Als u het gedeelde materiaal van gezinsleden niet ziet

Hier vindt u hulp bij toegang tot gedeelde aankopen en het Apple Music-abonnement van gezinsleden.

Via Delen met gezin kunnen gezinsleden hun aankopen in de iTunes Store, Apple Books en App Store, een Apple Music-gezinsabonnement en meer onderling delen. Stel 'Delen met gezin' in, nodig gezinsleden uit om deel te nemen en schakel de voorzieningen in die u wilt delen. Als u het gedeelde materiaal van gezinsleden niet ziet, kunnen wij u helpen.

Controleer uw instellingen en zorg dat u overal met dezelfde Apple ID inlogt, dus ook bij 'Delen met gezin' en de iTunes Store. Vraag vervolgens aan de gezinsleden om hun instellingen ook te controleren.

Uw instellingen voor 'Delen met gezin' controleren

Controleer uw instellingen voor 'Delen met gezin' en zorg dat u ingelogd bent met de juiste Apple ID. Kijk dan of de voorzieningen die u via 'Delen met gezin' wilt gebruiken (zoals het delen van aankopen of Apple Music), ingeschakeld zijn.

Controleer of u de juiste Apple ID gebruikt

iPhone waarop 'Aankopen' wordt weergegeven en 'Muziek met ouder/voogd' is ingeschakeld

Controleer welke voorzieningen u deelt

iPhone waarop het scherm 'Delen met gezin' wordt getoond met 'Gezinsleden'

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin'.
  2. Tik op uw naam.
  3. Bevestig of wijzig de Apple ID die u wilt gebruiken om materiaal te delen.
  4. Ga terug naar 'Delen met gezin' en zorg dat 'Deel mijn aankopen' en/of 'Apple Music' ingeschakeld zijn.
  5. Tik op 'Delen van aankopen' en zorg dat 'Deel mijn aankopen' ingeschakeld is.

Op een Mac

Mac waarop het scherm 'Gezinsleden' wordt getoond met 'Aankopen' en 'Muziek' van één gezinslid geselecteerd

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Beheer gezin' en vervolgens op uw naam.
  3. Bevestig of wijzig de Apple ID die u wilt gebruiken om materiaal te delen.
  4. Klik op 'Mijn apps en services'.
  5. Ga naar 'Aankopen delen' en zorg dat 'Deel mijn aankopen met het gezin' ingeschakeld is. Of ga naar Apple Music en kijk of u een Apple Music-gezinsabonnement deelt.

Als u macOS Sierra of lager gebruikt en u uw Apple ID hebt bevestigd of gewijzigd, zorgt u dat 'Deel mijn aankopen' geselecteerd is.

iPhone waarop het scherm 'iTunes en App Store' wordt getoond met 'Automatische downloads' ingeschakeld

Controleer de Apple ID die u voor de iTunes Store gebruikt

Zorg dat u bij de iTunes Store bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u hebt geselecteerd voor het delen van materiaal met uw gezin.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam].
  2. Tik op 'iTunes Store en App Store'.
  3. Zorg dat u voor de iTunes Store dezelfde Apple ID gebruikt als voor 'Delen met gezin'.

Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iTunes en App Store' en controleert u uw Apple ID.

Op een Mac

Mac waarop het scherm 'Accountinformatie' wordt getoond

1. Open iTunes.
  2. Klik op 'Account'.
  3. Zorg dat u voor de iTunes Store dezelfde Apple ID gebruikt als voor 'Delen met gezin'.

U kunt ook controleren of uw Apple ID en de Apple ID's van uw gezinsleden hetzelfde land gebruiken. U kunt indien nodig het land van uw Apple ID wijzigen.

Probeer vervolgens deze stappen

Als u nog steeds niet kunt delen, probeert u deze stappen. Kijk na elke stap of u kunt delen.

Log uit bij de iTunes Store en App Store

Als u het gedeelde materiaal van uw gezin nog steeds niet kunt zien of downloaden of Apple Music niet kunt gebruiken, logt u uit bij de iTunes Store en App Store en logt u opnieuw in.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Als u iOS 10.3 of hoger gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > [uw naam] en tikt u op 'Log uit'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iTunes en App Store'. Tik op uw Apple ID en tik op 'Log uit'.
  2. Volg de stappen op het scherm.
  3. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in en selecteer 'Log in'.

Op een Mac:

1. Open iTunes.
  2. Klik op 'Account' > 'Log uit'.
  3. Klik op 'Account' > 'Log in'.
  4. Voer uw Apple ID en wachtwoord in en selecteer 'Log in'.

Op Apple TV (4e generatie):

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iTunes en App Store'.
  2. Kies 'Log uit'.
  3. Kies 'Log in'.
  4. Voer uw Apple ID en wachtwoord in en selecteer 'Log in'.

Zorg ervoor dat u bij de iTunes Store inlogt met dezelfde Apple ID die u hebt geselecteerd voor het delen van materiaal met uw gezin. U hoeft niet uit te loggen bij andere voorzieningen die uw Apple ID gebruiken, zoals iCloud of iMessage.

Controleren of een app kan worden gedeeld

Om te zien of u een app kunt delen, gaat u naar de productpagina van de app in de App Store en scrolt u omlaag naar Informatie. Controleer vervolgens of er 'Ja' of 'Nee' staat bij 'Delen met gezin'.

Voor sommige apps is 'Delen met gezin' mogelijk niet ingeschakeld. Als u een van deze apps hebt aangeschaft, ziet u deze in uw aankoopgeschiedenis. Uw gezinsleden zien deze echter niet en kunnen deze ook niet opnieuw downloaden.

Controleren of de aankoop verborgen is

Als een gezinslid een item heeft verborgen, kan niemand van het gezin dit item zien. Het gezinslid kan die items desgewenst weer zichtbaar maken.

Controleren of het apparaat aan de systeemvereisten voldoet

Voor toegang tot het gedeelde materiaal van uw gezin hebt u een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8 of hoger nodig, of een Mac met OS X Yosemite of hoger. Als u een ouder apparaat gebruikt, ziet u het gedeelde materiaal van uw gezin niet. Als u een Apple TV gebruikt, ziet u alleen gedeelde films en tv-programma's.

iOS 8 en OS X Yosemite zijn vereist voor de configuratie van 'Delen met gezin' of om lid te worden van een gezinsgroep. Raadpleeg de systeemvereisten voor 'Delen met gezin'.

Meer informatie

'Delen met gezin' vereist een persoonlijke Apple ID die bij iCloud en iTunes is ingelogd. Als uw gezin het delen van aankopen heeft ingeschakeld, kunnen muziek, films, tv-programma's en boeken op maximaal tien apparaten per account worden gedownload. Van deze tien apparaten mogen er maximaal vijf een computer zijn. Niet alle materiaal kan via 'Delen met gezin' worden gedeeld. Gezinsleden kunnen materiaal verbergen en verborgen materiaal kan niet worden gedownload. Materiaal dat door gezinsleden is gedownload of via inwisselcodes is verkregen, is niet onderhevig aan 'Vraag om te kopen'.