Automatisch inloggen op een Mac-gebruikersaccount

Wanneer automatisch inloggen is ingeschakeld voor een macOS-gebruikersaccount, logt de Mac tijdens het opstarten automatisch in op die account.

Een account kiezen waarmee automatisch moet worden ingelogd

Volg de juiste stappen, afhankelijk van de versie van macOS die je gebruikt. Ongeacht of een account wel of niet automatisch inlogt, je moet mogelijk alsnog handmatig inloggen nadat je hebt uitgelogd, wanneer je terugschakelt vanaf een andere gebruikersaccount of nadat je je scherm hebt vergrendeld.

macOS Ventura of nieuwer

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik in de navigatiekolom op 'Gebruikers en groepen'.

3. Kies een account in het menu 'Log automatisch in als'. Als de instelling gedimd is

4. Voer het accountwachtwoord in.

Eerdere versies van macOS

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Gebruikers en groepen'.

2. Klik op het hangslot en voer je accountwachtwoord in.

3. Klik linksonder op 'Inlogopties'.

4. Kies een account in het menu voor automatisch inloggen. Als de instelling gedimd is

5. Voer het accountwachtwoord in.

Als de instelling gedimd of niet beschikbaar is

Als de instelling voor automatisch inloggen gedimd is of de accountnaam niet wordt weergegeven, is handmatig inloggen vereist. Handmatig inloggen is bijvoorbeeld vereist in de volgende omstandigheden:

• FileVault is ingeschakeld.

• Je Mac staat onder supervisie van je organisatie en gebruikt een profiel dat automatisch inloggen verbiedt.

• De account is ingesteld om in te loggen met een iCloud-wachtwoord. In dat geval zie je mogelijk ook het bericht 'Een gebruiker met een versleutelde thuismap kan niet automatisch inloggen.' Lees hoe je het inlogwachtwoord kunt wijzigen.

Inloggen nadat de sluimerstand of schermbeveiliging is geactiveerd

Je moet mogelijk alsnog je wachtwoord invoeren wanneer de Mac uit de sluimerstand komt of de schermbeveiliging wordt beëindigd. Je kunt dit gedrag wijzigen via de schermbeveiligingsinstelling 'Vraag om wachtwoord' in de instellingen voor het toegangsscherm (macOS Ventura of nieuwer) of in de voorkeuren voor 'Beveiliging en privacy' (oudere macOS-versies).