinetwerk en de daarmee verbonden basisstations. Het primaire basisstation (in dit voorbeeld 'Home') is verbonden met het internet via uw modem.

Kijk of er een firmware-update is

Nadat u het basisstation hebt herstart, selecteert u het basisstation in AirPort-configuratieprogramma voor informatie over het apparaat. Als u meerdere basisstations hebt, begint u met het basisstation dat zich het verst van het primaire basisstation bevindt.

Op de Mac wordt in het venstermenu de knop 'Werk bij' weergegeven als er een update beschikbaar is. Klik op de knop 'Werk bij' om de update te installeren.

Op een iPhone of iPad ziet u op het detailscherm een badge met een getal naast 'Versie' wanneer er een update beschikbaar is. Tik achtereenvolgens op 'Versie' en op 'Download en installeer'.

Het basisstation start na de installatie van de update automatisch opnieuw op. Herhaal deze stappen voor alle andere basisstations die u gebruikt. Werk het primaire basisstation als laatste bij.

Nieuwste updates

Basisstation Nieuwste firmware Hoe u deze firmware downloadt en installeert

AirPort Time Capsule 802.11ac

AirPort Extreme 802.11ac

Versie 7.9.1
  • Mac: gebruik AirPort-configuratieprogramma 6.3.2 of hoger. U vindt dit in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Apps'.*
  • iOS-apparaten: gebruik AirPort-configuratieprogramma 1.3.4 of hoger voor iOS 7.1 of hoger.

AirPort Time Capsule 802.11n

AirPort Extreme 802.11n

Versie 7.8.1
AirPort Express 802.11n Versie 7.8
  • Mac: gebruik AirPort-configuratieprogramma 6.3.2 of hoger. U vindt dit in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Apps'.*
  • iOS-apparaten: gebruik AirPort-configuratieprogramma 1.3.4 of hoger voor iOS 7.1 of hoger.

AirPort Express
(origineel)

Versie 6.3

* Op Mac-computers met OS X Mountain Lion of Lion gebruikt u AirPort-configuratieprogramma 6.3.1. Op computers met Snow Leopard of Leopard gebruikt u Airport-configuratieprogramma 5.6.1. Dit biedt ondersteuning voor 802.11n-modellen en de originele AirPort Express.