Een Mac instellen om automatisch in te loggen bij opstarten

Als u 'Automatisch inloggen' inschakelt voor een macOS-gebruikersaccount, wordt deze account bij opstarten van de Mac automatisch ingelogd.

Een account kiezen die automatisch moet worden ingelogd

1. Kies 'Systeemvoorkeuren' in het Apple-menu en klik vervolgens op 'Gebruikers en groepen'.
  2. Klik op het hangslot  en voer het wachtwoord van de account in.
    Als u niet als beheerder ingelogd bent, wordt u gevraagd de naam en het wachtwoord van een beheerder in te voeren.
  3. Klik op Inlogopties.
  4. Selecteer een account uit het venstermenu 'Automatisch inloggen' en voer het wachtwoord van die account in.

De account is nu ingesteld om automatisch in te loggen wanneer uw Mac opstart. U moet mogelijk alsnog handmatig inloggen nadat u hebt uitgelogd, wanneer u terugschakelt vanaf een andere gebruikersaccount of nadat u uw scherm hebt vergrendeld.

Als 'Automatisch inloggen' niet beschikbaar is voor een account

Wanneer handmatig inloggen vereist is, wordt het menu 'Automatisch inloggen' grijs weergegeven of wordt de accountnaam niet getoond. Bijvoorbeeld:

• Als FileVault ingeschakeld is, is handmatig inloggen vereist voor alle accounts. U kunt FileVault uitschakelen.
  • Als een account gebruikmaakt van een iCloud-wachtwoord om in te loggen, is handmatig inloggen vereist voor die account. Mogelijk ziet u ook het bericht 'Een gebruiker met een gecodeerde thuismap kan niet automatisch inloggen.' Wanneer u het wachtwoord van een account wijzigt, kunt u ervoor kiezen om het iCloud-wachtwoord niet te gebruiken.