De firmware op een AirPort-basisstation bijwerken

Gebruik AirPort-configuratieprogramma om een AirPort Time Capsule-, AirPort Extreme- of AirPort Express-basisstation bij te werken.

Apple biedt op gezette tijden software-updates (ofwel firmware-updates) aan die de prestaties, beveiliging en functionaliteit van AirPort-apparaten verbeteren. Ga als volgt te werk om te zorgen dat uw basisstation up-to-date is.

Voordat u begint

• Zorg dat het basisstation en de Mac of het iOS-apparaat (iPhone, iPad of iPod touch) met internet zijn verbonden.
  • Als het basisstation een Time Machine-reservekopie uitvoert of een harde schijf binnen het netwerk deelt, zorgt u ervoor dat geen enkel apparaat momenteel die schijf gebruikt. Tijdens een update zijn het AirPort-basisstation en de netwerkvoorzieningen die het verzorgt, tijdelijk niet beschikbaar.

Start het basisstation opnieuw op

Open AirPort-configuratieprogramma op de Mac of het iOS-apparaat en volg deze stappen om het basisstation opnieuw op te starten. Als u meerdere basisstations hebt, start u het primaire basisstation als laatste opnieuw op.

AirPort-configuratieprogramma toont een grafisch overzicht van het wifinetwerk en de daarmee verbonden basisstations. Het primaire basisstation ('Home', in dit voorbeeld) is verbonden met internet via de modem of router.

1. Selecteer het basisstation in AirPort-configuratieprogramma en voer vervolgens het wachtwoord van het basisstation in als u hierom wordt gevraagd.
  2. Kies op een Mac 'Basisstation' > 'Herstart' in de menubalk.
  3. Tik op een iOS-apparaat op het basisstation in AirPort-configuratieprogramma en tik vervolgens op 'Wijzig' > 'Geavanceerd' > 'Herstart basisstation'.

Als u niet kunt herstarten via AirPort-configuratieprogramma, trekt u gewoon de stekker van het basisstation enkele seconden uit het stopcontact en steekt u deze er opnieuw in.

Kijk of er een firmware-update is

1. Nadat u het basisstation hebt herstart, selecteert u het basisstation in AirPort-configuratieprogramma voor informatie over het apparaat. Als u meerdere basisstations hebt, begint u met het basisstation dat zich het verst van het primaire basisstation bevindt.
  2. Op de Mac wordt in het venstermenu de knop 'Werk bij' weergegeven als er een update beschikbaar is. Klik op de knop 'Werk bij' om de update te installeren.
  3. Op iOS-apparaten wordt in het infoscherm naast 'Versie' een badge met een getal weergegeven als er een update beschikbaar is. Tik achtereenvolgens op 'Versie' en op 'Download en installeer'.
  4. Het basisstation start na de installatie van de update automatisch opnieuw op. Herhaal deze stappen voor alle andere basisstations die u gebruikt. Werk het primaire basisstation als laatste bij.

Nieuwste updates

Basisstation Firmware* Hoe u deze firmware installeert

AirPort Time Capsule 802.11ac

AirPort Extreme 802.11ac

Versie 7.7.9
  • Mac: gebruik AirPort-configuratieprogramma 6.3.2 of hoger. U vindt dit in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.**
  • iOS-apparaten: gebruik Airport-configuratieprogramma 1.3.4 voor iOS 7.1 of hoger.

AirPort Time Capsule 802.11n

AirPort Extreme 802.11n

Versie 7.6.9
AirPort Express 802.11n Versie 7.8
  • Mac: gebruik AirPort-configuratieprogramma 6.3.2 of hoger. U vindt dit in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.**
  • iOS-apparaten: gebruik Airport-configuratieprogramma 1.3.4 voor iOS 7.1 of hoger.

AirPort Express
(origineel)

Versie 6.3

* Alleen informatie. Gebruik AirPort-configuratieprogramma om firmware te downloaden en te installeren.
** Op Mac-computers met OS X Mountain Lion of Lion gebruikt u AirPort-configuratieprogramma 6.3.1. Op computers met Snow Leopard of Leopard gebruikt u Airport-configuratieprogramma 5.6.1. Dit biedt ondersteuning voor 802.11n-modellen en de originele AirPort Express.

Meer informatie

• Lees hoe u wifiproblemen opspoort op een Mac of iOS-apparaat.
  • Sommige functies van basisstations zijn alleen beschikbaar als u het wifinetwerk beheert op het nieuwste besturingssysteem voor de Mac of het iOS-apparaat.
  • Als een van de netwerkapparaten niet compatibel is met de bijgewerkte firmware, kunt u mogelijk een oudere versie van de firmware installeren. Op de Mac klikt u in AirPort-configuratieprogramma op het basisstation. Vervolgens houdt u de Option-toets ingedrukt en klikt u op het versienummer van de firmware. Op een iOS-apparaat tikt u in AirPort-configuratieprogramma op het basisstation en gaat u naar 'Versie' > 'Oudere versies'.