Problemen met AirPlay en synchrone AirPlay-weergave vanaf een iPhone, iPad en iPod touch oplossen

Voer deze stappen uit in de volgende gevallen:

• Het AirPlay-symbool verschijnt niet op de iPhone, iPad of iPod touch.
  • U ondervindt problemen bij de prestaties wanneer u AirPlay of synchrone AirPlay-weergave gebruikt.

Probeer eerst deze stappen

• Controleer of de software van het iOS-apparaat up-to-date is.
  • Controleer of de software van de Apple TV up-to-date is.
  • Controleer of Wi-Fi is ingeschakeld op het iOS-apparaat. Ga op het iOS-apparaat naar Instellingen > Wi-Fi en schakel Wi-Fi in.
  • Verbind alle apparaten waarop AirPlay is ingeschakeld, met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.
    Ga op de Apple TV naar Instellingen > Algemeen > Netwerk om te controleren met welk Wi-Fi-netwerk de Apple TV is verbonden. Tik op het iOS-apparaat op Instellingen > Wi-Fi en controleer of het is verbonden met hetzelfde netwerk als de Apple TV.
  • Met AirPlay via een peer-to-peer-verbinding kan een iOS-apparaat streamen naar een Apple TV zonder eerst verbinding te maken met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Achterhaal of het iOS-apparaat gebruik kan maken van AirPlay via een peer-to-peer-verbinding.

Als het AirPlay-symbool niet verschijnt

Verzeker u ervan dat u de stappen in AirPlay gebruiken en Synchrone AirPlay-weergave hebt gevolgd.

Als u het AirPlay-symbool  nog steeds niet ziet, probeert u een van deze stappen:

• Als u via AirPlay streamt naar of synchrone AirPlay-weergave gebruikt op de Apple TV, verzekert u zich ervan dat AirPlay ook is ingeschakeld op de Apple TV. U kunt AirPlay in- of uitschakelen op de Apple TV in het menu AirPlay: Instellingen> AirPlay.
  • Controleer de internet- of netwerkverbinding op alle betrokken apparaten.
    • Sommige inhoud vereist een internetverbinding om het afspelen ervan te machtigen. De AirPlay-functies zijn mogelijk beperkt als het netwerk niet is verbonden met het internet.
  • Als u AirPlay probeert te gebruiken vanuit een app van een andere fabrikant of vanaf een website in de app Safari op het iOS-apparaat, controleert u of de app of de website compatibel is met AirPlay (raadpleeg de ontwikkelaars van de app of de website voor meer informatie).

Los problemen met de prestaties van AirPlay of synchrone AirPlay-weergave op

Als het afspelen van het materiaal periodiek wordt onderbroken of het netwerk problemen vertoont bij AirPlay of synchrone AirPlay-weergave, kan dit te wijten zijn aan een slechte Wi-Fi-verbinding, storing of de afstand tussen de Wi-Fi-router en het iOS-apparaat, de Apple TV of de AirPort Express.

Probeer deze suggesties:

• Verzeker u ervan dat geen enkel ander apparaat tegelijkertijd probeert te streamen naar dezelfde Apple TV.
  • Verzeker u ervan dat de Wi-Fi-router is geconfigureerd met de aanbevolen instellingen voor de beste prestaties.
  • Bepaalde externe apparaten, zoals een magnetron of een babymonitor, kunnen een Wi-Fi-netwerk verstoren. Probeer deze apparaten te verplaatsen of uit te schakelen.
  • Plaats indien mogelijk de Wi-Fi-router in dezelfde ruimte als het iOS-apparaat en de Apple TV.
  • Als het draadloze en bedrade netwerk hetzelfde netwerk zijn, probeert u de Apple TV aan te sluiten op de router via Ethernet in plaats van Wi-Fi.
  • Als de Wi-Fi-router een externe antenne heeft, controleert u of deze naar behoren is aangesloten en niet is beschadigd.
  • Gebruik de gids voor het oplossen van problemen met een Wi-Fi-netwerk om storing en andere problemen op te lossen.

Als u iTunes gebruikt, raadpleegt u deze richtlijnen voor probleemoplossing.