Schermgordijn gebruiken met VoiceOver op de Mac, iPhone, iPad, iPod touch en Apple Watch

Als u VoiceOver gebruikt op uw apparaat, kunt u met Schermgordijn het beeldscherm uitschakelen als u meer privacy wenst of als u het beeldscherm toch niet nodig hebt bij wat u doet.

Over Schermgordijn

Als Schermgordijn ingeschakeld is, blijft uw apparaat actief en kunt u blijven navigeren via VoiceOver, ook al is het beeldscherm uitgeschakeld. Als u bijvoorbeeld het saldo van uw bankrekening wilt checken in een openbare ruimte, schakelt Schermgordijn uw beeldscherm uit zodat niemand kan meekijken.

U kunt Schermgordijn alleen gebruiken op uw apparaat als VoiceOver ingeschakeld is.

Schermgordijn gebruiken op uw Mac

Als VoiceOver ingeschakeld is, schakelt u Schermgordijn in met het volgende toetsenbordcommando:

• Druk op Control-Option-Fn_

U schakelt Schermgordijn uit met hetzelfde commando.

Als u trackpadcommando's gebruikt op de Mac

1. Tik drie keer met drie vingers op het trackpad.
  2. U schakelt Schermgordijn uit door nogmaals drie keer met drie vingers op het trackpad te tikken.

Schermgordijn inschakelen op uw Mac via het menu 'Commando's Help' van VoiceOver

1. Druk op VO-HH om het menu 'Commando's Help' van VoiceOver te openen.
  2. Typ het woord 'Schermgordijn' en druk op Return.

Schermgordijn gebruiken op uw iPhone, iPad en iPod touch

U kunt Schermgordijn in- en uitschakelen met een gebaar:

1. Activeer het apparaat.
  2. Tik snel achter elkaar drie keer met drie vingers op het scherm. Als de zoomfunctie actief is in VoiceOver, tikt u vier keer met drie vingers op het scherm.

Als u een Bluetooth-toetsenbord gebruikt met uw apparaat, drukt u op Control-Option-Shift-S om Schermgordijn in of uit te schakelen.

Schermgordijn gebruiken op uw Apple Watch

Als u Schermgordijn wilt inschakelen op de Apple Watch, doet u dat via de iPhone:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en ga vervolgens naar 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'VoiceOver' > 'Schermgordijn'. Met deze instelling blijft Schermgordijn actief wanneer VoiceOver actief is.
  3. Als u Schermgordijn wilt uitschakelen, herhaalt u deze stappen.

Meer informatie

• Schermgordijn wordt uitgeschakeld wanneer VoiceOver wordt uitgeschakeld of het apparaat opnieuw wordt opgestart.
  • Wanneer Schermgordijn ingeschakeld is, kunt u toch schermafbeeldingen van uw iOS-apparaat maken.