Als u het gedeelde materiaal van gezinsleden niet ziet

Controleer uw instellingen om ervoor te zorgen dat u overal met dezelfde Apple ID bent ingelogd, inclusief 'Delen met gezin' en 'Delen van aankopen'. Vraag vervolgens aan de gezinsleden om hun instellingen ook te controleren.

Controleer uw instellingen voor 'Delen met gezin'

Controleer uw instellingen voor 'Delen met gezin' en zorg dat u ingelogd bent met de juiste Apple ID. Controleer vervolgens of 'Delen van aankopen' is ingeschakeld.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'.
  2. Tik op uw naam.
  3. Bevestig of wijzig de Apple ID die u wilt gebruiken om materiaal te delen.
    iPhone waarop een Apple ID te zien is die wordt gebruikt om materiaal te delen
  4. Tik op 'Vorige' in de linkerbovenhoek om terug te gaan naar 'Delen met gezin'.
  5. Tik op 'Delen van aankopen' en zorg dat 'Deel aankopen met gezin' is ingeschakeld.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen met gezin'.
  2. Klik op 'Delen van aankopen'.
  3. Bevestig of wijzig de Apple ID die u wilt gebruiken om materiaal te delen.
    Systeemvoorkeuren op een Mac, met Apple ID-instellingen
  4. Zorg ervoor dat 'Deel mijn aankopen' is geselecteerd.

Controleer welke Apple ID u voor aankopen gebruikt

Zorg ervoor dat u bij 'Media en aankopen' bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u gebruikt voor het delen van aankopen en iCloud.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]'.
  2. Tik op 'Media en aankopen'.
  3. Tik op 'Toon account'.
  4. Log in met uw Apple ID. Log in met de Apple ID die u ook gebruikt voor 'Delen met gezin'.
    iPhone met Apple ID-instellingen

Op een Mac

1. Open de App Store.
  2. Kies 'Store' > 'Toon mijn account'.
  3. Klik op 'Bekijk informatie'.
  4. Zorg ervoor dat u dezelfde Apple ID gebruikt die u gebruikt voor 'Delen met gezin'.
    De App Store op een Mac met Apple ID-accountinformatie

Als u nog steeds geen gedeeld materiaal kunt zien

Probeer de stappen hieronder. Kijk na elke stap of u kunt delen.

Log uit bij 'Media en aankopen'

Zorg ervoor dat u bij alle Apple voorzieningen inlogt met dezelfde Apple ID die u gebruikt voor het delen van materiaal met uw gezin. U hoeft niet uit te loggen bij andere voorzieningen die uw Apple ID gebruiken, zoals iCloud of iMessage.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]'.
  2. Tik op 'Media en aankopen'.
  3. Tik op 'Log uit'.
  4. Tik nogmaals op 'Media en aankopen'.
  5. Tik op 'Niet [uw naam]?' en log vervolgens in met de Apple ID die u ook gebruikt voor 'Delen met gezin'.

Op een Mac

1. Open de App Store.
  2. Kies in de menubalk 'Store' > 'Log uit'.
  3. Kies in de menubalk 'Store' > 'Log in'.
  4. Log in met dezelfde Apple ID die u gebruikt voor 'Delen met gezin'.

Op een Apple TV

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Gebruikers en accounts' > '[uw naam]'.
  2. Selecteer 'Store'.
  3. Selecteer 'Log uit'.
  4. Selecteer 'Log in'.
  5. Log in met dezelfde Apple ID die u gebruikt voor 'Delen met gezin'.

Controleer of een app kan worden gedeeld

1. Ga naar de App Store.
  2. Zoek de app.
  3. Scrol omlaag naar het onderdeel 'Ondersteunt' en controleer of 'Delen met gezin' wordt weergegeven.

Sommige apps kunnen mogelijk niet worden gedeeld via 'Delen met gezin'. Als u één van deze apps hebt aangeschaft, kunt u deze zien in uw aankoopgeschiedenis. Uw gezinsleden kunnen deze echter niet zien of opnieuw downloaden. Lees meer over de soorten materiaal die u met uw gezin kunt delen via 'Delen van aankopen'.

Controleer of de aankoop is verborgen

Als een gezinslid een aankoop heeft verborgen, kan niemand van het gezin dit item zien. Uw gezinslid kan indien gewenst Mac-apps weer zichtbaar maken.

Controleer of het apparaat aan de systeemvereisten voldoet

Voor toegang tot het gedeelde materiaal van uw gezin hebt u een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8 of hoger nodig, of een Mac met OS X Yosemite of hoger. Als u een ouder apparaat gebruikt, ziet u het gedeelde materiaal van uw gezin niet.