Als u fout 3194, fout 17 of 'Dit apparaat komt niet in aanmerking voor de gevraagde build' ziet in iTunes

Als iTunes geen verbinding met de software-updateserver van Apple tot stand kan brengen, ziet u mogelijk een van deze berichten.

• Fout 17
  • Fout 1639
  • Fout 3000-3020
  • Fout 3194
  • Fout 3100-3999
  • Dit apparaat komt niet in aanmerking voor de gevraagde build

Als u een van deze berichten ziet en hulp nodig hebt bij het bijwerken of herstellen van een iOS-apparaat, installeert u de nieuwste versie van iTunes en probeert u het apparaat opnieuw bij te werken of te herstellen. Als u nog steeds niet kunt bijwerken of herstellen, volgt u de onderstaande stappen.

Problemen met TCP/IP-filtering, firewall- of beveiligingssoftware oplossen

Probeer deze stappen als u TCP/IP-filtering, firewall- of beveiligingssoftware op de computer hebt geïnstalleerd.

1. Configureer alle beveiligingssoftware of verwijder deze tijdelijk.
  2. Controleer of u over een werkende internetverbinding beschikt. Ga naar www.apple.com/nl/ of neem contact op met uw internetaanbieder voor meer hulp.
  3. Negeer de internetrouter. Sommige routers kunnen vermijden dat iTunes toegang heeft tot de updateserver. Probeer het volgende als u een router gebruikt die niet door Apple is gemaakt:
  • Verbreek de verbinding met uw bedrade of draadloze router en gebruik een Ethernet-kabel om uw computer rechtstreeks op uw modem aan te sluiten.
  • Start de computer en modem opnieuw op. Neem contact op met uw internetaanbieder voor instructies om de modem te gebruiken.

Als u hebt gecontroleerd of de internetverbinding naar behoren werkt, probeert u het iOS-apparaat opnieuw bij te werken of te herstellen.

Herstellen of bijwerken vanaf een andere computer

Probeer het apparaat te herstellen of bij te werken op een andere computer met een andere internetverbinding. Zo weet u zeker dat er geen problemen zijn met uw computer die er mogelijk voor zorgen dat iTunes niet kan communiceren met de updateserver.

Fouten 1639, 3000-3020 en 3100-3999 (uitgezonderd 3194) worden soms veroorzaakt door de netwerkinstellingen. Als de computer een beheerd netwerk gebruikt, raadpleegt u de netwerkbeheerder. Proxy's, firewalls en andere maatregelen voor de beveiliging van het netwerk kunnen deze fouten veroorzaken. Zoek indien nodig een andere netwerkverbinding om het apparaat te herstellen. Als u het apparaat bijvoorbeeld op het werk herstelt, probeert u dit thuis of via de computer en het netwerk van een vriend.

Hosts-bestand controleren

Nadat u iTunes naar de nieuwste versie hebt bijgewerkt, controleert u het hosts-bestand om er zeker van te zijn dat de computer de updateserver kan bereiken.

Windows

Als u een Windows-computer gebruikt, volgt u de stappen op de ondersteuningssite van Microsoft. Het opnieuw instellen van het hosts-bestand is van invloed op softwareservices die afhankelijk zijn van doorverwijzingen van het hosts-bestand. Als u Windows op een computer van het werk gebruikt, raadpleegt u de IT-afdeling om er zeker van te zijn dat de programma's na het opnieuw instellen van het hosts-bestand nog steeds naar behoren zullen werken.

Mac

Volg deze stappen als u een Mac gebruikt:

1. Kies in de Finder het menu 'Programma's' > 'Hulpprogramma's'.

2. Open Terminal.

3. Typ dit commando en druk op Return:

sudo nano /private/etc/hosts

4. Voer het wachtwoord in dat u gebruikt voor het inloggen bij de computer en druk op Return. Wanneer u het wachtwoord invoert, ziet u in het Terminal-venster geen tekst verschijnen.

5. Terminal geeft het hosts-bestand weer. Als u geen venster ziet dat lijkt op het onderstaande venster, controleert u of u geen blanco beheerderswachtwoord gebruikt.

6. Navigeer met de pijltoetsen en zoek een vermelding met 'gs.apple.com'.

Als u geen vermelding met gs.apple.com ziet, houdt het hosts-bestand geen verband met dit probleem. Sluit Terminal en ga verder met het volgende gedeelte van dit artikel, 'Problemen met TCP/IP-filtering, firewall- of beveiligingssoftware oplossen'.

7. Voeg het teken # en een spatie ('# ') toe aan het begin van gs.apple.com.

8. Druk op Control-O om het bestand te bewaren.

9. Druk op Return als u wordt gevraagd om de bestandsnaam.

10. Druk op Control-X om de editor te verlaten.

11. Start de Mac opnieuw op.

Als de computer opnieuw is opgestart, probeert u het iOS-apparaat opnieuw bij te werken of te herstellen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.